”On surullista, kun emme voi pelata tätä ottelua Kuopiossa” – Simo Valakari joukkoineen on valmiina huomiseen herkkupalaan

Vuorokausi aikaa ennen kuin alkaa iso ottelu Turun Kupittaalla. ”Kotijoukkueen” Kuopion Palloseuran lehdistötilaisuudessa tilaisuuden isäntä esittää rohkeasti heti alkajaisiksi pahan kysymyksen kuopiolaisjoukkueen päävalmentaja Simo Valakarille.

– Noh, oletkos lähdössä skotlantilaisen Motherwellin uudeksi manageriksi?

Ilmiselvästi Valakari on valmistautunut ajankohtaiseen ja ehkä hieman kiusalliseenkin kysymykseen. Alun perihän annettiin seuran taholta ymmärtää, että ei ainakaan heillä on ollut minkäänlaista tietoa moisesta.

– Mielelläni olisin halunnut kommentoida vain huomista peliä. Toisaalta tämä kaikki liittyy huomiseen otteluun. Eli jos emme olisi pelaamassa huomista peliä emmekä olisi tehneet KuPS:n kanssa kaksi vuotta yhteistä matkaa ja menestytty, ei minun nimeni olisi Motherwellin spekulaatioissa. Se kertoo, että olemme tehneet KuPS:ssa asioita oikein ja hyvin. Jos olisimme nyt Veikkausliigassa esimerkiksi viides, ei Simo Valakarin nimI olisi spekulaatioissa. Tästä kaikesta kiitos seuralle, staffille ja pelaajille. Keskusteluissa ei ole kuitenkaan ollut mitään konkretiaa.

Tärkeintä tällä hetkellä KuPS:n ja kuopiolaisten kannalta on se, huomenna torstaina (4.8.) Kupittaan samettinurmella pelataan Konferenssiliigan kolmannen kierroksen ottelu KuPS – Young Boys Sveitsistä. Vieraat olivat viime vuonna Mestareiden liigan lohkovaiheessa.

Omituinen tilanne on KuPS:lle tuttu. Veikkausliigan viime vuosien kestomenestyjä on joutunut aikaisemminkin europelien takia evakkoon. Valakarille Turku on entuudestaan tuttu kaupunki. Kun maailmaa kiertänyt pelaaja palasi Suomen, hän puki yllensä TPS:n raitapaidan. Valmennusuransa Valakari aloitti TPS:n reservijoukkue Åbo IFK:n päävalmentajana.

– Turku on urheilukaupunki ja täällä on upea stadion, Suomen hienoimpia ja vielä aito nurmikin. Mutta fakta on se, että on surullista, kun emme voi pelata tätä ottelua Kuopiossa. Se on surullinen asia meidän faneille, jotka ovat reissanneet meidän mukana ympäri Suomea ja Eurooppaa. Varmasti heitä tulee huomennakin tänne. Mutta emme pysty pelaamaan kotona omalla kotikentällä, aistimaan kuopiolaista fiilistä. Mutta emme ajattele asioita, mitä emme pysty itse kontrolloimaan. Turku on nyt meidän koti ja nautitaan tästä hetkestä.

ETUSIVU