Tarjolla on elämyksellinen seiväskisa Turkuhallissa – tapahtuma rakennetaan supertähti Wilma Murron ympärille

Ensi kuulemalla idea kuulosti aivan pähkähullulta. Ja sitähän se oikeasti onkin. Mennään mieluummin hieman yli kuin ali, totesi Paavo Nurmi Gamesin puolesta toimitusjohtaja Jari Salonenkin.

Kyseessä on ystävänpäivänä (14.2.) Turkuhallissa järjestettävä hallihistorian ensimmäinen yleisurheilutapahtuma. Erityistä on se, kun hallissa kilpaillaan vain yhdessä lajissa, seiväshypyssä. Korkeatasoinen tapahtuma rakennetaan tämän hetken valtakunnan kuumimman yleisurheilijanimen, Wilma Murron ympärille. Lajin halli- ja ulkoratojen Euroopan mestari ja MM-mitalisti sekä halli-SE:n 481 juuri hypännyt Murto on nyt suomalaisen urheilun supertähti ja esikuva nuorille.

Turkuhalli yhdistettynä kansainväliseen seiväshyppykilpailuun ei ole ihan jokapäiväistä.

– Päätimme järjestää Wilman ympärille talvinen tapahtuma. Aluksi Turkuhalli oli viimeisin vaihtoehto, sillä jäähalli koettiin vieraaksi paikaksi. Yhtäkkiä tämä vaihtoehto tuntuikin hulluudestaan huolimatta kaikkein kiinnostavimmalta. Haluamme ottaa kaiken irti hallin teknologiasta ja toteuttaa sellaista yleisurheilusisältöä, mitä ei ole ennen Suomessa nähty. Luomme halliin tunnelmaa valoilla, pimeydellä, huipputason mediakuutiolla ja äänentoistolla.

Wilma Murto pääsee esiintymään kotimaan yleisurheiluyleisölle. Mukaan kisaan kutsutaan ulkomaalaisia ja kotimaan seiväshypyn kärkinimiä. Turun kilpailussa on mahdollisuus tavoitella myös kesäkuun Rooman EM-kisojen ja elokuisten Pariisin olympiakisojen tulosrajoja 450 ja 473.

Wilma oli itsekin innoissaan tulevasta tapahtumasta.

– Kotikisa on aina kotikisa eikä niitä kisoja kauden aikana kovin montaa olekaan. On erityistä päästä kisaamaan Suomessa ja Turussa. Tapahtuma tulee olemaan erityinen. Vastaavanlaisia on järjestetty ulkomailla ja olen päässyt niissä kilpailemaankin.

Seiväsillan seremoniamestarina toimii alan ammattilainen Joona Haarala. Mies vaikuttaa olevan aivan töpinöissään tulevasta tapahtumasta.

– Saamme hallin käyttöömme vasta edellisenä iltana. Tapahtumaa on kuitenkin yllättävän helppo rakentaa, kun hallissa on jo valmiina teknisiä mahdollisuuksia. Mukana on varmasti jääkiekosta tuttuja elementtejä. Seiväshyppy on lajina sellainen, että sen rytmi mahdollistaa yleisönkin aktivoimisen. Urheilijat tuodaan lämmittelyä myöten tutuiksi.

– Jää peitetään ensin levyillä ja niiden päälle tulee matto. Somerolta saamme lainaksi seiväshyppyyn tarkoitetun 45 metrin juoksusuoran. Se asennetaan sen verran pinnan yläpuolelle, että saadaan seiväskuoppakin paikoilleen. Turun kaupungilta saadaan telineet ja patjat.

Vuosi 2024 on juhlavuosi, sillä tänä vuonna tulee kuluneeksi 100 vuotta Parisin olympialaisista, jossa Paavo Nurmi juoksi viisi kultamitalia.

Lisää tietoa seiväshyppytapahtumasta löytyy täältä.

Paavo Nurmi Games järjesti medialle tiedotustilaisuuden. Tuleva Turkuhallin seiväshyppytapahtuma kuulosti sen verran erikoiselta, että kahvila täyttyi uteliaista kuuntelijoista.
Turkuhalli muuttuu ystävänpäivänä seiväshyppyareenaksi.

ETUSIVU