Salibandy veti Kupittaan palloiluhallin täyteen

Turkulainen salibandy todisti yhden päivänä aikana, miksi laji on uuden Kupittaan palloiluhallin suurin käyttäjä. Yhteensä noin 4 000 katsojaa kahteen peliin on saavutus, josta moni olisi kateellinen. Viisaasti koko halli katsomotiloineen oli varattu päivän salibandyotteluille.

Salibandypäivä alkoi jo aamulla Kortteliliigan otteluilla. Iltapäivällä FBC Turku pelasi Kupittaan palloiluhallin ensimmäisen virallisen salibandyottelun. Yleisöä oli paikalla 1293 silmäparia, joka on eräs suurimmista Divarin yleisömääristä koko Suomessa.

– Päivä oli meille erittäin positiivinen ja onnistunut. Tällainen tapahtuma tietysti vaatii seuralta paljon töitä ja järjestelykustannukset ovat suuremmat kuin normaalisti. Kotihallissa Sport Gardenilla ei voi tehdä suuria suunnitelmia, kun tilaakaan ei ole suuremmin. Siellä on riski, jos yleisöä tuleekin liikaa eivätkä kaikki mahdu, kertoo FBC Turun toiminnanjohtaja Ville Lintunen.

Myöhemmin saman päivän iltana TPS Salibandy järjesti vuorostaan melkoisen Salibandyliigan promootiotilaisuuden täyttämällä palloiluhallin liki täyteen lajin ystäviä. Spektaakkelimainen ottelutapahtuma alkujuhlallisuuksineen oli jotain, mitä Turussa ei ole palloilupeleissä juurikaan koettu.

Kun vielä itse vauhdikas liigaottelu oli yleisön mieleen, nousi tunnelma kattoon. Kupittaan palloiluhallin tammikuun alun muut ottelutapahtumat olivat onnistuneita, mutta viikonlopun salibandypäivä ylitti kaikkien ennakko-odotukset sekä tunnelmaltaan ja yleisömääriltään.

Ei jäänyt epäselväksi, millainen merkitys uudella peliareenalla on Suomen toiseksi suosituimmalle palloilulajille. Monelle paikalle tulleelle saattoi jopa syntyä vaikutelma, pitäisikö salibandyn liigaotteluiden aikana, viimeistään pudotuspeleissä, olla koko halli avoinna ottelutapahtuman aikana. Etukäteen on nimittäin suunniteltu, että otteluissa hallista vain kaksi kolmasosaa on avoinna.

TPS Salibandyn toiminnanjohtaja Juha Kiviniemi oli illan aikana yhtä hymyä. Suuri työmäärä oli takana, mutta lopputulos oli vaikuttava ja vahva osoitus lajin suosiosta Turussa. Vaikka ottelun yleisömäärä oli komea, ei se silti ollut seuran ennätys. TPS Salibandyn 20-vuotisjuhlaottelussa Turku-hallissa väkeä oli paikalla peräti yli viisi tuhatta.

– Olemme tottuneet jo aikaisemminkin pelaamaan suurilla areenoilla, kuten Caribialla ja Marli-areenalla. Niissä olosuhteet ovat olleet mainiot. Kupittaan uusi palloiluhalli on kuitenkin meidän ensimmäinen oikea koti. Sillä on joukkueelle iso merkitys. Väkeä tuli hienosti paikalle. En keksi, miten olisimme voineet markkinoida vielä enemmän. Jos katsojamäärät saadaan nostettua pariin tuhanteen, pitää koko halli avata otteluita varten, arvioi TPS Salibandyn toiminnanjohtaja Juha Kiviniemi.

FBC Turun kotiottelu keräsi reilusti yli tuhat katsojaa. Määrä on seurahistorian suurin ja eräs Suomen suurimmista Divarin yleisömääristä.

ETUSIVU