Lentopallon uusi Keiju-turnaus sai heti positiivisen vastaanoton – joukkueita Suomesta ja Virosta

Raision Loimu päätti kehittää juuri sopivasti tulevan lentopallokauden alkuun harjoitusturnauksen, jolla saataisiin kunnon levitettä voileivän päälle. Mister Loimu Jukka Rajakangas otti yhteyttä paikalliseen yritysmaailmaan. Kansainvälinen turnaus vaatii kansainvälisen yhteistyökumppanin. Se löytyi omalta paikkakunnalta Raisiosta.

Bunge Finland lähti nimikumppaniksi.

Näin syntyi turnauksen nimi Keiju Baltic. Nimensä mukaisesti joukkueita tuli mukaan myös Suomenlahden eteläpuolelta Virosta.

– Tavoite oli saada harjoitusvastustajaksi muitakin kuin tuttuja kotimaisia joukkueita. Samalla saisimme kansainvälistä kokemusta. Naapurissa Virossa on hyviä joukkueita. Siellä olevat kärkijoukkueet ovat Suomen kärkijoukkueiden tasoa. Baltian liigaa ei olla perustamassa, mutta pitää keksiä jotain uutta. Se tekee hyvää seuroille, pelaajille ja katsojillekin. Välimatkat ovat lyhyet, joten kustannukset ovat inhimillisiä, kertoo idean isä Jukka Rajakangas.

Yhteistyökumppani mahdollistaa turnauksen.

– Kun ottelut ovat ilmaisia katsojille ja joukkueille tulee kuitenkin kuluja, oli yhteistyökumppanin saaminen tärkeää.

Rajakangas otti yhteyttä Viroon.

– Otin yhteyttä vanhaan tuttuuni Avo Keeliin, joka ensi kaudella valmentaa Rovaniemellä. Hän on myös Viron pitkäaikainen maajoukkuevalmentaja. Avo on aikoinaan pelannut myös Suomessa. Hänen avullaan mukaan lähtivät Vörkpalliklubi Pärnusta ja Bigbank Tartosta.

Ensimmäistä kertaa Loimun historiassa järjestettävä Keiju Baltic Turnaus on kaksiosainen. Ensin pelattiin Raisiossa ja myöhemmin 23.-25.9. Pärnussa. Loimun lisäksi kotimaisista seuroista mukana on TUTO Volley Turusta. Otteluiden pisteet lasketaan ja voittaja saa ylimääräisen rahabonuksen.

Kyse ei ole leppoisasta kesäsarjasta.

– Ajankohta on suunniteltu niin, että se on hyvää valmistautumista Mestaruusliigan alkamiselle. Vietämme joukkueena yhdessä koko viikonlopun Virossa ja jo seuraavalla viikolla keskiviikkona alkaa sarja vierasottelulla Tutoa vastaan Turussa.

Tavoitteena ei ole pelata vain tämän kerran.

– Tavoite on, että tulevaisuudessa mukaan lähtisi useampikin seura ja saisimme hyviä ottelutapahtumia Mestaruusliigan rinnalle.

Raisiossa viikonloppuna pelattu turnauksen ensimmäinen osa oli onnistunut tapahtuma.

– Ottelut ovat olleet tasokkaita ja tasaisia. Hiukan vielä haetaan kokoonpanoja, mutta turnaus on ollut hyvää valmistautumista tulevaa kautta varten. Olemme jo nyt keskustelleet virolaisten joukkueiden kanssa, miten tätä turnausta voisi kehittää vielä eteenpäin. Aika näyttää saadaanko mukaan useampia joukkueita.

ETUSIVU