Pargas IF – TPS – Unelmaa tässä eletään (Stefan Strömborg)

Pargas IF – TPS 10.7. klo 18.30 Pajbacka

Mahdottomasti tuli mahdollinen. Kuka olisi uskonut pari vuotta sitten, että Paraisilla pelataan Ykkösen mielenkiintoinen ”paikalliskamppailu” Pargas IF vastaan Turun Palloseura.  Eihän siitä ole paljoakaan aikaa, kun Piffen pelasi Kolmosessa ja TPS Veikkausliigassa.

Ja kuka olisi uskonut, että joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen Turun Kupittaalla päättyisi Pargas IF:n voittoon, ja vieläpä ansaitusti. Ottelun lopputulos oli shokki monelle lajin asiantuntijallekin.

Eikä tässä vielä kaikki.

Ennen sunnuntain isoa ottelua Pargas IF vieraili Mikkelissä. Moni hieraisi silmiään, kun Etelä-Savosta tuli ensin puoliaikatulos ja viimein ottelun lopputulos. Piffen oli tullut Mikkelin Palloilijoita vastaan kahden maalin takaa ensin tasoihin ja lopulta voittoon. Ykkösen sarjataulukko on keskiviikon kierroksen jälkeen aivan eri näköinen kuin pari viikkoa sitten.

Kas, tässä ovat mielenkiintoiset lähtökohdat Piffenin seurahistorian tärkeimmälle ottelulle. Erityistä on tietysti vielä molempien joukkueiden päävalmentajien taustoilla. TPS:n Jonatan Johansson ja Pargas IF:n Stefan Strömborg ovat molemmat Piffenin kasvatteja.

Vaikka vastassa on kaksi sarjataulukon vastakkaisissa päissä olevaa joukkuetta, ei sillä ole paikallishegemoniaottelussa merkitystä. Varmaa on ainoastaan se, että Pajbackan lehterit ovat täynnä. Eli jos mielit peliin sunnuntaina, kannattaa saapua ajoissa paikalle. Todennäköistä on, että samalla rikotaan Piffenin seurahistorian ja ehkä jopa Pajbackan yleisöennätys.

– Unelmaa tässä eletään. Eihän tätä olisi kukaan uskonut. Nämä ovat isoja hetkiä meidän seuralle. Nyt nautitaan, mutta pelataan myös tosissaan. Sunnuntain ottelu Pajbackalla tulee olemaan suuri ja sykähdyttävä tapahtuma. Punavalkoiset ja mustavalkoiset tulevat luomaan tunnelmaa, uskoo Strömborg.

Pajbackan yleisöennätys (noin 1 300) on U15-maaottelu, jossa Suomen vastustajana oli Ruotsi. Piffenin yleisöennätys (yli 600) on vuodelta 1993 FC Interiä vastaan. Sarjataso oli silloin Kakkonen.

– Toivon, että sunnuntaina ennätykset rikkoutuvat. Ainakin edellytykset ovat isoon tapahtumaan. Ne katsojat, jotka olivat jo Turussa paikalla, tulevat uudestaan. Ne, jotka eivät olleet, tulevat nyt varmasti paikalle, kun lopputulos ei olekaan itsestään selvä.

Jos tulee ennätysyleisö, osaatko arvioida sen taloudellista merkitystä Piffenille?

– Pääsylipputuloilla on iso taloudellinen merkitys seuralle. Olemme saaneet jo ennakkoon mukaan useita tukijoita.

Sanotaan, että sarjataulukko ei valehtele. Mitä mieltä itse olet Piffenin nykyisestä sarjatilanteesta?

– Sarjataulukko ei kauden lopussa valehtele, mutta ehkä se vielä tässä vaiheessa voi heilahtaa. Olemme huomanneet, että pärjäämme pelillisesti kaikkia joukkueita vastaan, etenkin rankkarialueiden välissä. Sillä alueella olemme olleet ehkä jotakin joukkuetta edelläkin. Meidän sovittu pelitapa toimii, mutta molemmissa päissä rankkarialueilla meidän pitää olla parempia.

Kolme voittoa tähän mennessä. Onko se ollut ennakko-odotuksiin nähden isokin pettymys?

– Pisteiden määrään en ole tyytyväinen. Siihen olen tyytyväinen, kun joukkueen pelaajat ovat kaikki menneet eteenpäin. Meidän pitää olla kuitenkin realistinen. Joukkueen runko on pysynyt samana, eli meillä pelaa useita paraislaisia ja pitkään Piffenissä pelanneita tämän alueen pelaajia. Tämä koskee myös valmentajia ja taustatyöntekijöitä. Pelaajat joko opiskelevat tai käyvät normaalisti töissä. Tästä identiteetistä haluamme jatkossakin pitää kiinni.

Mitä positiivista olet huomannut tällä kaudella?

– Piffenin kiinnostavuus on Ykkösen myötä kasvanut valtavasti. Meitä seurataan paljon enemmän kuin viime vuonna aina ruotsinkielistä Pohjanmaata myöten. Tammisaarta vastaankin oli jo yli 500 katsojaa.

Jos on Pargas IF:n Stömborg aivan töpinöissään tulevasta ottelusta, sitä varmasti on myös Stefanin hyvä ystävä, TPS:n Jonatan Johansson.

– Mielenkiintoista nähdä tuleeko ”Tintti” sunnuntain otteluun pyörällä tai peräti kävelen. Matka kotoa Pajbackalle on ainakin hänellä lyhyt.

Pargas IF – TPS 10.7. klo 18.30 Pajbacka

ETUSIVU

Yhteistyössä

Jälkipeli kurkistaa kulissien taakse.
Nostaa esiin urheilun arjen sankareita ja mielenkiintoisia tarinoita, jotka harvemmin saavat julkisuutta. Yli lajirajojen. Herkullisimmatkaan tarinat eivät katoa, vaan löytyvät Jälkipeli-sivuilta. Kerro oma ehdotuksesi, niin Jälkipeli tulee paikalle!