Salibandyn junnupeleissä on aidoin tunnelma

Kannattaa tulla ajoissa, mikäli aikoo mahtua katsomon puolelle istumaan ja löytää vielä parkkipaikkakin Leaf Areenan pihalta. Moni aikuisten joukkue olisi tyytyväinen, jos yltäisi samanlaiseen suosioon. Salibandyn junnusarjojen pudotuspelit ovat tunnelmaltaan kevään parasta ja aidointa antia.

Tepsin A-juniorit voittivat tasaisen runkosarjan, joten lopullinen tavoite ei voi olla muuta kuin Suomen mestaruus. Nyt pudotuspeleissä tilanne on kuitenkin toinen. Vastassa oleva joukkue voi olla tyystin erilainen, kuin mitä oli runkosarjassa.

Monissa liigajoukkueissa vastuunkantajina ovat jo A-juniori-ikäiset pelimiehet. Kauden aikana he ovat seuran edustusjoukkueiden kokoonpanoissa. Kevään myötä moni pelaaja vapautuu ikäluokkansa juniorijoukkueiden käyttöön.

Nyt käynnissä olevassa välierävaiheessa TPS:n vastustaja on OLS. Vastakkain on kaksi perinteisesti hyvää juniorityötä tekevää seuraa. Runkosarjassa OLS oli vielä vastaantulija, mutta pudotuspelivaiheessa mukaan ovat tulleet monet seuran juniori-ikäiset liigapelaajat.

Tämän vuoden TPS:n A-juniorijoukkue on sikäli poikkeuksellinen, että kauden aikana on ollut vain vähän liikkuvuutta edustusjoukkueen ja juniorijoukkueiden välillä. Nyt junnujen finaaliotteluiden lähestyessä vahvistukset ovatkin kovimpia mahdollisia. Aikuisten puolella Happeen voittaessa turkulaiset vapautuivat Olli Laine ja Eero Jalo A-junioreiden käyttöön.

On perin harvinaista, että junnuikäinen pelaaja on liigatason joukkueen kapteeni. Olli Laine onkin ikäluokassaan täysin poikkeuksellinen. Fyysisesti ikätovereitaan huomattavasti muita edellä oleva Laine on melkoinen vahvistus TPS:n A-junioreiden puolustukseen. Toisaalta, kun näillä liigatason pelaajilla ei ole rinnallaan Jaakko Hautamäen tapaisia pelikavereita, erot kaventuvat junnusarjoissa.

Salibandyn nuorten sarjoissa lehterit täyttyvät isistä ja äideistä, mummoista ja papoista, siskoista ja veljistä, tyttöystävistä, ex-tyttöystävistä ja tulevista tyttöystävistä. Tunnelma on täyteen ahdetuissa vanhojen teollisuushallien katsomoissa aidompi kuin aikuisten sarjoissa. Tepsin A-junnuissa on jo useampana vuonna nähty pelaajien kavereiden muodostama äänekäs fanijoukko. Sen aiheuttama älämölö on melkoinen pelote juniori-ikäisille vastustajille.

A-junioreiden pelit ovat vauhdikkaita. Yleisö tykkää. Mahdollisissa finaaleissa kaikki eivät ehkä mahdu edes sisälle Leaf Areenan katsomoon.

ETUSIVU

Yhteistyössä

Jälkipeli kurkistaa kulissien taakse.
Nostaa esiin urheilun arjen sankareita ja mielenkiintoisia tarinoita, jotka harvemmin saavat julkisuutta. Yli lajirajojen. Herkullisimmatkaan tarinat eivät katoa, vaan löytyvät Jälkipeli-sivuilta. Kerro oma ehdotuksesi, niin Jälkipeli tulee paikalle!