Uusi kausi, uudet kujeet – TUTO Hockey potkaisi kauden käyntiin

Pakko se on uskoa. Lätkäkauden aloitus lähestyy. TUTO Hockey järjesti kauden avaustilaisuuden, vieläpä juuri sopivasti, kun perinteinen Äijäsuon Pitsiturnaus on aivan nurkan takana. Tuto on ainoana Mestisjoukkueena mukana turnauksessa.

TUTO Hockeyn uuden kauden kick-off -tilaisuudessa isännän, toimitusjohtaja Dani Aavisen, lisäksi ääneen pääsivät edustusjoukkueen valmennus ja tapahtuman erikoisvieras, vasta pari päivää sitten Suomeen saapunut TUTO Hockeyn jenkkivahvistus Bailey Conger.

Tilaisuus alkoi räväkästi, kun alkajaisiksi esiteltiin Kupittaan jäähallin uusi sponsorinimi. Seuraavan viiden vuoden ajan mestislätkää pelataan Rajupaja Areenalla. Ehkä paras nimi, mitä on koskaan annettu lätkähallille.

Tilaisuuden isäntä Aavinen oli aivan töpinöissään. Takana on kaksi raskasta koronakautta eikä Tuton viime kaudessa ollut pelillisestikään hurraamista. Hyvän loppukirin avulla joukkue selvisi kaudesta lopulta kuivin jaloin.

Nyt on edessä uusi kausi ja uudet kujeet.

– Teemme paljon töitä, että yleisö löytäisi takaisin hallille. Haluamme saada legendaarisen Kupittaan tunnelman takaisin ja yritykset pitämään asiakastilaisuuksiaan, hehkutti Aavinen samalla, kun näytti kuvan Tuton ottelusta juuri ennen koronaa.

– Lehtereillä oli parisen tuhatta katsojaa vielä ennen koronan alkamista. Tämä kuva on meidän tavoitteemme ensi kaudella.

Pääsylipun hinnasta ei kiekkomatsin näkeminen ole ensi kaudella kiinni. Ei edes perheellisellä. Aavinen esitteli superedullisen syyskauden TUTO-kortin.

– 49 eurolla näkee kaikki syyskauden ottelut, mukaan lukien U20-ottelut. Se tekee kolmisen euroa, ehkä jopa alle sen per ottelu. 99 euron perhelipulla matseihin pääsee kaksi aikuista ja viisi lasta tai nuorta vuodenvaihteeseen asti. Perhekortin voi ostaa naapurinkin kanssa kimpassa. Ei ole siis enää kallista käydä kiekkomatsissa.

Päävalmentaja Hermanni Vidman ja urheilukoordinaattori Jouni Virpiö totesivat tilaisuudessa viime kauden olleen kaikille raskaan. Tulos jäi vajaaksi siitä, mitä odotettiin. Karsinnat kuitenkin hoidettiin kunnialla. Viime kaudesta otetaan opiksi.

– Pakisto halutaan muuttaa taitavampaan suuntaan. Se tulee olemaan pelaavampi ja luisteluvoimaakin on enemmän. Halusimme urheilullisia ja työteliäitä pelaajia. Heillä pitää olla halu tulla Turkuun kehittymään, sillä he näkevät Tuton hyvänä paikkana ottaa seuraava steppi.

Eräs tällainen pelaaja on juuri amerikkalainen Bailey Conger.

– Odotusarvo hänen kohdallaan on kärkipään hyökkääjäksi. Bailey on tyypillinen pohjoisamerikkalainen periksiantamaton pelaaja, jolla on potentiaalia tehdä tulosta. Hän on valmis lyömään itsensä likoon, ja hänellä kovat tavoitteet päästä eteenpäin kovimpiin sarjoihin. Bailey valitsi mieluummin Suomen kuin mennä paremmalla palkalla Euroopan pienempiin sarjoihin.

Sekä keskellä että laidassa pelaava Conger pelasi viime kaudella ECHL-sarjassa, joka on AHL-liigan farmiliiga. Meille vieraat nimet Utah Grizzlies, Fort Wayne Komets ja Kansas City Mavericks olivat hänen viime kauden joukkueitaan. Tilastoihin merkattiin 52 ottelua tehopistein 12+14. Jenkki otti itse yhteyttä suoraan Virpiöön ja ilmaisi näin halunsa tulla pelaamaan ja ennen kaikkea kehittymään Turkuun. Tavoitteena on päästä pelaamaan esimerkiksi Suomen liigaan.

Mestis julkaisee kauden 2022-2023 otteluohjelman perjantaina 12.8. Rauman Pitsiturnaus käynnistyy viikkoa aikaisemmin 5.8. TUTO Hockeyn lisäksi turnauksessa ovat mukana TPS, Lukko, Ässät, Sport ja SaiPa.

TUTO Hockeyn jenkkivahvistus Bailey Conger.
Päävalmentaja Hermanni Vidman (vas.) ja urheilukoordinaattori Jouni Virpiö

ETUSIVU