Raision Loimu haluaa kehittää ottelutapahtumaa – fanikamerakin heitettiin roskiin

Matsimakkara eurolla. Anniskeluteltan oluttuoppi 4,5 euroa. Hallin myyntipisteissä oli lisää erikoishintaisia tarjouksia. Siinä tiivistettynä Raision Loimun kauden avausotteluun toteutettu Happy Hour -tempaus. Tarjous oli voimassa alkaen tuntia ennen varsinaisen ottelun alkua ja on käytössä myös seuraavissa Loimun kotiotteluissa.

Mistä oikein on kysymys? Tiedustellaan asiaa Loimun toiminnanjohtaja Jani Niemiseltä.

– Alkuperäinen idea on Juha Oksasen. Hän kuuluu työryhmään, minkä tehtävänä on miettiä joukkueen yhteistyökumppaniasioita. Tässä tavoite on se, että katsojat saapuisivat aikaisemmin otteluihin. Erityisesti koronan jälkeen pitää saada ihmiset uudestaan käymään otteluissa. Nyt aloitimme arkipäivänä. Jatkossa lauantaipelit kertovat, onko Happy Hour -ideasta oikeasti hyötyä. Sitäkin voisimme kokeilla, että otteluun pääsisi edullisemmin saapumalla aikaisemmin paikalle.

Loimun otteluissa, kuten monen muunkin joukkueen kohdalla, yleisö saapuu pelipaikalle juuri ennen ottelun alkua. Loimun peleihin tulevista katsojista vain alle puolet on raisiolaisia. Suurin osa tulee lähikunnista. Kerttulan liikuntahalliin on helppo tulla ja parkkipaikat sijaitsevat hallin vieressä, joten ylimääräistä aikaa ei tarvitse varata matkustamiseen. Se merkitsee aina kuitenkin pitkiä jonoja lipunmyynnissä. Kioskimyynnillä on myös iso merkitys seuran kassaan.

Yleisöä houkutellaan saapumaan aikaisemmin hallille, ei pelkästään erikoistarjouksien avulla, vaan myös järjestelemällä ohjelmaa ennen ottelua. Kentän laidalla haastatellaan valmentajia, pelaajia ja toisinaan myös entisaikojen Loimu-legendoja. Avausottelun legendahaastatteluun saapui ex-kapteeni Marko Rantanen.

Lentopallolla on edessään Suomessa isot haasteet. Yleisväri katsomossa on harmaa. Vakiokävijät ikääntyvät. Ensikertalaisten saaminen otteluihin on tärkeä tehtävä. Monet, jotka tulevat ensimmäistä kertaa otteluun yllättyvät, kuinka hienosta tapahtumasta onkaan kysymys. Niinpä Loimu tarjoaa ilmaisen sisäänpääsyn kaikille alle 16-vuotiaille.

– Loimun junnut ovat aina päässeet ilmaiseksi peliin, mutta on tärkeää saada muitakin raisiolaisia nuoria mukaan katsomaan. Etenkin koronan jälkeen, kun pariin vuoteen se ei ole ollut mahdollista.

Eräs uusi Loimun toteuttama kehitysaskel on joukkueen kotiotteluiden laadukas kuvaaminen.

– Uutta ja parempaa otteluiden toteutusta on mietitty jo pitkään. Fanikamerasta on tullut paljon negatiivista palautetta. Lentopallossa se onkin hävettävän huono laadultaan. Nyt kuvaamme kotiotteluita kolmella eri kameralla. Mukana on aina myös selostus ja paikalla on myös ottelun kommentaattori. Voimme tehdä ennakkostudiolähetyksiä ja erikoishaastatteluja. Meillä on myös mahdollisuus myydä mainosaikaa. Kerran kuussa ottelut välittyvät myös Turun Sanomien tilaajille. Tavoitemme on houkutella uutta väkeä pelipaikalle.

Selostajakonkari Iku Viitanen selostaa ja Marko Rantanen kommentoi.
Matti Porrasoja pitää huolen, että yleisö pysyy ottelun aikana ajan tasalla.
Loimu on ottanut ohjelmaan myös erikoishaastattelut. Kentän laidalla haastatellaan valmentajia, pelaajia ja toisinaan myös entisaikojen Loimu-legendoja.
Kun ei enää tyydytä fanikameraan, tarvitaan lisää teknisiä asiantuntijoita.

ETUSIVU

Yhteistyössä

Jälkipeli kurkistaa kulissien taakse.
Nostaa esiin urheilun arjen sankareita ja mielenkiintoisia tarinoita, jotka harvemmin saavat julkisuutta. Yli lajirajojen. Herkullisimmatkaan tarinat eivät katoa, vaan löytyvät Jälkipeli-sivuilta. Kerro oma ehdotuksesi, niin Jälkipeli tulee paikalle!