Markku Silvennoisen selostamat TPS:n ottelut alkavat pian tutuilla Auran Aaltojen taajuuksilla

Selostaja Silvennoinen kaivoi tutun mustavalkoisen paidan esiin. Nyt sitä jälleen tarvitaan, kun TPS:n lätkäottelut siirtyvät tutulle kanavalle.

Kiekkoselostaja Markku Silvennoinen sai kaivaa Auran Aaltojen taajuuksilla koristellun mustavalkoisen pelipaidan uudestaan esiin. Sen hän veti aina yllensä selostaessaan Auran Aalloilla Turun Palloseuran lätkäotteluita.

Silvennoiselle itselleenkin tuli viime kesänä täytenä yllätyksenä, että radiotaajuus tulevalle kaudelle vaihtuu. Parin Radio City -vuoden jälkeen on edessä paluu takaisin kotiin. Hyvä niin, sillä turkulaiset ovat tottuneet siihen, että TPS:n ottelut selostetaan tutulla kanavalla. Taajuus 90,5 on iskostunut turkulaisten kiekkojännäreiden mieliin. Varmaan on, että Auran Aallot saa uusia kuuntelijoita, kun lätkä palaa tutulle paikalleen.

Onko itselläsi, Markku Silvennoinen, tunne, että palaat kotiin?

– Kyllä ja toisaalta ei. Täälläkin päässä on paljon muuttunut. Viimeksi olimme Logomossa ja nyt Aurajoen rannalla. Omistajavaihdosten myötä osa henkilökunnastakin on vaihtunut. Erilaisesta paikasta lähdin kuin mihin nyt tulen. Tuottajana on kuitenkin yhä Ville Klami. Hän on minulle tärkeä henkilö, koska juuri Ville otti minut aikoinaan töihin Auran Aalloille.

Paluussa 90,5-taajuuksille Silvennoinen näkee tärkeänä perinteiden merkityksen ja sen tuoman vastuun. Kaikkihan alkoi aikoinaan Juha-Pekka Jalon suuren suosion saaneista selostuksista.

– Olla osa legendaaristen selostajien jatkumoa, on minulle todella tärkeää. Olen samaa mieltä, mitä monet kuuntelijatkin eli nyt TPS:n ottelut ovat jälleen oikealla paikalla.

Turkulaisen joukkueen otteluselostukset olivat kolmenkymmenen vuoden ajan Auran Aaltojen perinteistä ohjelmatarjontaa. Vaikka selostukset siirtyivät Radio Cityn taajuuksille, osa kuuntelijoista saattoi virittää erheellisesti radiokanavansa tutulle Auran Aaltojen kanavalle.

Kaksi vuotta Radio Cityn puolella oli opettavaista – osin kiitos koronan.

– Itseluottamukseni kasvoi. Nyt tiedän, että pystyn hallitsemaan tämän homman. Lähdin rakentamaan uutta uudessa ympäristössä ja koin, että minuun luetetaan. Viime kausi oli urani tärkein, sillä korona pakotti tulemaan toimeen selostuskopissa ilman asiantuntevaa kommentaattoria. Piti itse uskaltaa purkaa pelin yksityiskohtia, niin että kuuntelijatkin ymmärsivät.

Paljon on muuttunut kulisseissa sen jälkeen, kun paikallisradio Auran Aallot perustettiin vuonna 1985. Toimilupaa varten perustettiin oma yhtiö, Turun Paikallisradio Oy. Moni muistaa vielä, miten suosittu radioasema siirtyi aikoinaan TS-yhtiön omistukseen. Osa luulee niin vieläkin.

– Kun siirto takaisin Auran Aalloille tuli kesällä julki, joku TPS-kannattaja twitterissä kiitti Turun Sanomia.

Vaikka kuuntelijat harvoin ovat kiinnostuneita radioaseman omistussuhteista, kerrottakoon, että suomalaisen Mediatakojat omistama Auran Aallot siirtyi mediayhtiö Bauer Median omistukseen. Jälkimmäinen on osa saksalaista Bauer Media Groupia. Yrityksen omistuksessa ovat jo ennestään muun muassa Radio Nova, NRJ, Radio City ja Iskelmä.

Syyskuun yhdeksäs päivänä klo 17.30 kannattaa virittäytyä matsitunnelmaan. TPS kohtaa Liigan avauksessa viime kauden mestarin Rauman Lukon vieraissa.

– Auran Aaltojen kanssa sovittiin, että hyväksi koettua ei kannatta isosti muuttaa, mutta on hienoa, kun tulevalla kaudella kiekkolähetys alkaa puolituntia aikaisemmin kuin ennen. Ottelun jälkeen on normaalit jälkipelit. Haluan, että ottelulähetys etenee johdonmukaisesti ja kattavasti alusta loppuun. Jarkko Laitinen jatkaa ja uutena mukaan tulee Leeni Pellinen. Koronan väistyessä koko tiimi palaa hallille.

Moni on varmaan jo udellut, tuleeko selostuskoppiin seuraksesi kommentaattoreita.

– Ei tule. Sain arvostetulta taholta sellaisen positiivisen palautteen viime kauden päätteeksi, että en koe enää tarvitsevani ottelun aikana asiantuntija-apua.

Liiga alkaa pian. CHL-otteluita on jo pelattu.

ETUSIVU

Yhteistyössä

Jälkipeli kurkistaa kulissien taakse.
Nostaa esiin urheilun arjen sankareita ja mielenkiintoisia tarinoita, jotka harvemmin saavat julkisuutta. Yli lajirajojen. Herkullisimmatkaan tarinat eivät katoa, vaan löytyvät Jälkipeli-sivuilta. Kerro oma ehdotuksesi, niin Jälkipeli tulee paikalle!