Raision Loimu tarjoaa otteluiltana yhteistyökumppaneilleen enemmän kuin moni muu seura – partnertila täyttyy jokaisessa ottelussa ääriään myöten

Raision Loimun kotiotteluissa parhaimmat paikat on varattu seuran yhteistyökumppaneille, sponsoreille. Sekaan mahtuvat myös innokkaimmat kausikorttilaiset. Tässä katsomonosassa ei ole tilaa virkamiesmäiselle pönötykselle, vaan kotijoukkuetta kannustetaan ajoittain villistikin.

”Varattu Loimun yhteistyökumppaneille”

Kerttulan liikuntahallin katsomokaiteeseen kiinnitetty kyltti muistuttaa, miten tietty katsomonosa on varattu Raision Loimun yhteistyökumppaneille.

Tämä ei ole mitenkään poikkeuksellista, mutta poikkeuksellista on se, kun Loimun otteluiden aikana juuri tämä katsomonosa on hallin äänekkäin. Kotijoukkueen kannustus äityy parhaimmillaan niin suureksi, että muutkin Kerttulaan saapuneet ujoimmat katsojat innostuvat kannustamaan.

Yleensähän urheilukatsomoissa on totuttu juuri päinvastaiseen toimintaan. ”Katkarapuvoileipäosasto” on normaalisti se hillityin katsomonosa.

Ilmiö perustuu Loimun pitkään pääsarjatason aikaiseen historiaan. Raision Loimun tarina on kasvutarina yli 60 vuotta sitten perustetusta pienestä kyläseurasta lentopallon pääsarjan vakiojoukkueeksi. Joukkue on pelannut liigatasolla vuodesta 1977, pisimpään kuin yksikään toinen kotimainen lentopallojoukkue.

Niinpä myös iso osa Loimun yhteistyökumppaneista on ollut mukana jo vuosikymmenien ajan. Kerttulaan tulevista katsojista vain alle puolet on raisiolaisia. Suurin osa tulee lähikunnista. Yhteistyökumppaneistakin vain pieni osa on raisiolaisia yrityksiä.

– Yhteistyökumppaneille tarkoitettu tapahtuma on järjestetty useamman vuoden ajan. Pitkään oli ongelmana riittävän ison tilan saaminen. Raision kaupunki suurensi nykyistä neuvotteluhuonetta, mutta tilaisuus on niin suosittu, että sekin on lähes aina vähintään pitkällä tauolla täynnä, joskus jo ennen otteluakin, kertoo Loimun toiminnanjohtaja Jani Nieminen.

Kyse ei ole vain yhteistyökumppaneiden taloudellisesta tukemisesta, vaan myös aidosta kiinnostuksesta lentopalloon. Se tulee selväksi, kun seuraa Loimun järjestämää partneritapaamista Kerttulan liikuntahallin tiloissa.

– Alun perin olemme puhuneet Partnertilasta, mutta tähän kauteen sen nimeksi tuli Aurinkoinen Lounge. Tila ja sen ohjelmat sekä tarjoilut on tarkoitettu yhteistyökumppaneille, joiden soppareihin on sisällytetty Partnerkortteja. Sinne voi ostaa myös paikkoja ryhmille. Vierailulla ovat käyneet tällä kaudella muun muassa Lions Club ja Piikkiön VPK.

– Jos tulee omalla ryhmällä, niin heille voidaan tehdä oma tilaisuus 60-30 minuuttia ennen ottelua, jolloin voidaan kertoa joko seurasta tarkemmin tai avata vielä perinpohjaisemmin lajin sääntöjä tai mikä sitten onkaan kullekin ryhmälle sopivaa.

Tälläkin kertaa jo hyvissä ajoin ennen illan ottelua Aurinkoinen Loungeen ahtautuu kymmenittäin tulevasta ottelusta kiinnostuneita Loimun yhteistyökumppaneita ja heidän kutsumiaan vieraitaan. Illan isännän tarjoama ruoka ja juoma ovat oiva lisä, mutta nämä paikalle tulleet haluavat oikeasti kuunnella, mitä isännillä, pitkänlinjan loimulaisilla, Jukka Rajakankaalla ja Jani Niemisellä on kerrottavana.

Nimittäin tarjolla ei olekaan turhanpäiväistä jaaritusta, vaan parivaljakko on valmistautunut hyvin illan otteluun.

– Vaivaa tästä on tietysti tarjoilujen vuoksi jonkun verran ja lisäksi esityksen valmistelu ottaa aina aikaa, mutta eipä sitä osaisi ajatella Loimun peliä ilman tätä tilaisuutta.

Niemisen tarjoamana yleisö saa vinkit, keitä pelaajia kannattaa seurata, ketkä muodostavat ottelussa taisteluparit jne. Yleisö seuraa tarkkaavaisena ottelun alustusta. Tilaisuuden täydentää paikalle saapunut Loimun valmennusjohto, joka kertoo oman näkemyksensä tulevasta ottelusta.

Eikä tässä vielä kaikki.

Kahden pelatun erän jälkeen pitkällä tauolla partnertila täyttyy uudestaan ääriään myöten täyteen. Talkooväen kattama kahvipöytä herkullisine pullineen on jälleen vain mukava lisä, sillä vieraat haluavat kuunnella tutun parivaljakon asiantuntevaa analyysiä menossa olevasta ottelusta. Rajakankaan johdolla yleisö saa tarkat tiedot, mitkä ovat olleet toistaiseksi ottelun ratkaisukohdat ja miten peli tulee päättymään kotijoukkueen voitoksi.

Ottelun päätyttyä on tarjolla vielä avoin lehdistötilaisuus.

– Lehdistötilaisuuttakin jää seuraamaan yleensä viidestä kymmeneen katsojaa.

Ei siis ihme, että Loimu on saanut paljon kiitosta edellä kerrotuista järjestelyistään. Harvalla seuralla on vastaavaa, ei ainakaan yhtä tasokasta yhteistyökumppanit huomioivaa tilaisuutta.

Ilman hyviä sponsoreita ei Kerttulassakaan pelattaisi ainuttakaan Mestaruusliigaottelua. Niinpä Loimu on järjestänyt  vuosien ajan otteluiltana tasokkaan tilaisuuden yhteistyökumppaneilleen. Tila täyttyy aina ääriään myöten täyteen jo ennen ottelua ja viimeistään pitkällä tauolla.
Ruoka ja juomat ovat oiva lisä, mutta Loimun vieraat ovat hyvin kiinnostuneita kuulemaan illan isäntien Jukka Rajakankaan ja Jani Niemisen analyysit ottelusta.

Pitkän tauon jälkeen vauhti vain kiihtyy sponsorikantsomossa.

ETUSIVU