Kroppa kesäksi kuntoon

Vartalo uusiksi viikossa! Näin lupaa supermallien käyttämä oikea rasvantappajametodi. Tulevan kesän kunniaksi lehtien viihdesivustot täyttyvät suurista lupauksista. Joku saattaa uskoakin ihmemenetelmiin. Rasva palaa samalla, kun lihasmassa kasvaa.

Joka tapauksessa, nyt vietetään kuntosalien sesonkiaikaa. Pääsiäismämmien, todellisten kaloripommien, jälkeen alkaa hikinen loppukiri kohti kesää.

Jouluherkuille annettiin uudenvuoden lupausten myötä kyytiä jo tammikuussa. Kuntosalien kävijämäärissä seuraava piikki koetaan kesän kynnyksellä, kun herää toive mahtua edelliskesän suvihepeneisiin. Rantakuntoon pitää päästä nopeasti. Kolmas kuntosalisesonki alkaa syksyllä kesälomien päätyttyä. Sen sijaan aktiiviliikkujat harrastavat liikuntaa läpi vuoden.

– Kevään lämpenevät ilmat ja kesän kynnys houkuttelevat ottamaan vielä sen viimeisen loppukirin kesäkuntoa kohti. Kesällä voi treenata esimerkiksi 10x-kortilla, mikä on monen suosima ratkaisu kesäliikuntaan ja sadepäivien varalle. Kesähelteillä on mukava tulla heti aamusta treemaan hyvin ilmastoidulle salille, ja lähteä tämän jälkeen reippaana kesäpäivän viettoon, kertoo Motivus Centerin kuntosalivastaava Pirita Toivonen.

Mutta, mikä on Turussa hikiliikuntaa harrastaa. Melkein joka korttelissa alkaa olla nykyaikainen kuntokeskus. Innokkaimmat pääsevät kuntoilemaan kellon ympäri. Omalla autollakin pääsee kuntokeskuksen ovelle. Kuntopyörän digitaalinäyttö ilmoittaa kulutettuja kaloreja, mittaa jokaisen sydämenlyönnin ja valutetun hikipisaran. Treenin aikana ja treenin jälkeen tarvittavat lisäravinteet ja vitamiinit on punnittu ohjeiden mukaan milligramman tarkasti.

Facebook on oiva väline, sillä sen avulla voi kertoa sadoille kavereilleen olevansa juuri nyt salilla. Kännykän muistikortti täyttyy peilin kautta otetuista selfieistä, joita on mukava jakaa sosiaalisessa mediassa. Salilla pitää olla myös edustavasti pukeutunut. Rakennekynsien sävy pitää sopia muodin mukaisiin treenivaatteisiin.

Ripsiään räpsyttelevän saliprinsessan vastakohta on muskeleitaan pullisteleva himotreenaaja. Tämä magnesiumpölypilven keskellä huseeraava kaveri nostaa painoja kulahtaneen hupparin hupun peitossa, vahvat polvi- ja rannetuet paikoillaan. Himotreenaaja luottaa äänekkääseen ähinää, joka muille kuulostaa enemmänkin aikuisviihteeltä kuin treenaamiselta.

Onneksi suuri enemmistö kuntosalien ahkerista kävijöistä sijoittuvat edellä kerrottujen ääripäiden välimaastoon.

– Meidänkin kävijäkuntaamme ovat niin nuoret kuin aikuiset, 50+, eläkeläiset, kuntoutujat, kuntoaan ylläpitävät, kovaa treenaavat ja kilpaurheilijat.

Jos kuntosalitreenaus vaikuttaa tylsältä, voi aina osallistua ohjatuille tunneille.

– Ohjatuilla tunneilla treenaaminen on tsemppaavaa, treenaat porukassa kannustavan ja ammattitaitoisen ohjaajan opastuksella. Treenistä saa huomattavasti

monipuolisempaa käymällä erilaisilla ohjatuilla tunneilla. Ohjatuilla tunneilla treenaaminen on tsemppaavaa, treenaat porukassa kannustavan ja ammattitaitoisen ohjaajan opastuksella.

ETUSIVU

Yhteistyössä

Jälkipeli kurkistaa kulissien taakse.
Nostaa esiin urheilun arjen sankareita ja mielenkiintoisia tarinoita, jotka harvemmin saavat julkisuutta. Yli lajirajojen. Herkullisimmatkaan tarinat eivät katoa, vaan löytyvät Jälkipeli-sivuilta. Kerro oma ehdotuksesi, niin Jälkipeli tulee paikalle!