Syksyinen hyvänmielen Nappula Cup oli täysosuma – tapahtumalle halutaan jatkoa

Paljon iloisia ilmeitä, komeita maalituuletuksia, hillitöntä naurua, kannustusta, liikunnan riemua ja ennen kaikkea mukavaa yhdessäoloa. Tätä kaikkea oli Turun Nappulaliigan ensimmäistä kertaa järjestämä hyvänmielen Nappula Cup.

Urheilupuiston yläkenttä katsomoineen täyttyi syksyisen viikonlopun ajaksi sadoista pikkufutareista, vanhemmista ja isovanhemmista. Nappulaikäisten joukkueita oli saapunut mukaan kymmenittäin. Syystäkin tapahtuman pääorganisaattori Miika Weckman oli itsekin yhtä hymyä.

– Tapahtuman ideana oli päästä pelaamaan muitakin Turun alueen joukkueita vastaan kuin pelkästään kaupungin Nappulaliigan omia joukkueita kohtaamalla. Turnaus oli tarkoitettu eri seurojen harrastejoukkueille, kertoo Turun Nappulaliigan seurakoordinaattori Weckman.

Nappula Cup oli kaksipäiväinen. Nuorimmat osallistujat olivat alle kouluikäisiä.

– Otin ajoissa yhteyttä eri seuroihin. Osa ilmoittikin heti tulevansa mielellään. Lauantaina pelasivat 2013-2014 syntyneet. Tytöille oli yhdistetty sarja ja pojille oli omat sarjat. Sunnuntaina oli vuorossa 2015-2016 syntyneet, jotka pelasivat samalla systeemillä. Pelaajia oli yhteensä yli 500 ja eri joukkueita oli mukana 48. Yhteensä pelattiin 120 ottelua.

Urheilupuiston Yläkenttä sopii mainiosti ison turnauksen pitopaikaksi.

– Yläkentän katsomo tarjoaa tarvittaessa kunnon sateensuojan, löytyy vessat ja asianmukaiset pukukopit sekä kioskitilat. Milloinkahan viimeksi Yläkentän katsomo on ollut täynnä? Nyt oli. Turnauksen toteuttivat lukuisat vapaaehtoiset. Ilman heitä tämän kokoluokan tapahtuma olisi ollut mahdotonta järjestää. Myös Turun kaupunki auttoi järjestelyissä muun muassa kuljettamalla nappulamaalit Yläkentälle.

Jokainen tapahtumassa mukana ollut pelaaja sai osallistumismitalin. Jokaisesta joukkueesta valittiin myös yksi tsempparipelaaja ja oman sarjan voittaneelle joukkueelle luovutettiin voittopokaali.

Otteluissa pelinohjaaja antoi aina yhdelle pelaajalle Vihreän kortin, jota pelaajat osasivat suuresti arvostaa.

– Vihreän kortin saa reilun pelin pelaaja, hän, joka kannustaa omaa joukkuettaan ja vastustajaakin. Lapsille Vihreä kortti onkin äärimmäisen kova juttu.

Turun Nappulaliigan järjestämä Nappula Cup saanee jatkoa, siksi onnistuneelta turnaus vaikutti. Ja mikä olikaan mukavampi hetki lähteä syyslomille, kun sai pelata futista kavereiden kanssa jalkapallokauden päätteeksi. Jos iloisten ilmeiden perusteella pitäisi valita, niin Nappula Cup saattaisi olla Vuoden turkulainen urheiluteko.

KUVIA TURNAUKSESTA

ETUSIVU