Peimari United tuo pirteän tuulahduksen maaseudulta

Camoon! One more! Try hard! Portugalilainen valmentaja Diogo Nobre käskyttää pelaajiaan. Sauvon HakkisPaanalla on futisharjoituksissa kansainvälinen tunnelma ja meno on melkoinen. Mutta mikä on treenatessa, kun olosuhteet ovat hienot.

Turkulaisittain jalkapallon Kakkonen on musta aukko. Yksikään kaupungin lukuisista Kolmosen joukkueista ei yltänyt viime kauden päätteeksi sarjakärkeen. Landelaiset päihittivät kaupunkilaiset. Peimari United toi maaseudulta pirteän tuulahduksen.

Vielä muutama vuosi sitten sauvolais-paimiolainen Peimari United potki alasarjoissa. Kehitys kohti korkeampia sarjatasoja on ollut nopea. Viimeisen neljän vuoden aikana joukkueen kausi on päättynyt aina nousujuhliin.

Alun perin yllättävän tuhkimotarinan taustalla on ollut maaseudun pelaajapula. Nappulaikäisiä on riittävästi, mutta hieman vanhemmat, mutta yhä juniori-ikäiset jäävät pelaajapulan johdosta ilman joukkuetta. Peimari Unitedin puuhamies, Olli Dahl, keräsi juniori-ikäisiä ylijäämäpelaajia seudun muista joukkueista. Tämä mahdollisti nuoren pelaajan harrastuksen jatkumisen.

Junnupelaajien aikuistuessa siirryttiin miesten sarjoihin. Alhaalta, Kuutosesta, aloitettiin, ja nyt on vuosi kerrallaan noustu sarjatasoa korkeammalle.

Siinä, kun turkulaiset alasarjojen seurat harjoittelevat Kupittaan lepakkovuoroilla talven räntäsateessa ja viimassa, harjoitellaan pikkuruisessa Sauvon maalaiskylässä sisällä lämpimässä, omassa palloiluhallissa. Keväällä säiden lämmetessä siirrytään ulos priimakuntoiselle tekonurmikentälle.

Maaseudulla vedetään yhtä köyttä. Talkoilla saadaan aikaiseksi sellaiset olosuhteet, joista kaupungin alasarjajoukkueet eivät uskalla nähdä edes unta.

Viimeisin osoitus talkootyöstä on kevään aikana kentän reunalle noussut komea katettu katsomo kuppi-istuimineen. Tilaa on useammalle sadalla katsojalle.

– Sauvossa on paljon osaavia kädentaitajia. Talkooväkeä on ollut helppo saada. Täällä on useita taitavia eläkeläisiäkin, jotka haluavat tulla auttamaan ja tekemään käsillään. Olemme pitäneet talkoita useita kertoja viikossa, kertoo Olli Dahl.

Peimari United on vahva sekoitus oman kylän poikia ja portugalilaista futistaitoa. Ulkomaalaisvahvistuksien määrä on kuitenkin niin pieni, että Peimari United on eräs Turun alueen kotikutoisimmista joukkueista. Vaikka kehitys on ollut nopeaa, seurassa ei kuitenkaan tavoitella pikavauhdilla kuuta taivaalta.

– Kotiotteluista seitsemän pelataan Sauvossa ja neljä Paimiossa. Itselleni minimitavoite on tälle kaudelle sarjassa säilyminen, sekin on jo haasteellista, kun kolme putoaa. Jollain aikavälillä nousu Ykköseenkin olisi mahdollista, mutta tärkeintä on vakiinnuttaa nyt paikka Kakkosessa.

Jalkapalloasiantuntijat ennustavat Peimari Unitedille vaikeaa kautta Kakkosessa. Sarjassa pysymistä pidetään jo menestyksenä, mutta eipä menneet ennusteet viime kaudellakaan kohdilleen. Peimari Unitedin alku on ollut keväällä lupaava, sillä joukkueen pistetili aukeni jo toisessa ottelussa. Peimari United voitti vieraissa sarjan kärkijoukkueisiin kuuluvan Porin Jazzin.

Peimari Unitedin ensimmäinen kotiottelu pelataan tänään lauantaina 6.5. klo 17.00 Paimiossa. Vastustaja on BK-46.

Sauvon HakkisPaanalle on noussut kevään aikana talkoovoimin uusi hieno katsomo. Seuran puuhamies Olli Dahl on saanut paljon aikaiseksi lyhyessä ajassa.
Portugalilainen valmentaja Diogo Nobre on viihtynyt Sauvon maisemissa jo pidempään.

ETUSIVU