Säihkysääriä, glamouria ja tyylikkäitä urheilu-autoja

Kiirettä pitää! Turku pursuaa toinen toistaan kiinnostavimpia kesätapahtumia. Kansainväliset Suurmarkkinat, jokivarsitanssit, Paavo Nurmen kisat, Ruisrock, Aurajoen vauhtiajot, DBTL, Tall Ships Race jne.

Concours d’Elegance poikkeaa kaikista muista kesän Turun tapahtumista. Sääli, jos et ehtinyt vierailla Kakskerran Harjattulan kartanon mailla toteutetussa kesäjuhlassa. Antti Wihanto on siinä määrin hurahtanut klassikkoautoihin, että tämän vuotinen Concours d’Elegance oli jo kahdeskymmenes kerta.

Vastaavanlaisia Concours d’Elegance -tapahtumia järjestetään eri puolilla maailmaa. Ne ovat erittäin suosittuja. Antti Wihannon oma tapahtuma ei tee poikkeusta. Yhden päivän aikana Harjattulassa vieraili tuhansia klassisista urheiluautoista kiinnostuneita. Upeita suurella pieteetillä kunnostettuja sporttisia menopelejä, kaksiovisia autotallien aarteita, oli mahdollisuus ihailla lähietäisyydeltä

– Tämä tapahtuma on voittoa tavoittelematon. Meillä ei ole edes pääsymaksua. Haluan tarjota ihmisille mukavaa fiilistä, rentoa tunnelmaa. Itse näen autot osana ihmisten elämää. Tämä on mukava sopivasti glamourilla höystetty kesätapahtuma, joka sopii koko perheelle, kertoo seremoniamestari Antti Wihanto.

Vaikka vanhat autot eivät kiinnostaisi, oli tapahtuma tunnelmaltaan mainio. Ruoka, juoma ja ennen kaikkea tilaisuuteen sopivaa jazz-musiikki loivat leppoisan fiiliksen. Kun kohdalle sattui vielä mukava kesäkeli, oli ihmisillä hymy herkässä. Osa kävijöistä tyytyi nautiskeluun ja arvoautojen ihasteluun. Piinkovat alanharrastajat pääsivät tapaamaan toisiaan. Intohimoisten mobilistien keskinäinen keskustelu vilisi autojen kunnostukseen liittyviä yksityiskohtia, jotka eivät juurikaan ulkopuoliselle avautunut.

Antti Wihannon oma Concours d’Elegance sai alkunsa kaksikymmentä vuotta sitten. Vaatimattomasta alusta on kehittynyt monien mielestä Suomen tyylikkäin vanhojen autojen tapahtuma, jossa ripauksen glamourista tuovat vintage-henkinen muotinäytös, kuohuviini, Ferrarit, raybanit ja korkokengillä sipsuttelevat säihkysääret

– Urheiluautot kuulostaa tietysti hieman elitistiseltä. Kaksiovisten harrastajat ovat kuitenkin omanlaisensa maailmalla. Vanhojen autojen kunnostaminen on kovaa työtä, siitä on oikeasti elitismi kaukana.

Näyttelyn paras! Jukka Suvisalmi on kunnostanut rallilegenda Jorma Luseniuksen kilpa-auton. Renault Alpine 110 on entisöity alkuperäisen näköiseksi. Ihailijoita riittää.
Pertti Multanen on kovaluokan Fiat-harrastaja. Antti Wihanto (oik.) esittelee palkinnon voittanutta autoa ja sen omistajaa.
Concours d’Elegance kerää päivän aikana runsaasti vanhoista urheiluautoista kiinnostuneita. Joka vuotinen tapahtuma ilmainen.
Päivän seremoniamestari Antti Wihanto on saanut vieraakseen tunnetun rallimiehen, Juha Kankkusen.
Concours d’Elegance on rento kesätapahtuma höystettynä kevyellä glamourilla. Menossa on muotinäytös.

ETUSIVU

Yhteistyössä

Jälkipeli kurkistaa kulissien taakse.
Nostaa esiin urheilun arjen sankareita ja mielenkiintoisia tarinoita, jotka harvemmin saavat julkisuutta. Yli lajirajojen. Herkullisimmatkaan tarinat eivät katoa, vaan löytyvät Jälkipeli-sivuilta. Kerro oma ehdotuksesi, niin Jälkipeli tulee paikalle!