Kristika Turkua uhkaa putoaminen – todennäköisesti koripallokausi päättyy jälleen kerran, ei parketilla, vaan kabineteissa

Kristika Turku jäi jyrän alle Bisonia vastaan.

Mennään ensin ajassa kuusi vuotta taaksepäin.

”Ensi kaudella Turun alueella saattaa olla yksi joukkue Divisioona A:ssa ja toinen Divisioona B:ssä. Paljon on myös mahdollista, että ensi kaudella nähdään jälleen kiihkeitä paikallisotteluita samalla sarjatasolla Ura Basketin ja Kristikan välillä.”

Näin Jälkipeli totesi keväällä 2017, kun kaksi Turun alueen joukkuetta kävivät kovaa taistoa siitä, kumpi joukkueista nousee sarjaporrasta ylemmäksi, Divisioona B:stä Divisioona A:han.

Tuskin kukaan silloin edes aavisti mitä tuleman piti seuraavien vuosien aikana.

Kevään 2017 pudotuspeleissä Kristika Turku ja Ura Basket kohtasivat toisensa välierissä. Ottelusarja oli äärimmäisen tasainen ja se ratkesi lopulta turkulaisille. Näin Kristika Turku eteni finaaleihin PuHu Junioreita vastaan.

Tämän finaalisarjan lopputulos oli kuitenkin täydellinen pannukakku. Juuri ennen viimeistä ratkaisevaa ottelua tuli tieto, että lopputuloksella ei olekaan sarjanousun kannalta mitään merkitystä. Nimittäin vantaalaiset kieltäytyivät siirtymisestä sarjaporrasta ylemmäksi, kävi ottelussa, miten tahansa.

Lopulta seuraus oli se, että molemmat joukkueet Kristika Turku ja Ura Basket nousivat Divisioona A:han, josta jälkimmäinen eteni aina Korisliigaan asti – seuran silloisen edustusjoukkueen kadoten lopulta kokonaan konkurssin myötä.

Palataan tähän päivään, kevättalveen 2023.

Ensi kaudella Turun alueella saattaa olla yksi joukkue Divisioona A:ssa ja toinen Divisioona B:ssä. Paljon on myös mahdollista, että ensi kaudella nähdään jälleen kiihkeitä paikallisotteluita samalla sarjatasolla Ura Basketin ja Kristikan välillä.

Kovin paljoa ei siis ole muuttunut muutamassa vuodessa.

Tämä on tilanne nyt.

Ura on Divisioona B:ssä etenemässä omassa lohkossaan pudotuspeleihin. Arttu Mannelinin valmentama kaarinalaisjoukkue on asettanut kevään tavoitteeksi voittaa sarja ja nousta ylemmäksi.

Sen sijaan Juha Ruohosen valmentamalla Kristikalla sarjaporrasta ylempänä on tukalat paikat Divisioona A:n häntäpään joukoissa. Kevät näyttää putoaako Kristika ja nouseeko Ura. Vai pelaavatko joukkueet ensi kaudella samalla sarjatasolla.

Välttääkseen putoamisen Kristika Turku tarvitsee jäljellä olevista otteluista pisteitä. Runkosarjassa pelataan 22 ottelua, joiden jälkeen viimeisenä oleva putoaa Divisioona B:hen. Kristika on voittanut tällä kaudella vain neljä ottelua ja hävinnyt viisitoista. Joukkueella on jäljellä enää kolme ottelua. Niistä viimeisin on kotiottelu Kouvojen Akatemia-joukkuetta vastaan. Siinä pelissä voi ratketa, mikä joukkue putoaa Divisioona B:hen.

Kannattaa kuitenkin lukea tämä tarina loppuun asti!

Kristika Turku lähti tähän kauteen vahvasti nuorennetulla kokoonpanolla. Vaihtuvuuskin oli suurta, kun muun muassa Mikael Aalto, Anton Kankaanpää, Ville Wuorenjuuri, Elias Diaz Suomela ja Jere Luoma siirtyivät muualle pelaamaan. Kristika on tälläkin kaudella jatkanut täysin kotimaisin voimin.

Kristikan vastustaja, Bisons Loimaa, tähtää tosissaan takaisin Korisliigaan. Serbialaisitävaltalaisen Darko Mihajlovicin valmentama Bisons oli jo ennen kauden alkua sarjan ennakkosuosikki. Joukkueen kokoonpanosta löytyy useampikin ulkomaalaisvahvistus. Syyskierroksella loimaalaisjoukkue tyrmäsi Kristikan (104-54) suurinumeroisesti.

Kupittaalle saapuneet vierasjoukkueen kannattajat saivat nauttia omiensa yksipuolisesta näytöksestä. Bisons jyräsi Kristikan jälleen isonumeroisesti 98–54 (44–23).

Oli kiehtovaa seurata sulavasti liikkuneen Tevaun Kokon vartaloharhautuksia. Kanadalainen pelasi viime kaudella BC Nokian Korisliigajoukkueessa. Ottelu Kristikaa vastaan oli Kokon vasta neljäs peli loimaalaisjoukkueessa. Kaikesta näkyi, että Bisons on Divisioona A:n paras joukkue.

Ja lopuksi mikä tilanne on, kun kausi päättyy. Mikä joukkue nousee? Mikä putoaa? Mitähän kevät tuo tullessaan?

Toteutuvatko aina kauden päätteeksi vellovat huhut ylemmällä sarjatasoilla pelaavien seurojen talousongelmista ja sarjapaikan luopumisista? Tilannetta mutkistaa jälleen kerran myös se, että osa Divisioona B:n joukkueista tulee ilmoittamaan kauden päätyttyä, että nousua ei otetakkaan vastaan. Toivottavasti se ei ainakaan ole Ura Basket.

Jo nyt on tiedossa, että ainakin yksi joukkue on ilmoittanut, että ei aio jatkaa Divisioona A:ssa, vaikka sarjapaikka säilyisi. Eli Kristikan kannalta kauden viimeisillä otteluilla ei ole merkitystä mahdollisen putoamisen kannalta. Kristika Turku ei voi pudota.

Eli käytännössä jälleen kerran koripallokausi päättyy, ei parketilla, vaan kabineteissa.

Ura Basket tavoittelee nousua.

ETUSIVU

Yhteistyössä

Jälkipeli kurkistaa kulissien taakse.
Nostaa esiin urheilun arjen sankareita ja mielenkiintoisia tarinoita, jotka harvemmin saavat julkisuutta. Yli lajirajojen. Herkullisimmatkaan tarinat eivät katoa, vaan löytyvät Jälkipeli-sivuilta. Kerro oma ehdotuksesi, niin Jälkipeli tulee paikalle!