Onko Peter Kotilainen isompi terveydellinen riski kuin vierasjoukkueen bussikuski…

Loppiaisillan TPS-SPV -ottelu on juuri alkamassa. Vierasjoukkue on lähtenyt ajoissa liikkeelle, onhan Seinäjoelta Turkuun pitkä matka. Ottelu pelataan Kupittaan palloiluhallin avarissa tiloissa. Kuten muuallakin, Turussa F-Liigan ottelu pelataan tyhjille katsomoille.

Nyt pitää olla tarkkana, että hallissa ei liiku ulkopuolisia. Nimittäin Keski-Suomesta kuului kummia, kun katsomoon oli livahtanut yksi ylimääräinen katsoja.

TPS Salibandy ei kuitenkaan ole Kupittaan hallin ainut käyttäjä – ei edes koronarajoitusten aikana. Osalla turkulaisilla joukkueilla harjoitustoiminta jatkuu hallissa normaalisti. Ongelma on nyt se, että kukaan ulkopuolinen ei saisi jäädä omaan pukukoppiin kulkiessaan seuraamaan toviksikaan F-Liigan ottelua.

Happeen Peter Kotilaisesta tuli ”katsoja”, kun hän seurasi yksinään Happeen ja Classicin ottelua katsomosta. Aluksi tulkittiin, että pelikiellossa ollut pelaaja olisi osallistunut ottelutapahtuman aikana oman joukkueensa toimintaan. Otteluvalvojan raportissa Kotilaisen epäiltiin osallistuneen tapahtumaan säännön vastaisesti. Näin ei ollut, mutta tulkittiin kuitenkin, että kotijoukkue Happee oli laiminlyönyt korona-ajanmääräykset.

Seurauksena F-liigan kilpailu- ja kurinpitoryhmä antoi äänin 2-1 Happeelle varoituksen turvallisuusmääräysten laiminlyönnistä.

Tehty päätös on ehkä puolusteltavissa, vaikka aluksi se kuulosti monien mielestä vitsiltä. Uutiskynnyksen se ainakin ylitti. Ottelun lopputulos ei ollut kiinnostava, mutta poikkeuksellisesta päätöksestä kerrottiin useissa eri medioissa. Näin salibandy sai ainakin julkisuutta.

Ennakkotapaus herättää monta kysymystä. Happee sai varoituksen, mutta entä sitten. Onko tietoa, voiko jatkossa katsomoon livahtaneen yksittäisestä ”peterkoltiaisesta” seurata pistemenetyksiä?

Entä, miten rajataan, kuka on ulkopuolinen katsoja?

Saako esimerkiksi illaksi Turkuun tulleen SPV:n bussinkuljettaja seurata oman joukkueensa ottelua vai pitääkö hänen istua bussissaan ja pitää se tyhjäkäynnillä kylmänä pakkasiltana koko ottelun ajan?

Jos hän saa seurata ottelua, miksi hän ei olekaan silloin potentiaalinen tartuttaja, mutta Peter Kotilainen on…

Kotilainen oli pelikiellossa, mutta entäpä, jos pelaaja on loukkaantuneena, eikä siten ole kokoonpanossa. Saako hän tulla lainkaan hallille ottelupäivänä, vaikka hän olisi joukkuekavereiden kanssa harjoituksissa viikon jokaisena iltana? Tuleeko kyseisestä pelaajasta juuri ottelupäivänä terveydellinen riski?

Kuulemma, loukkaantuneena oleva pelaaja voi olla mukana, jos hänelle on määrätty jokin erillinen tehtävä ottelun ajaksi. Niinpä pelikaverille ruutuvihko kouraan ja kynä käteen, niin hän muuttuu vaarattomaksi.

On halleja ja halleja. On suuria monitoimihalleja ja yksityisiä yhden kentän areenoita. Turun Kupittaan hallin tavoin tiloja käyttävät usein muutkin lajit. Esimerkiksi Kuopiossa Welhot pelaa Kuopio-hallissa, monitoimiareenalla. Salibandyotteluiden aikana uteliasta satunnaista väkeä on istunut katsomossa seuraamassa tovin liigaotteluakin, ilmeisesti samalla odottaen jälkikasvunsa yleisurheiluharjoitusten päättymistä.

Entäpä tämä Turkuun saapunut seinäjokelainen herrasmies, vierasjoukkueen SPV:n bussinkuljettaja? Hän istui tietysti katsomossa, kuten maalaisjärjellä ajateltuna kuuluukin.

ETUSIVU

Yhteistyössä

Jälkipeli kurkistaa kulissien taakse.
Nostaa esiin urheilun arjen sankareita ja mielenkiintoisia tarinoita, jotka harvemmin saavat julkisuutta. Yli lajirajojen. Herkullisimmatkaan tarinat eivät katoa, vaan löytyvät Jälkipeli-sivuilta. Kerro oma ehdotuksesi, niin Jälkipeli tulee paikalle!