Liiga alkaa – Turussa ollaan valmiina, kannattajille on tarjolla paljon uutta

HC TPS:n markkinointi- ja viestintäpäällikkö Eero Tuomisella on hymy nyt herkässä. Liigakausi alkaa huomattavasti iloisimmissa merkeissä kuin vuosi sitten. Uusi päävalmentaja Jussi Ahokas on joukkoineen valmiina.

”Jääkiekon SM-liiga käynnistyy epävarmoissa tunnelmissa. Yleisörajoitukset, koronakaranteenit ja ehtyvät tulovirrat uhkaavat kauden läpi viemistä.”

Näin mediassa kirjoitettiin vuosi sitten. Ilmassa oli yhä toivoa, vaikka koronan aiheuttama uhkakuva voimistui päivä päivältä. Lopulta viimeisetkin positiivisuuden rippeet katosivat, kun Liiga meni ensin tauolle ja viimein jatkui keväällä ilman yleisöä. Seurauksena olivat isot taloudelliset tappiot liigaseuroille. Turun Palloseurakaan ei tehnyt poikkeusta.

HC TPS:n markkinointi- ja viestintäpäällikkö Eero Tuominen näki ja koki kaiken aitiopaikalta. Arki oli täynnä haasteita. TPS:n kausi päättyi hopeasijalle, mutta voisi kuvitella, että koronakaudesta ei jäänyt mitään muuta positiivista kerrottavaa jälkipolville.

Vai, löydätkö viime kaudesta mitään muuta positiivista kerrottavaa?

– Urheilussa onni täytyy ansaita. Samoin kiinnostus. Viime kaudella, kun joukkueella lähti kulkemaan, Turku heräsi siihen mukaan. Vaikka emme saanet ottaa hallille yleisöä, näimme mitä ihmeellisimpiä tempauksia. Liput heiluivat saloissa. Sosiaalinen media räjähti käsiin. Ihmiset oikeasti elivät joukkueen mukana. Kerran ennen ottelua kannattajat tulivat yllätyksenä soihduttamaan ja tervehtimään pelaajia parkkipaikalle. Pelaajat olivat aivan haltioissaan. Tätähän se kannattaminen on parhaimmillaan.

– Saimme positiivista kierrettä liikkeelle, kun saatoimme avata Aura-ravintolan ottelun aikana. Saimme myös myydä aitioita. Oli hienoa huomata, kun myytävät aitiot suorastaan revittiin käsistä.

Seuran tilinpäätös oli odotusten mukaisesti tappiollinen, mutta urheilullinen menestys oli hyvä. Päävalmentaja Raimo Helmisen TPS-soturit ylsivät pitkän kuivan kauden jälkeen mitaleille.

Kuinka paljon jälkimmäinen auttaa henkisesti nyt sinua ja koko TPS-organisaatiota eteenpäin?

– Ihan suunnattomasti. Hopea oli pettymys, mutta se ei jäänyt harmittamaan. Hopea oli urheilullisesti melkoinen kasvojen kohotus edelliskauteen verrattuna. Menestys on kantanut tähän hetkeen asti. Sen on aistinut koko organisaatiosta.

Uusi kausi alkaa. Ennakkotunnelmat ovat tyystin toisenlaiset kuin vuosi sitten. Vaikka TPS:n menestys CHL-otteluissa jäi vaisuksi, oli ottelutapahtumissa aistittavissa pelaajienkin kaipaamaa tunnelmaa. Vielä on kuitenkin arvoitus, kuinka hyvin katsojat löytävät takaisin jäähalleille. Moni vakiokatsoja seurasi viime kauden otteluita kotisohvaltaan.

Millaisia signaaleja on jo saatu tulevien yleisömäärien osalta?

– Kausikortteja on myyty enemmän kuin viime ja sitä edellisenä vuonna. Meillä on Suomen isoin liigahalli. Pystymme järjestämään turvallisen ottelutapahtuman. Kumppanuusmyyntikin vetää hyvin. Olemme myös panostaneet paljon näkyvyyteen. Uskon, että monella on tarve päästä elämään normaalia elämää. Siihen usealla kuuluu jääkiekko-ottelun seuraaminen paikan päällä.

Uusi kausi ja uudet kujeet. Tämä pätee Liigakauden alkaessakin. TPS:n ottelutapahtumat ovat olleet laadukkaita. Hallissa viime vuosien aikana tehdyt tekniset uudistukset ovat auttaneet ottelutapahtumien kehittämistä. Paljon hyväksi todetusta pidetään varmasti kiinni myös tulevalla kaudella, mutta ehkä uuttakin on luvassa.

Mitä uutta tulee tilalle?

– Alkushow on uudistettu ammattilaisvoimin. Tuotantoyhtiö Brave Teddy vastaa lopputuloksesta. Visuaalisuus on uudenlainen. Verifone Business Clubin konsepti muuttuu. Jälkipelit pidetään siellä ottelun jälkeen ja juontajaksi tulee Osku Valtonen. Myös Jore-klubi uudistuu. Seuralla on juuri avatut uudet nettisivut.

Internet on täynnä urheiluaiheisia podcast-lähetyksiä. Ohjelmien laatu on ollut kirjavaa. Isosta massasta HC TPS:n oma Hunajacast on erottunut edukseen. Ohjelma on ollut poikkeuksellisen hyvin toteutettu.

Mikä on Hunajacastin tilanne tulevalla kaudella?

– Siirrymme uudelle tasolle. Ohjelman uusi nimi on Hunajacast-Show. Uutta on myös se, että lähetys kuvataan laadukkaasti. Ihmisten eleet ja naurut tuovat lisäarvoa sisältöön. Ohjelma nauhoitetaan pääsääntöisesti jatkossa joka maanantai ja julkaisun vuoro on seuraavana päivänä tiistaina. Ensimmäisen Hunajacast-Show’n vieraana on jo perjantaina päävalmentaja Jussi Ahokas. Jakso tehdään ohjelman yhteistyökumppani Onnipyörän liikkeessä Länsikeskuksessa. Sen jälkeen palataan tutulle paikalle, mustille sohville.

TPS:n ottelut siirtyvät perinteiselle paikalleen Auran Aaltojen taajuuksille. Selostaja Markku Silvennoinen tiimeineen jatkaa entiseen malliin, vaikka kanavapaikka vaihtuu.

Miten itse koet muuttuneen tilanteen?

– Paikallisuudella on meille iso merkitys. Auran Aaltojen avulla saamme isomman radioäänen. Pystymme monipuolisemmin tavoittamaan paikallisesti ne ihmiset, jotka ovat kiinnostuneita Tepsistä.

HC TPS:n markkinointi- ja viestintäpäällikkönä olet seuran ja ottelutapahtumien ytimessä. Mitä haluaisit kertoa TPS:n kannattajille?

– Ilman kannattajia ja kotiyleisöä Turun Palloseura ei olisi yhtään mitään. Tervetuloa hallille. Olisi hienoa kokea viime kauden finaalihuuma yleisön kanssa.

ETUSIVU

Yhteistyössä

Jälkipeli kurkistaa kulissien taakse.
Nostaa esiin urheilun arjen sankareita ja mielenkiintoisia tarinoita, jotka harvemmin saavat julkisuutta. Yli lajirajojen. Herkullisimmatkaan tarinat eivät katoa, vaan löytyvät Jälkipeli-sivuilta. Kerro oma ehdotuksesi, niin Jälkipeli tulee paikalle!