Projektipäällikkö Hämäläinen yhdistää kiireisen työaikataulunsa salibandyn pelaamiseen

Miika Hämäläisen puheessa vilisee termit kehonhuolto, oikea ravinto, lepo, monipuolinen tekeminen, laadukas harjoittelu…Nykypelaajista pisimpään FBC Turun edustusjoukkueessa pelannut kaveri tietää kokemuksesta, mistä urheilussa on kokonaisvaltaisesti kysymys.

Isona tekijänä Hämäläisen urheilufilosofian taustalla on vakava loukkaantuminen. Jokainen ymmärtää, että edessä on pitkä lepo, jos polvilumpio halkeaa. Näin onnettomasti tapahtui aktiivisesti liikkumaan tottuneelle Miikalle.

– Se oli raskas vuosi, kun en päässyt lainkaan urheilemaan. Meni pitkään ennen kuin pääsin edes kunnolla kävelemään. Kun kipsi lopulta poistettiin, jalka oli täysin surkastunut. Se oli pelkkää luuta ja nahkaa. Vuosi oli fyysisesti ja henkisesti erittäin raskas.

Nyt koko episodi on vain harmillinen muisto. Polvi on kunnossa ja Hämäläinen on paremmassa kunnossa kuin koskaan.

– Loukkaantumisvuosi kasvatti ihmisenä. Se opetti ymmärtämään lihashuollon merkityksen. Nyt yritän tuoda näitä ajatuksia myös joukkueeni toimintaan.

Lajivalinta Kaarinasta kotoisin olevan Hämäläisen kohdalla meni tuttujen kaavojen mukaan: kavereiden perässä.

– Jalkapallo oli pitkään ykköslajini. Sen ohessa harrastin yleisurheilua. Kun oman ikäluokkani jalkapallotoiminta hiipui, vaihdoin lajia. Menin kavereiden perässä pelaamaan salibandyä Kaarinan Seriffeihin. Kytölän Janne oli eräs ensimmäisistä valmentajistani.

Siirto B-juniori-ikäisenä FBC Turkuun sekä Ville Lintusen valmennukseen tapahtui jälleen kavereiden mukana. Alkuinnostuksen jälkeen salibandy jäi kuitenkin taka-alalle, mutta jatkui pienen tauon jälkeen Seriffien kakkosdivarijoukkueessa.

– Armeijan käytyäni otin uudestaan yhteyttä Lintuseen. Halusin aloittaa tavoitteellisen harjoittelun. Samalla sain opiskelupaikan Turun ammattikorkeakoulusta.

Kun Hämäläinen on ollut FBC Turun edustuksen mukana on jo useamman vuoden, on uralle mahtunut useampi ikimuistoinen hetki.

– Kahdesti olen ollut mukana nostamassa joukkuettani Divariin ja kerran olemme pudonneet alaspäin.

Hämäläinen pystyy myös vertailemaan eri aikakausien joukkueitaan.

– Nousuvuosina meillä on ollut aina laadukas joukkue, mutta viime kauden aikana toimintaan tuli selvästi enemmän tekemisen kulttuuria. On ollut ennenkin kilpailullisia joukkueita, mutta nyt on kilpailullisin. Harjoituksissa mennään lujaa hyvällä sykkeellä. Puhalletaan yhteen hiileen ja tehdään hommia yhteisen tavoitteen eteen.

Hämäläinen korostaa joukkuekavereiden merkityksen.

– Kun joukkueessa on kilpailullisia kavereita, se luo joukkueen sisälle hienon fiiliksen.

Vaikka amatöörilajissa pyritään mahdollisimman ammattimaiseen harjoitteluun, pitää pelaajien hoitaa myös opiskelut tai työnsä. Hämäläinen näyttää mallia.

– Suoritin AMK:ssa rakennusalan tutkinnon. Olen nyt Kuntecilla maanrakennustöissä. Projektipäällikkönä olen vastuussa kaukolämpörankentamisesta. Turku Energia on yksi meidän isoimmista asiakkaistamme.

Hämäläinen on onnistunut yhdistämään hyvin työn ja urheilun.

– Työnantajani suhtautuu positiivisesti urheiluun ja on mahdollistanut pelaamisen. Olen onnistunut yhdistämään kiireisen työaikatauluni salibandyn pelaamiseen

Hetki aikaa hengähtää ja saadaan kiireisen päällikkö Hämäläisen valokuva ikuistettua.

ETUSIVU