Piffen otti seurahistoriansa tärkeimmän voiton – turkulaisille karvas tappio

Piffen, Piffen, Piffen…

Jo hyvissä ajoin ennen ottelun alkua Kupittaan jalkapallostadionin katsomosta kuului vierasjoukkueen kannattajien huudot. Samat huudot, mutta entistä kovempaa kuultiin ottelun jälkeen. Paraisilta saapunut useampi satapäinen Pargas IF:n kannattajat kannustivat äänekkäästi omiaan.

Ihme oli tapahtunut.

Vielä tovi sitten Pargas IF pelasi Kolmosta ja TPS Veikkausliigaa. Nyt joukkueet kohtasivat Ykkösen Turun alueen paikallisottelussa. Pikkuseuran voittoa pidettiin ennen ottelua perin epätodennäköisenä, jopa pienoisena ihmeenä. Todellisuudessa tilanne olikin toinen. Piffen jopa ansaitsi voittonsa. Pargas IF otti seurahistoriansa komeimman voiton jalkapallossa.

Ottamatta mitään pois Piffeniltä, harvoin on nähty yhtä halutonta turkulaisjoukkuetta. TPS:lle tappio oli nolo ja tapa, miten se tuli, oli nöyryyttävä. Raitapaidat loivat riittävästi maalipaikkoja, mutta ohilaukaukset työllistivät lähinnä pallopoikia. Peli näytti nyt samanlaiselta kuin viime kauden alussa.

Piffenille voitto oli kauden ensimmäinen.

– Aivan huikea fiilis. Kaikkemme annoimme ja ansaitsimme voiton. Jo ennen ottelua totesimme kopissa, että tämä on Piffenin historian suurin ottelu. Paraisilta tuli monta sataa ihmistä Kupittaalle. Ne olivat meidän kahdestoista pelaaja kentällä, totesi Pargas IF:n Akim Sairinen.

Voittamalla Tepsillä olisi ollut mahdollisuus nousta Ykkösen kärkeen.

TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson ei tappiota suuremmin selitellyt.

– Oli meillä tarpeeksi paikkoja tehdä maaleja, mutta tietyissä tilanteissa pelattiin tyhmästi. Tänään piti pistää pitkää ja tsempata. Molemmat maalit tulivat virheistä. Olen pettynyt siitä, mitä tapahtui 5–10 minuuttia ensimmäisen maalin jälkeen. Emme uskoneet siihen, että tulemme takaisin. Joukkueessa oli shokkifiilis. Olen pettynyt. Tämmöisessä pelissä pitää taistella ja voittaa kakkospalloja. Piffen puolusti miehekkäästi omaa boksia.

Piffenin päävalmentaja Stefan Strömborg oli yhtä hymyä. Syystäkin. Shokkivoiton myötä oma joukkue nousi pois sarjan jumbopaikalta.

– Aloitettiin peli juuri niin kuin haluttiin. Alku oli selkeästi meidän. TPS sai tilanteensa meidän pallonmenetyksistä, vääristä päätöksistä. Jätkät taistelivat hyvin. Siinä oltiin Tepsiä parempia. Asenne ja taistelu, siinä ne eivät päässeet rinnalle kertaakaan. Kenttä oli meille pieni etu. Futiksessa tarvitaan hiukan onnea. Meillä ei ole ollut hirveästi onnea ekoissa peleissä, vaikka jokaisessa on taisteltu pinnoista. Voitto oli täysin ansaittu. Olen todella tyytyväinen.

Jos kotijoukkue tuhri maalipaikkansa, käyttivät vieraat harvemmat paikkansa hyväksi. Gezim Voca ampui Piffenin ensimmäisen maalin komealla vaparilla. Tarkka veto suuntautui muurin ohi takanurkkaan. Sen jälkeen hän syötti Matias Lahdelle, jonka veto upposi samaan kulmaan. Voca ampui vielä kerran pallon tolppaan.

Vierasjoukkueen punavalkoisiin asuihin pukeutuneet kannattajat pääsivät juhlimaan maalia kahdesti. Ja se näkyi ja kuului. Joukkueet kohtaavat toisensa seuraavan kerran heinäkuun 10. päivä. Olettaa sopii, että silloin Paraisilla Pajbackan katsomossa on vielä kovempi kannustus.

ETUSIVU