Myrskyvaroitus Aurajoen suunnalta: TPS-Classic 3-2

Ei kahta sanaa, kauden toistaiseksi mielenkiintoisin salibandyottelu Kupittaan palloiluhallissa. Kotijoukkue TPS Salibandyn kolmen ottelun viikko ja ensimmäinen koitos viime kauden välierävastustaja ”Lempäälän” Classicia vastaan. Perjantaina samat joukkueet kohtaavat Bläk Boksissa.

Ei tarvitse olla suurikaan visionääri, jos ennustaa joukkueiden kohtaavan myöhemmin F-liigan finaaleissa – mikäli eivät kohtaa toisiaan jo viime kevään tapaan välierissä.

Ja mikä parasta, pelaamalla parin päivän välein, TPS ja Classic voivat jo nyt testata pudotuspelivalmiuttaan. Tuplapeleillä haetaan asetelmia kevään ratkaisuotteluihin.

Turkulaiset pelaavat Nyt tai ei koskaan -kauttaan, tosin jo aikaisemmillakin kausilla on lanseerattu samanhenkinen Päätyyn asti -teema. Tällä kertaa joukkueen kehittämällä mainoshokemalla on enemmän katetta kuin aikaisemmin. Marginaalit kärkijoukkueiden välillä ovat pienemmät.

TPS saa viikon päätteeksi vieraita Oulusta, mutta päähuomio seuran viestinnässä on ollut Classicin kohtaamisessa. Kerrataan, mitä tulikaan turkulaisittain sanottua ennen isoa otteluparia.

– Erityisesti kotiotteluissa on saatu usein kaivettua esiin todella hyvä intensiteetti heti otteluiden alusta lähtien ja tätä tunnetta sekä läsnäoloa halutaan esiin keskiviikkonakin. Tiedetään täsmälleen mitä ollaan menossa kentälle tekemään ja millaiseen laatuun meidän pitää omassa toiminnassamme pystyä. (Santeri Raatarila, TPS)

Sarjatilanne ennen keskiviikon ottelua oli mielenkiintoinen. Joukkueet, TPS ja Classic, olivat tasapisteissä. Oilers pari peli enemmän pelanneena oli vielä kärjessä, mutta ei ole enää perjantain jälkeen.

Siinä, kun Classic on MM-kisojen jälkeen huilauttanut kärkipelaajiaan, ovat TPS:n pelaajat saaneet sopeutua arkeen normaalisti.

– Kieltämättä paluu takaisin arkeen on aina kisojen jälkeen kohtalaisen työlästä. Sitä elää pari-kolme viikkoa samojen ukkojen kanssa ja omassa “kuplassa”, jonka jälkeen paluu takaisin arkeen on aina pienen työn takana. Ideaalitilanteessa kisojen jälkeen olisi pieni tauko peleistä, mutta nyt mennään näillä. Jos valkata saisi, Classicia vastaan voisi pelata vaikka joka pelissä. Parhaita vastaan pelaaminen on se tämänkin lajin suola. (Miko Kailiala, TPS)

Yksittäisen ottelun Classicia vastaan voi voittaa keskittymällä puolustamiseen. Koko ottelusarjan voittaminen vaatii jo muutakin.

Me emme enää lähde Classicia vastaan vain odottelemaan, vaan haemme voittoja omilla aseilla. Otteiden pitää olla alusta lähtien intensiivisiä ja hyökkäyspelin laadukasta, jopa rohkeaa. (Raatarila, TPS)

Ja sitten itse keskiviikon joukkueiden ensimmäiseen kohtaamiseen.

Ensimmäinen mielenkiintoinen yksityiskohta oli ottelun yleisömäärä, nimittäin samanaikaisesti TPS pelasi myös liigalätkää Turkuhallissa. TPS:n ja Classicin kohtaamista seurasi Kupittaalla 637 katsojaa. Arki-illan otteluksi yleisömäärä on ihan kelpo.

Moni Kupittaan palloiluhallissa pelaava palloilujoukkue olisi tyytyväinen vastaavasta määrästä. Pelkästään salibandyssä on neljä turkulaista liigajoukkuetta. Se tekee Turussa kauden aikana runkosarjassa yhteensä yli 50 salibandyottelua.

TPS voitti keskiviikkoillan jännitysnäytelmän, ja juuri sillä tavoin kuin joukkue oli etukäteen suunnitellut.

– Näinhän tän pitikin mennä! Ollaan parempi joukkue kun pelataan yhteen ja tänään myös näytettiin se. Olisi ollut mukavampaa, jos olisimme saaneet vähän miehekkäämmillä otteilla pelata, mutta tänään oli pilli herkässä ja sitä kautta kaveri pysyi pelissä mukana. No, hyvä voitto meiltä ja ylihuomenna jatketaan! (Kailiala)

Pystyttiin sietämään hyvin vaikeat hetket ja hoitamaan peli pakettiin suhteellisen tyylikkäästi, vaikka pelaamisen suhteen ei aivan parhaimmillamme oltukaan. Tästä saatiin vasta kolme pistettä, nyt palautuminen käyntiin ajatukset käännetään kohti perjantain peliä. (Raatarila)

Vaikka koko TPS-joukkue pelasi hyvin, oli yksi ylitse muiden. Maalivahti Oskari Fälden todisti jälleen kerran olevansa valtakunnan tämän hetken paras maalivahti.

Tiedettiin, että tiukkaa tulee. Näytimme Classicille, että pystymme voittamaan heidät omalla pelillä. Joukkueen itseluottamus kasvoi ja tästä on todella mukava lähteä perjantaina Tampereelle hakemaan toinen voitto peräjälkeen. (Oskari Fälden)

Ville Lastikka , Nico Salo ja Mikko Leikkanen puuttuivat Classicin  kokoonpanosta. Myös Eemeli Salinia ei nähty kentällä.

ETUSIVU