Riku Laine sytytti Salohallin – Vilpas–Kataja 88–81

Kaveri oli ottelun jälkeen aivan töpinöissään. Naama oli yhtä hymyä. Kaarinalainen lahja salolaiselle koripallolle palkittiin ottelun parhaana. Pelin päätyttyä median ympäröimä Vilppaan Riku Laine syystäkin ansaitsi erityishuomion.

Kolmellatoista pisteellä ei koripallo-ottelussa yleensä ylletä lehtien otsikoihin. Laineen kohdalla tehdään nyt poikkeus, sillä otteet kentällä Joensuun Katajaa vastaan ei pelkästään sytyttänyt omaa joukkuettaan taistelemaan voitosta, vaan Rikun periksiantamaton taistelu sytytti koko Salohallin. Pari Laineen koreistakin tuli juuri ratkaisevalla hetkellä.

Salohalli on mainio paikka pelata Korisliigan otteluita. Kotijoukkuetta kannustetaan äänekkäästi. Salon Vilppaan kannattajaryhmä Vilpas Ultras (nyk. Forza Vilpura) osaa pitää meteliä. Fanit huutavat ja hakkaavat rumpuja. Kannustus tarttuu herkästi muihinkin. Niinpä Salohallin katsomossa on aina se kuuluisa kuudes pelaaja. Kun vielä kuuluttajakin on hehkutuksineen ammattitaitoinen, kannattaa Vilppaan otteluihin saapua kauempaakin.

Kolmen ottelun voittoputkessa ollut vierasjoukkue Kataja on aina ollut hankala vastustaja salolaisille. Niin tälläkin kertaa. Vaikka pelataan vasta runkosarjaa, olivat panokset isot. Nyt taisteltiin pääsystä ylempään jatkosarjaan. Voiton myötä hieman varamiehinenkin Salon Vilpas otti tärkeän askeleen kohti kevättä.

Kotijoukkue oli kuitenkin tyriä voittonsa. Ero oli suurimmillaan jo kolmetoista pistettä, mutta asetelmat muuttuivat toisen puoliajan alussa. Kataja tuli rinnalle ja meni selvään johtoon.

– En tiedä mitä tapahtui puoliajalla. Ensimmäinen puoliaika oli meiltä hyvä, mutta tultiin tauolta tosi huonosti. Onneksi saimme kolmannen neljänneksen lopulla ryhtiliikkeen ja pelitatsista takaisin kiinni, totesi Vilppaan valmentaja Jussi Savolainen.

Ottelun loppu oli melkoinen jännitysnäytelmä. Vieraat yrittivät tavoittaa muutamalla pisteellä johtanutta Vilpasta, mutta siinä onnistumatta. Niinpä ottelun päätyttyä nähtiin jälleen tuttu näytelmä Salohallissa, kun kotijoukkue juhli voittoa kannattajiensa kanssa. Seremoniamestarina toimi itseoikeutettuna Riku Laine – taskussaan ottelun parhaan pelaajan palkinto: aito joulusatanen…vai lieneekö ollut leikkisatanen.

– Laineella ei ole ollut varmasti helpoin alkukausi, mutta nyt on saanut parissa viime pelissä vastuuta. Riku pelasi pirun hyvin, taisteli jokaisesta irtopallosta ja viimeisteli muutaman makean korin. Samalla hän loi henkeä koko halliin. (Savolainen, Vilpas)

– Tänään kolmas jakso oli erittäin hyvää korista meiltä, mutta saimme tänään sitä, mitä ansaitsimme. Pelaamalla kymmenen minuuttia hyvin ei voita koripallo-ottelua. Syksy on kuitenkin ollut meiltä hyvä ja joulun jälkeen päästään jatkamaan hyvistä asetelmista, totesi Katajan päävalmentaja Petri Virtanen, joka ehti ottelun jälkeen vaihtamaan hymyssä suin myös ajatuksia pitkäaikaisen ystävänsä ja vastustajan verryttelyasuun sonnustautuneen Teemu Rannikon kanssa. Koripallopiiritkin ovat pienet…

Valokuvia ottelusta täältä.

ETUSIVU

Yhteistyössä

Jälkipeli kurkistaa kulissien taakse.
Nostaa esiin urheilun arjen sankareita ja mielenkiintoisia tarinoita, jotka harvemmin saavat julkisuutta. Yli lajirajojen. Herkullisimmatkaan tarinat eivät katoa, vaan löytyvät Jälkipeli-sivuilta. Kerro oma ehdotuksesi, niin Jälkipeli tulee paikalle!