Loimulaisille tuli joulu etuajassa – hakkuri Jokela veti nimensä jatkosopimukseen

Oulun Ettan valmentaja Olli Kuoksa otti aikoinaan riskin, kun valitsi vasta 17-vuotiaan nuorukaisen mukaan liigajoukkueeseensa kantamaan vastuuta. Sen jälkeen Joonas Jokelan kehitys on ollut huima. Niinpä Raision Loimun tehdessä nyt kauden loppuun asti kestävän sopimuksen 23-vuotiaan hakkurin kanssa, tiedettiin, mitä saatiin.

Saatiin ennenaikainen joululahja kaikille Loimun lentopallon ystäville.

Raisiossa tiedostettiin tilanne. Syksyllä tehty sopimus Jokelan kanssa kattoi vain syyskauden loppuun asti. Moni piti varmana, että maajoukkuetasoinen pelimies siirtyy Etelä-Suomen ensilumien tultua ulkomaille.

Ja olisi varmaan siirtynytkin, mutta Loimun puuhamiehet osasivat pelata korttinsa oikein. Jokelan jatkaminen Kerttulassa oli useamman osioiden summa, missä ratkaisevaa roolia näyttelivät Loimun yhteistyökumppanit.

Pelaajasopimukset ovat yksityiskohdiltaan aina enemmän tai vähemmän salaisia, mutta udellaan asiaa Jukka Rajakankaalta. Jospa seuran puheenjohtajalta irtoaisi hieman tehdyn sopimuksen taustatietoja.

Kun etukäteen oli tiedossa Jokelan sopimuksen kesto, missä vaiheessa oli alun perin tarkoitus keskustella sopimuksen jatkosta?

– Otin aiheen esiin viikkoa aikaisemmin. Halusin tietää, jatketaanko ja millä ehdoilla, jotta voin lähestyä tarvittaessa yhteistyökumppaneitamme.

Ilmeisesti seuran ajoitus oli oikea?

– Todellakin. Ajoitus meni ihan nappiin. Jokela nimittäin sai uusia tarjouksia myöhemmin muualtakin. Arvostan Joonaksen käyttäytymistä, kun hän ei lähtenyt uudestaan sopimuksen teon jälkeen ”painimaan”.

Kuinka haastavaa on rakentaa sopimus kesken kauden maajoukkuetasoisen pelaajan kanssa?

– Riippuu todella paljon siitä, kuinka hyvin pelaaja on sillä kaudella onnistunut. Jokela on pelannut meillä hyvän kauden, mutta viime kesä ei ollut maajoukkueessa ihan niin hyvä kuin olisi voinut odottaa. Joonas löysi syksyn aikana uuden vireen. Kyse on myös aina siitä, onko joissakin seuroissa tullut tarve hankkia vahvistuksia. Jokela on aina myös kiinnostavampi pelaaja seuraavaa kautta ajatellen, kun on pelannut koko edellisen kauden hyvin Suomessa. Mestaruusliigaa seurataan tarkasti ulkomailla.

Oliko yhteistyökumppaneiden saaminen isokin ongelma?

– On siinä aina iso työ. Kymmenkunta lähti mukaan, mutta huomattavasti useamman ovea piti koputtaa.

Kevättä ajatellen Jokelan rooli joukkueessa olisi ratkaiseva, etenkin jos Loimu haluaa pelata mitaleista. Kuinka paljon tällä oli vaikutusta saada jatkosopimus aikaiseksi? Ja jos Jokela ei olisi jatkanut, olisiko Loimulla ollut varasuunnitelma?

– Itse asiassa ei ollut vielä varasuunnitelmaa. Jos Jokela olisi lähtenyt, olisimme vuodenvaihteen jälkeen lähteneet kuumeisesti etsimään korvaajaa. Ihan turhaan ei kuitenkaan kannatta etukäteen kysellä pelaaja-agenteilta.

Loimu on syksyn aikana pelannut hyvin. Yhteispeli on toiminut. Olikohan tälläkin vaikutusta siihen, että Jokela halusi jatkaa?

– Kun Jokela saapui viime pelissä hallille, paikalla ollut Loimun talkooporukka taputti spontaanisesti hänelle. Siitä Joonas taisi mennä jopa hieman hämilleen. Jokela on itsekin todennut, miten joukkueessa on hyvä henki. Kaveri on ilmiselvästi viihtynyt meillä.

ETUSIVU