Kultakuuppa Lassi Vanhatalo hakee vauhtia uralleen Mestiksestä ja Turusta

Nyt on näköä ja kokoa! TUTO Hockeyn kaksimetrinen ja lähes satakiloinen laitahyökkääjä Lassi Vanhatalo nauttii pelaamisesta Turussa. Ja mikä on nauttiessa, kun maaleja syntyy tasaiseen tahtiin.

Kupittaan kultakuuppainen Tampereen apu on viihtynyt koko kauden ajan Mestiksen pistepörssin kärkijoukoissa. Se ei sinällään ole ihme, sillä Vanhatalo ehti takoa pisteitä jo viime keväänä Lempäälän Kisassa.

Tapparanmies on viihtynyt sanojensa mukaan muutenkin hyvin Aurajoen rannalla. Todennäköisesti Vanhatalo sopeutuisi minne tahansa, sillä pelikavereiden mielestä hänellä ei ole koskaan huonoa päivää. Aina hymy huulilla.

– Iloisella ilmeellä yritetään mennä. Se on kuitenkin se helpoin tie. Viihdyn todella hyvin Turussa. Ihan alusta lähtien on ollut joukkueessa hyvä henki. Asun Jeremi Wehmaksen kanssa kämppäkavereina.

Liikunnallisesti lahjakkaalla Vanhatalolla on monipuolinen urheilutausta.

– Lätkän ohella olen pelannut pitkään salibandyä ja futista. Yläasteikäisenä jääkiekko jäi jäljelle. Se on kuitenkin ollut koko ajan päälajini.

Vanhatalo on Tampereen Tapparan kasvatti, joka pelaa nyt lainasopimuksella Turussa. Tehoja kertyi kiitettävästi Kirvesrintojen eri juniorijoukkueissa. Muun muassa kaudella 2018-2019 Vanhatalo oli Tapparan A-nuorten paras pistemies. Viime vuoden tammikuussa tapahtui liigadebyytti Mikkelin Jukureita vastaan. Paikan vakiinnuttaminen Tapparan liigajoukkueeseen on kuitenkin osoittautunut haastavaksi.

– Tapparalla on niin kova joukkue, että on realiteetti, että sinne ei helpolla mahdu. Siellä on reservissäkin kovia pelaajia. Jo viime keväänä oli puhetta, että tulisin Turkuun hakemaan peliaikaa. Tiesin, että täällä pääsee paljon pelaamaan ja kehittymään. Eli otin tiedon siirtymisestä lainalle Tutoon ihan hyvin vastaan.

Vanhatalo pelasi lainalla myös LeKissä. Pisteitä kertyi siellä siihen tahtiin, että hänet valittiin sarjan helmikuun 2019 kuukauden tulokkaaksi sekä kuukauden kentälliseen.

– LeKissä oli hyvä henki ja ihan ammattimaista toimintaa, vaikka seura onkin pienempi kuin Tuto. Vielä viime kaudella olin vasta kokeilemassa, pystynkö pelaamaan Mestistä. Nyt Turkuun tultuani pitää olla jo ihan kärkipelaaja.

Tapparan ja Tuton välisen yhteistyösopimuksen avulla nuori pelaaja pääsee pelaamaan kovempia pelejä miesten sarjassa ennen mahdollista nousua liigatasolle. Seurojen välinen yhteistyö takaa olosuhteet kehittyä ja valmistautua ammattilaisuuteen. Samalle se mahdollistaa Tutolle kilpailukykyisemmän joukkueen Mestikseen.

Tuton etu on juuri se, että Vanhatalolla on Tapparan kanssa sopimus. Se takaa sen, että mies pysyy ainakin tämän kauden Turussa. Pisterohmu mahtuisi jo nyt moneen liigajoukkueeseen.

– Se olisi tietysti mahdollista, mutta Tapparassa asiat on hoidettu hyvin. Olen hieman hitaammin kehittynyt kuin monet muut vastaavan ikäiset maajoukkuetasoiset pelaajat. Ei minun tarvitse väkisin mahdollisimman nopeasti päästä Liigaan, vaan ihan rauhassa mennään. Olen vasta 21-vuotias. Tuto on hyvä paikka edetä liigatavoitetta kohti.

Vanhatalon arki kulkee Turussa jääkiekon ehdoilla.

– Nyt pääasia on pelaaminen ja kehittyminen. Joukkueella on mahdollisuus harjoitella kahdesti päivässä. Olen miettinyt varasuunnitelmaa, esimerkiksi opiskelua, mutta toistaiseksi panostetaan vain jääkiekkoon.

Keväällä 2019 Vanhatalo teki Tapparan kanssa kaksivuotisen SM-liigasopimuksen.

– Tämä vuosi menee vielä kehittyen Turussa, mutta ensi kaudella olisi tarkoitus mahtua Tapparan joukkueeseen. Tavoite on, että pelaisin ensi syksynä Liigaa.

Kultainen kypärä pysyy vahvasti Tuton tämän kauden pistenikkarin päässä.
Isokokoinen Vanhatalo on maskimiehenä elementissään.
Jälleen kerran ottelun parhaana palkittu Vanhatalo osaa viihdyttää myös kannattajiaan.

ETUSIVU

Yhteistyössä

Jälkipeli kurkistaa kulissien taakse.
Nostaa esiin urheilun arjen sankareita ja mielenkiintoisia tarinoita, jotka harvemmin saavat julkisuutta. Yli lajirajojen. Herkullisimmatkaan tarinat eivät katoa, vaan löytyvät Jälkipeli-sivuilta. Kerro oma ehdotuksesi, niin Jälkipeli tulee paikalle!