Raision Loimu on valmiina uuteen kauteen – joukkueessa on ennätyksellisen monta seuran omaa kasvattia

Kuusi Suomen mestaruutta, kaksi hopeaa ja seitsemän pronssia. Kotimaisen lentopallon maratontaulukossa ykköspaikka. Raision Loimu on pelannut Suomen ylimmällä sarjatasolla yhtäjaksoisesti vuodesta 1977, pidempään kuin yksikään toinen seura. Tämän kauden jälkeen Loimu on jopa eniten pääsarjatasolla pelannut seura.

Tutkimuksen mukaan yli miljoona suomalaista tuntee nimen Raision Loimu.

Siinä lähtökohdat tulevaan kauteen – mikäli lähtökohtana pidetään yli 60 vuotta sitten perustetun kyläseuran tarinaa.

Raisiossa kuitenkin tiedetään, että entisaikojen meriiteillä ei pitkälle pötkitä. Historiasta on myös opittu, että pelaajia ei kannata hankkia isolla rahalla – vaan muilla syillä, kuten hyvällä valmennuksella ja laadukkailla puitteilla.

Loimun lähimenneisyyteen sisältyy vähemmän menestyksellisiä kausia, mutta viime kausi antoi varmasti uskoa tulevaisuuteen. Kevään Mestaruusliigan pudotuspeleissä Loimu pelasi ajoittain hurmoksessa. Kerttulan liikuntahallissa tarjottiin tunnelmaltaan ykkösluokan ottelutapahtumia. Nyt tavoite pitää olla entistä kovempi eli kevään mitalipeleissä.

Viime kauden joukkueen seitsemän seuran oman juniorikoulun kasvattia on nyt vuotta vanhempia. Itse asiassa omia kasvatteja on kahdeksan, kun Vantaa Ducksissa parin kauden ajan pelannut ex-loimulibero Esko Vuorinen palaa kotiin. Aatu ja Eetu Kulmala, Tomi Saarinen (joukkueen kapteeni), Eetu Mäki, Aatu Vihola, Väinö Rahko, Sebastian Pozo Hernandez jatkavat kasvattajaseuransa riveissä. Nuoria ovat jokainen, eli jokainen heistä on yhä pelaajina peliuriensa alkupäässä.

Ali Fazli, Tayeb Einisamarein, Kristaps Smits ja Kyle Dagostino. Viime kauden Loimun ulkomaalaisvahvistukset olivat nappiosuma. Nelikko mahtuisi mihin tahansa Mestaruusliigajoukkueeseen. Ainakin Fazli jatkaa yhä Suomessa, nyt Akaa Volleyn hakkurina Urpo Sivulan korvaajana.

Loimu etsi korvaavat tilalle.

Kuubalaiskaksikon hakkuri Alejandro Fuentesin ja apuvalmentaja Angel Cobasin kanssa ehdittiin jo asiat sopia, mutta kesällä ilmestyi haasteita saada kaksikolle lähtölupaa Kuuban lentopalloliitolta. Aika näyttää, nähdäänkö kuubalaisväriä Kerttulan parketilla. Fuentesin isäpuoli Cobas on toiminut Kuuban miesten maajoukkueen apuvalmentajana.

Loimu solmi pelaajasopimuksen Dominikaanisen tasavallan maajoukkueen ykkösyleispelaaja Wilfrido Hernandezin (32v) kanssa. Myös hänen kohdalla Suomeen siirrossa on ilmennyt ongelmia. Viisumijonon pituus koronajan jälkeen on yllättänyt. Toivottavasti 201-senttinen yleispelaaja liittyy Loimun joukkueeseen mahdollisimman pian, sillä hänen CV on komea. Hernandez on maajoukkueen pitkäaikainen luottopelaaja kantaen isoa vastuuta joukkueessa.

Sen sijaan Argentiinasta saapunut 28-vuotias ja 204 senttinen voimakasrakenteinen keskipelaaja Joaquin Layus on jo liittynyt joukkueeseen.

Loput Loimun uudet pelaajat ovat kotimaisia. Heistä Suomen maajoukkueen kakkoshakkuri Joonas Jokelan sopimus ulottuu vuodenloppuun, mahdollisesti pidemmällekin, jos hän ei saa ulkomailta riittävän kiinnostavaa sopimusta.

Passari ja Napapiirin Pallokettujen kasvatti Janne Pyhäjärvi (21v) siirtyi Turkuun Oulusta. Viime kauden joukkue oli Mestaruusliigassa pelannut Etta, joka ajautui taloudellisiin vaikeuksiin.

Aapeli Kouki on lentopallon ystäville tuttu nimi. Hän palaa takaisin Mestaruusliigaan muutaman välivuoden jälkeen. Kouki on myös Loimun juniorikoulun kasvatti, joten nostetaan lopuksi oman seuran pelaajien määrä yhteensä yhdeksään. Vastaavaan, ei edes lähelle, yllä yksikään Mestaruusliigajoukkue.

Viime kauden päävalmentaja Aitor Barreros halusi jatkaa, mutta Italiasta tullut tarjous oli vastustamaton. Niinpä viime vuoden Loimun kakkosvalmentaja Mika Rantasesta tuli ykkösvalmentaja.

Niin ja se kaikkein tärkein, Loimun huoltajana jatkaa ”JeeJee Brandt.

Peli on parasta paikan päällä, mutta tarvittaessa Loimun ottelut näkyvät Ruudun palvelussa. Ei kuitenkaan tylsän fanikameran välityksellä, vaan ottelut välittyvät kuvaruutuun Loimun omana tuotantona kolmella kameralla kuvattuna.

Loimu järjesti yhteistyökumppaneilleen mielenkiintoisen kauden avaustilaisuuden Raisiossa sijaitsevassa kauppakeskus Myllyssä. Sen suojissa on uusi tyylikäs Finnkinon teatterimaailma. Yksi sali oli varattu Loimun tilaisuutta varten.

ETUSIVU

Yhteistyössä

Jälkipeli kurkistaa kulissien taakse.
Nostaa esiin urheilun arjen sankareita ja mielenkiintoisia tarinoita, jotka harvemmin saavat julkisuutta. Yli lajirajojen. Herkullisimmatkaan tarinat eivät katoa, vaan löytyvät Jälkipeli-sivuilta. Kerro oma ehdotuksesi, niin Jälkipeli tulee paikalle!