Pubiliigan kärkipeli Wanha Kupittaa – Old Smuggler

Ei hätää, tshekitkin tulivat kolmen maalin takaa voittoon. Wanha Kupittaa siirtyy kahdella maalilla johtoon, mutta sen ei annetta masentaa Old Smugglerin vaihtopenkillä. Usko omiin oli yhä vahva.

Vasaramäen hämärtyvässä kevätillassa Turjanpuiston tekonurmella käytiin Pubiliigan tärkeä ottelu. Kolmen edellisten kausien mestari, Wanha Kupittaa, kohtasi hegemoniaottelussa sarjan päävastustajansa ”Vanhat Salakuljettajat”, sarjan kestomenestyjän.

– Tavoite on, että voitamme neljännen mestaruuden peräkkäin, lupaili Wanha Kupittaan puuhamies, kotijoukkueen joukkuejohtaja, Jarkko Ruuna luottavaisena ennen ottelun alkua.

Kotijoukkueen nimilista vaikuttaa ainakin vahvalta tai ainakin perin tutulta. Nimet Jonne Virtanen, Topi Taavitsainen ja Miko Kailiala ovat tuttuja nimiä palloilupelejä seuraaville.

– Meillä on kaveriporukka, joka koostuu muun muassa entisistä futareista, kiekkoilijoista ja kamppailu-urheilun harrastajista. Kaikki ovat pubin kanta-asiakkaista.

Turkulaista palloilusarjojen klassikkoa, Pubiliigaa, on pelattu jo 1970-luvulta alkaen, joten useat pelaajasukupolvet ovat jo kirmanneet nahkakuulan perässä. Kyseessä onkin paikallista puulaakiurheilua parhaimmillaan. Vaikka mukaan mahtuu monenkirjavaa harrastajaa, yksikään pelaaja ei saa pelata kauden aikana virallisia jalkapallon sarjapelejä.

Pubiliigan suosio on taattu vuosi toisensa perään. Tälläkin kaudella mukana on peräti 23 joukkuetta. Yksittäisiä otteluita kertyy melkoinen määrä. Pubiliiga liikuttaakin kesän aikana satoja puulaakipelaajia.

– Koska yksittäisiä otteluita on paljon, niin se riittää hyvin meille. Emme siis pelaa muulloin. Nimilista pitää olla kuitenkin pitkä, koska kaikki eivät aina pääse paikalle.

Pubiliigaa pelataan pienillä kentillä pieniin maaleihin. Maalivahdin lisäksi kentällä on seitsemän pelaajaa. Joukkueilla on rajaton vaihto-oikeus ottelun aikana. Peliaika on 2×30 minuuttia.

– Vasaramäen ikäloppu keinonurmikenttä on koottu vanhoista paloista, mutta on tämä kuitenkin parempi kuin hiekkakentät, joilla muutamat pelit joudutaan yhä pelaamaan.

Suuresta suosiostaan huolimatta Pubiliiga ei yllä paikallisten medioiden otsikkoihin. Pelaajat pelaavat kuitenkin isoista asioista, maineesta ja kunniasta. Vaikka kyseessä harrastesarja, pelit otellaan tosissaan. Vuosikymmenien myötä kilpailu voittopokaalista on tullut sen verran tärkeäksi, että pelaajia värvätään osin myös oman kantakapakan ulkopuolelta.

Tuomari on pubiliigassakin kuningas kentällä. Tosin sarjaa on pelattu jo niin pitkään, että harvoin tapahtuu ylilyöntejä. Vastustajaa ilmiselvästi kunnioitetaan.

Illan ottelussa kerrostalonkokoinen Jonne Virtanen erottuu porukasta, eikä pelkästään massiivisen kokonsa ansiosta. Lihaskimpun verkkainen liike ei ehkä ole eduksi, mutta kiekkokaukalosta tuttu pelisilmä toimii jalkapalloviheriölläkin. Sen sijaan TPS:n liigapelaaja Topi Taavitsainen jyrää kovakuntoisena kenttää päästä päähän.

Lisätietoa Pubiliigasta löytyy täältä: www.pubiliiga.fi

Wanha Kupittaan ”vahvistus”, lätkänpelaaja, Jonne Virtanen näyttää, miten tyylipuhdas potku suoritetaan.
Virkavaltaa kiinnostaa Turun legendaarisin jalkapallosarja. Ei hätää, vaikka kotijoukkueen vaihtopelaajien ilme onkin perin huolestuttava.
Vaikka Pubiliiga on vain harrastesarjaa, niin joukossa on pelimiehiäkin. Katsokaan, mikä pomppu (n:o 17).

ETUSIVU

Yhteistyössä

Jälkipeli kurkistaa kulissien taakse.
Nostaa esiin urheilun arjen sankareita ja mielenkiintoisia tarinoita, jotka harvemmin saavat julkisuutta. Yli lajirajojen. Herkullisimmatkaan tarinat eivät katoa, vaan löytyvät Jälkipeli-sivuilta. Kerro oma ehdotuksesi, niin Jälkipeli tulee paikalle!