TPS on Suomen mestari – TPS-Classic 11-4

Karvas tappio syö nuortamiestä, mutta niin pitääkin. Se kuuluu urheiluun. Tampereen Classicin pelaajat olisivat mieluummin olleet pukukopin puolella siinä vaiheessa, kun kotijoukkue TPS:n juhli seurahistorian ensimmäistä A-poikien salibandyn Suomen mestaruutta.

Sekään tuskin finaalivastustajaa ottelun jälkeen lohdutti, että TPS oli selvästi parempi joukkue. Suomen mestaruus ratkesi näytöstyyliin.

Turkulaiset löivät salibandyn A-poikien finaalisarjassa tamperelaiset Raisiossa. Kerttulan liikuntahallin parkkipaikat ahtautuivat ääriään myöten täyteen turkulaisten autoista. Paremmin lentopallopyhättönä tunnetun areenan katsomot täyttyivät sadoista salibandyn ystävistä.

Tunnelma oli alusta asti riehakas. On jopa poikkeuksellista, että yleisö antaa raikuvat suosionosoitukset, kun kotijoukkueen jo legendaarisen maineen saanut fanijoukko astuu saliin juuri ennen ottelun alkua.

– Alku on hermostunutta peliä. TPS tietää, että voitolla on Suomen mestari. Yli puolet joukkueen pelaajista kärsi viime vuonna katkeran tappion finaaleissa. Classicilla on kovat paineet, tänään on pakko voittaa. Vaikka TPS on ensimmäisen erän jälkeen johdossa, on Classicilla niin paljon maalintekovoimaa, että varmasti alkavat toimittaa palloa maalille, analysoi nuorten maajoukkueen tuore päävalmentaja Atte Juuti ensimmäisen erän jälkeen TPS:n johtaessa 5-1.

Siinä vaiheessa, kun kotijoukkue tekee maaleja toinen toisensa perään, toppuuttelee TPS:n liigavahvistus Olli Laine joukkuetovereitaan. Muita kokeneempi pelimies pitää huolen, että hyvänolotunne ei pääse hiipimän liian aikaisin hikisen pelipaidan alle.

– Toinen erä jatkui samalla tavoin kuin ensimmäinen erä. Classic vaihtoi maalivahtia, Pietari Jääskeläinen tuli Riku Saarentolan tilalle. Pietarille tuli tässä erässä vain viisi torjuntaa. Classic nosti karvaustaan, mutta TPS sai aika kivuttomasti purettua. Classicin pelaajat alkoivat turhautua, ottivat pari turhaa jäähyä.

TPS johti toisen erän jälkeen jo 9-1 eli käytännössä ottelu oli jo rakennut. Kolmannessa erässä kotijoukkue nosti jalan kaasulta ja Classic pääsi tekemään muutaman maalin, jotka TPS kuittaisi tekemällä pari maalia tyhjiin. Lopputulos 11-4 kuvastaa TPS:n ylivoimaa finaaleissa. Välierävastustaja OLS saattoi olla jopa laadukkaampi joukkue kuin Tampereen Classic.

Ottelun loppuseremoniat kannunostoineen olivat pelaajille ikimuistoiset. Harvoin myös kuulee, miten joukkue juhlii mestaruutta yhteislaululla faniensa kanssa Tatu Kanerviston toimiessa upeasti alun soololaulajana. Lopuksi Olli Laine piti koskettavan kiitospuheen. Oman menestyksekkään junioriuran voi päättää tälläkin tavalla, herrasmiestyylillä.

Kun Turusta ei löydy riittävästi katsomotilaa, piti finaaliottelu siirtää Raision Kerttulan liikuntahalliin.
A-pojat on hieman harhaanjohtava nimitys. Todellisuudessa moni pelaaja on jo iso äijänköriläs, kuten kuvassa oleva mustapaitainen Jussi Töyrylä.
Juuso Forsmanin (oik.) veto viuhuu ylänurkkaan.
Tappio ottaa koville! Se kuuluu urheiluun.
Salibandyliiton kilpailupäällikkö Ari Vehniäinen (oik.) ja tuore nuorten maajoukkuevalmentaja Atte Juuti olivat jakamassa palkintoja. Tuomaripari Janne Sjögren (vas.) ja Tapio Liukolampi hoitivat finaaliottelut tyylikkäästi.
Pelaajat osaavat ottaa myös fanit huomioon.