Leijonat ihka elävinä Karjala-turnauksessa – turkulaisia kiekkojännäreitä hemmotellaan pitkästä aikaa

Kymmenen vuotta on pitkä aika. Olutmerkin mukaan nimetty Karjala-turnaus palaa vihdoinkin Turkuun. Edellisen kerran Turussa pelattiin vuonna 2012. Eipä yksittäisiä miesten A-maajoukkueen maaotteluitakaan ole ollut Turussa ruuhkaksi asti. Vuonna 2016 Turkuhallissa Suomen vastustaja oli Slovakia ja pari vuotta myöhemmin pelattiin Valko-Venäjää vastaan Kupittaalla.

1990-luvun ja 2000-luvun alkuvuosien jälkeen isot kiekkomaat ovat olleet Aurajoen maisemissa harvinaisuus. Syykin on selvä. Valmistuessaan Turkuhalli oli Suomen suurin ja kaunein, mutta pian Hjallis Harkimon Hartwall Arena ajoi sen ohi. Tampereen uusi Nokia Arena on nyt valtakunnan ykköspelipaikka.

Kun entinen Hartwall Arena, nykyinen Helsinki-halli, on toistaiseksi poissa käytöstä ja Tampereen Nokia Arena on muussa käytössä, Karjala-turnaus järjestetään Turussa (10.-13.11.). Se on samalla näytönpaikka turkulaisille jääkiekon ystäville, sillä aikaisemmin Tampereen ja Helsingin hallit ovat turnauksen aikana täyttyneet yleisöstä mukavasti.

Harmillista on kuitenkin se, kun päävalmentaja Jukka Jalosen Turkuun tulevaan joukkueeseen ei ole tällä kertaa nimetty ainuttakaan paikallista pelaajaa. Kattaus on kuitenkin komea, sillä Suomen joukkueessa on mukana yhdeksän viime MM-kisojen mestaria. NHL-pelaajat tietysti puuttuvat, mutta viisitoista pelaajaa tulee SM-liigasta, seitsemän Ruotsin pääsarjasta ja viisi Sveitsin pääsarjasta.

Ensikertalaisia ovat Aapeli Räsänen (KalPa), Eetu Liukas (HPK) ja Joose Antonen (KooKoo). Joona Ikonen (Ilves) ja Sveitsissä Klotenia edustava Miro Aaltonen joutuvat jäämään sivuun sairastumisten pois. HIFK:n Iiro Pakarinen loukkaantumisen vuoksi. Heidät korvaavat TPS:n Mikael Pyyhtiä, Lukon Jere Karjalainen ja JYPin Jerry Turkulainen.

Ja tietysti ei pidä unohtaa mainita joukkueen huoltajaa, Aki-Petteri Berg Turusta.

Venäjän tilalle tulee Sveitsi, joka on myös Suomen ensimmäinen vastustaja kotiturnauksessa. Tshekin joukkueessa on yksi mielenkiitoinen Turussa asuva henkilö. Kari Jalonen on joukkueen päävalmentaja.

Turun turnaus, kauden ensimmäinen Euro Hockey Tourin (EHT) turnaus, käynnistää Leijonien MM-kotikisakauden. Joulukuussa jatketaan Sveitsissä, minne lähtee eri joukkue kuin mikä pelaa nyt Turussa. Näin moni pelaaja saa todistaa osaamistaan ennen kuin lopullinen MM-kisajoukkue valitaan.

Kevään MM-kisat piti alun perin järjestää Pietarissa, mutta myöhemmin isänniksi valkoituivat Tampere ja Latvian Riika. Tampereen uusi hallihan testattiin jo viime MM-kisoissa. Tulevissa kevään kisoissa Suomi pelaa ottelunsa Tampereella aina mahdollisia mitalipelejä myöden.

Maalivahdit: Säteri Harri (EHC Biel), Westerholm Niclas (SaiPa)

Puolustajat: Friman Niklas (Brynäs IF), Kivistö Tommi (Kärpät), Lehtonen Mikko (ZSC Lions), Lindbohm Petteri (Frölunda), Melart Ilari (HIFK), Pokka Ville (Färjestadt PK), Riikola Juuso (IK Oskarshamn), Saarijärvi Vili (Langnau), Seppälä Mikael (Tappara), Vittasmäki Veli-Matti (Tappara)

Hyökkääjät: Antonen Joose (KooKoo), Anttila Marko (Kärpät), Björninen Hannes (Brynäs IF), Hakulinen Anrei (Lukko), Innala Jere (Frölunda), Lammikko Juho (ZSC Lions), Lehterä Jori (Tappara), Liukas Eetu (HPK), Merelä Waltteri (Tappara), Räsänen Aapeli (KalPa), Suomela Antti (IK Oskarshamn), Turunen Teemu (Kärpät), Mikael Pyyhtiä TPS, Jere Karjalainen (Lukko) ja Jerry Turkulainen (JYP).

Suomi-Sveitsi torstaina 10.11. klo 18.30

Suomi-Tshekki lauantaina 12.11. klo 16.30

Suomi-Ruotsi sunnuntaina 13.11. klo 16.30

Naisten maajoukkue pelaa Turussa ottelun Ruotsia vastaan. Joukkueet kohtaavat torstaina 10. marraskuuta.

ETUSIVU

Yhteistyössä

Jälkipeli kurkistaa kulissien taakse.
Nostaa esiin urheilun arjen sankareita ja mielenkiintoisia tarinoita, jotka harvemmin saavat julkisuutta. Yli lajirajojen. Herkullisimmatkaan tarinat eivät katoa, vaan löytyvät Jälkipeli-sivuilta. Kerro oma ehdotuksesi, niin Jälkipeli tulee paikalle!