Monsterimonnin suosiosta hyötyvät sekä TUTO Hockey että koko Mestis

Jos on TUTO Hockeyn toimitusjohtaja Roope Paltalla nyt hymy herkässä, sitä se on myös syksyn puhutuimmalla lätkänpelaajalla Jonne Virtasella. Tuton Mestis-joukkueen harjoituksissa ”Monnin” hymyilevästä naamasta näkee, että on taas kivaa. Ainakin marraskuun alun maaottelutaukoon asti.

Sen jälkeen tilannetta tarkastellaan uudestaan.

Paltta on tietysti hyvän ystävänsä puolesta iloinen, kun asiat alkoivat järjestyä. Mutta Mestis-seuran toimitusjohtaja, joka ymmärtää jääkiekon markkinoinnistakin, tietää, miten tilanne on seuran kiinnostavuuden kannalta perin kutkuttava.

Tuskin minkään kiekkoseuran markkinointiosasto voisi kuvitella kauden kynnyksellä parempaa ”kansikuvapoikaa”. Ei ainakaan Mestiksessä.

– Onhan Monni Suomessa pelaavista jääkiekkoilijoista tämän hetken seuratuin ilman syksyistä kohuakin. Hän on markkinoinnin kannalta seuralle ja koko Mestikselle megaluokan persoona. Toivomme, että me myös oikeasti saamme Jonnen faneja katsomoon.

Virtasesta on tullut myyttinen kulttihahmo, vaikka ei olekaan liigatason ykkösketjun keskushyökkääjä. Kiekkokaukalon ulkopuolella Monni on helposti nauravainen kaveri, leppoisa kolmen lapsen perheenisä. On hellyttävä näky, kun lähes kaksimetrinen ja yli satakiloinen jässikkä istuu usein kesäisin jalkapallokatsomossa pieni tytär polvellaan. Näky ei juurikaan viittaa siihen, että tämä samainen kaveri on joskus tapellut tosissaan nyrkkisankari Sami Heleniuksen kanssa.

Turussa asuvan Virtasen esiintyminen TUTO Hockeyn peliasussa ei sinällään ole ihmeellistä, mutta mahdollisen pitkäaikaisen sopimuksen ongelmana on tietysti raha. Ei Mestis-seura pysty elättämään liigapalkkioihin tottunutta pelimiestä. Virtanen itsekin ymmärtää realiteetit. Jo pelkät vakuutukset tulevat kalliiksi. Niinpä Jonne pelaa toistaiseksi palkatta. Tosin Virtanen tietää, että Kelan päivärahalla ei asuntolainan lyhennyksiä maksella.

Virtasen kuvio ei ole Tutossa poikkeuksellinen. Mestis-seurana se on ollut monelle nuorelle ponnahduslauta tai kokeneemmalle pelaajalle välietappi. Niklas Luceniuskin haki uralleen uutta nostetta Tutosta.

– Viime kaudella Lucenius oli HPK:n Suomen mestaruuden voittaneen joukkueen kantavia voimia.

Ja entäpä valmentaja Miika Elomo. Tuto antoi uuden mahdollisuuden, ja nyt Elomo tekee kansainvälistä uraa suurseurassa Norjassa.

Mikä onkaan Virtasen jatkon kannalta parempi tilaisuus, kun näyttää osaamistaan isommassa roolissa kuin Liigassa.

– Liigassa Virtanen on ollut omassa roolissaan Suomen parhaimpia. Mestiksessä Jonne on monipuolisempi. Takana on yksi harjoituspeli Keuruulla. Ja tuloksena jo ensimmäinen maalikin, mutta ihmekös tuo, kun seuran toimitusjohtajan poika Hugo lainaisi mailojaan Monnille.

Virtasen jatkosta Paltalla on kaksijakoiset tunnelmat.

– Kiekkoseuran toimitusjohtajana toivon sekä urheilullisesti että markkinoinnin kannalta Monnin viihtyvän pidempäänkin meillä. Vastaavasti kaverin hyvänä ystävänä toivon hänelle liigasopimusta, koska hän on liigatason pelaaja. Juuri talon rakentanut kolmen lapsen isä tarvitsee taloudellista pohjaa perheelleen.

Tosiasia on myös se, että kotimainen jääkiekko tarvitsee harmaasta massasta erottuvia persoonia. Nykyliigakiekkoilijasta, joka nukkuu, syö, treenaa, pelaa, nukkuu, syö, treenaa jne., on vaikea löytää mielenkiintoista jutun juurta, tarinaa kerrottavaksi. Kentällä liigapelaajan tunnistaa enää pelinumerostaan.

Yleisö haluaisi rahoilleen vastinetta. Yksittäinen kukkotappelijakaan ei riitä. Pitää olla erilaista karismaa. Missä ovat tämän päivän marttijarkot, lallipartiset, mattihagmanit plus monet muut entisaikojen kaukaloiden väriläiskät? Heitä kotiyleisökin odotti, kun vierasjoukkue saapui kaupunkiin.

Monsterimonni haki aikoinaan mainetta innostumalla kaukalopainiin. Enää ei ole siihen tarvetta. Toisinaan osuu kuitenkin kohdalle joku nuori liigasopimusta kärkkyvä kloppi, joka hakee itselleen uskottavuutta painimalla riskilläkin Virtasen kanssa.

Yleisö äänestää jaloillaan. Oletettavaa on, että pimeänä syysiltana moni turkulainen kiekkokatsoja suuntaa kohti Kupittaata. Jonne Virtasen suosio on turkulaisittain poikkeuksellinen.

Toimitusjohtaja Roope Paltta sai yllättäen uuden lisäkortin markkinointiin. Todennäköisesti Paltan ei tarvitse yksinään istua Kupittaan lehtereillä.

ETUSIVU

Yhteistyössä

Jälkipeli kurkistaa kulissien taakse.
Nostaa esiin urheilun arjen sankareita ja mielenkiintoisia tarinoita, jotka harvemmin saavat julkisuutta. Yli lajirajojen. Herkullisimmatkaan tarinat eivät katoa, vaan löytyvät Jälkipeli-sivuilta. Kerro oma ehdotuksesi, niin Jälkipeli tulee paikalle!