Olisiko nyt Lauri Pajuniemen vuoro

Kaverihan on aivan täpinöissään. Lauri Pajuniemi tuskin malttaa istua vaihtopenkillä. Hinku takaisin kaukaloon on kova. Eikä ihme, kun pelit ovat alkaneet kulkea mallikkaasti. Taas on vastustajan maaliverkko heilahtanut.

Pajuniemi laukoo omintakeisella tyylillään. Suoraan syötöstä lähtevä onetimer on tehokas. Polvi kosketaan jäänpintaa laukauksen saaton jälkeen. Tyylistä viis, sillä maaleja syntyy siihen tahtiin, että oletettavasti Jukka Jalonen soittelee Turun suuntaan.

Pajuniemen tämän kauden alku oli nihkeä, kuten koko viime kausi. Odotukset olivat korkeammalla, mutta Kaapo Kakko varasti kaudella 2018-2019 Turkuhallin areenan mielenkiintoisimman TPS-pelaajan tittelin. Pajuniemi jäi sensaatiopojan varjoon ja joutui toistamiseen lähtötelineisiin. Mutta nyt näyttää siltä, että tämä vuosi on Pajuniemen läpimurtokausi.

Äkkiseltään katsottuna Lauri muistuttaa ulkonäöltään Kaapoa – etenkin kypärä päässä. Kasvoissa on samanlaista 20-vuotiaan nuoren miehen ”lapsenomaista” pilkettä. Kun Pajuniemen vieressä penkillä istuvat lähes samanikäinen Markus Nurmi ja hitusen vanhempi Topi Nättinen, syntyy vaikutelma junnuketjusta.

Pajuniemelle suotakoon anteeksi se, että hän on syntynyt Tampereella. Onneksi Laurin ollessa alle yksivuotias perhe muutti Aurajoen rannalle. Ensimmäiset luistimen piirrot syntyvät ulkojäillä kavereiden innoittamana. Jo alle kouluikäisenä into jääkiekkoon kasvoi niin suureksi, että Laurille syntyi hinku päästä oikeaan lätkäjoukkueeseen. Vanhemmat kuulemma empivät, mutta antoivat lopulta innokkaalle pojalleen periksi ja veivät hänet luistelukouluun.

Seuravalinta oli selvä. Pajuniemi on edustanut Turun Palloseuraa alusta lähtien. Lauri kolusi TPS:n juniori-ikäluokat mallikkaasti. Hän oli aina kauden päättyessä joukkueensa pistepörssin kärkinimiä.

Laurin halu harjoitella oli niin kova, että vanhemmat joutuivat toppuuttelemaan poikaansa. Päätös oli viisas, sillä matka Moisiosta jäähallille aikaisin aamulla koulua käyvälle pikkupojalle olisi saattanut olla liikaa. Lauri onkin itse korostanut jääkiekkoilijan kehittymisessä, ei pelkästään fyysisiä ominaisuuksia, vaan myös sitä, mitä tapahtuu korvien välissä. Ilman hyvää itseluottamusta ei pelistäkään tule mitään. Toki itseluottamus vaatii aina onnistumisia, ja nyt niitä on Pajuniemelle alkanut tulla.

Pajuniemi teki elokuussa 2017 TPS:n kanssa ensin kaksivuotisen juniorisopimuksen. SM-liigadebyytti tuli samaisena syksynä Rauman Lukkoa vastaan. Laurin liigauran ensimmäinen maali nähtiin Oulun Kärppiä vastaan talvella 2018. Juniorisopimuksen päätyttyä Pajuniemi teki uuden kaksivuotisen sopimuksen. Eli kiirettä pois kotikaupungista ei ole.

Viidennellä kierroksella Pajuniemen 132. pelaajana varanneen New York Rangersin pitää vielä tovi odottaa. Sitä ennen alokas Pajuniemi siirtyy ensi kevään kynnyksellä puolustusvoimien palvelukseen. Mukaan urheilujoukkoihin lähtevät Aleksi Anttalainen ja Olli Kaskinen.

Tämä näky on alkanut toistua TPS:n otteluissa.

Laurin lapsuusajan idoli, Ilari Filppula, on nyt samassa joukkueessa.

ETUSIVU

Yhteistyössä

Jälkipeli kurkistaa kulissien taakse.
Nostaa esiin urheilun arjen sankareita ja mielenkiintoisia tarinoita, jotka harvemmin saavat julkisuutta. Yli lajirajojen. Herkullisimmatkaan tarinat eivät katoa, vaan löytyvät Jälkipeli-sivuilta. Kerro oma ehdotuksesi, niin Jälkipeli tulee paikalle!