Täysi tupa ja tunnelma sen mukainen – iso kiitos menee myös Jokereiden kannattajille

Kun Mestiksen otteluohjelma julkaistiin alkusyksystä, puhelin alkoi välittömästi soida TUTO Hockeyn toimistolla. Parissa tunnissa Kupittaan jäähallin VIP-paikat myytiin loppuun. Viimeisetkin liput menivät kaupaksi kolme päivää ennen ottelua. Kupittaa on ollut viimeksi loppuunmyyty viisitoista vuotta sitten Mestiksen finaaleissa.

Helsingin Jokereiden saapuminen Turkuun TUTO Hockeyn vieraaksi on ollut syksyn odotetuin kiekkotapahtuma kaupungissa. Sama ilmiö koetaan muuallakin. Tupa täyttyy Narripaitojen ansiosta eri Mestis-paikkakunnilla.

Jo hyvissä ajoin ennen lauantai-illan TUTO-Jokerit -ottelua oli Kupittaalla aistittavissa kihelmöivä tunnelma. Parkkipaikat täyttyivät nopeasti – etenkin, kun naapurissa FC Inter pelasi omaa Veikkausliigaotteluaan. Tuskin koskaan aikaisemmin Turussa on ollut helsinkiläinen lätkäjoukkue yhtä toivottu vieras kuin nyt Jokereiden saapuessa.

Kolme tuhatta myytyä lippua tarkoittaa sievoista summaa kotijoukkueen kassaan.

Iso hatunnosto menee Narripaitojen kannattajille. Yksi katsomon kulmaus oli täyttynyt kokonaan värikkäistä Jokerit-pelipaidoista. Vierasjoukkueen faniryhmän kannatus oli niin intohimoista, että siihen juroimmat turkulaiset eivät oikein pystyneet vastaamaan. Toki vieraskannattajilla oli aihetta juhlaankin, sillä Jokerit jatkoi hyvää syysvirettään voittamalla ottelun selvästi.

Täysi tupa tarkoitti TUTO Hockeyn organisaatiolle isoa ponnistusta. Toimistolla on tehty pitkiä päiviä, jotta lauantai-illan ottelutapahtumasta tulisi mahdollisimman onnistunut. Toimitusjohtaja Kimmo Hollménilla on ollut kiireinen viikko. Harvoin Mestiksen päällikkö joutuu miettimään, miten tapahtuma sujuu, jos halli on loppuunmyyty.

Kuinka paljon Jokerit-ottelu vaati enemmän järjestelyjä, suunnittelua jne. verrattuna normaaliin Tuton Mestis-otteluun?

– Jokerit-ottelu oli itselleni toimitusjohtajana vasta kolmas kotiottelu. Kauden avausottelua suunniteltiin pitkään ja siinä samalla mietittiin jo valmiiksi tulevaa Jokerit-ottelua. Eli meillä oli kaksi ottelua aikaa harjoitella. Jokerit-ottelu vaati noin kolminkertaisen määrän suunnittelua. Esimerkiksi kokonuimme paloviranomaisten, poliisin ja FC Interin kanssa miettimään Kupittaan lauantain liikennejärjestelyjä.

– Henkilökuntaa oli nyt paikalla yli kaksinkertainen määrä normaaliin Mestis-otteluun verrattuna. Henkilökunnan hankkiminen ja työhön perehdyttäminen vaatii oman aikansa.

Täysi halli tuo tullessaan uusia haasteita. Millaista palautetta on tullut?

– Kauden ensimmäisen ottelun jälkeen tuli kritiikkiä, mutta nyt saimme kiitosta. Toki etukäteen oheistimme paikalle saapuvaa yleisöä. Kaikki suhtautuivat tilanteeseen ymmärtäväisesti. Hallissa oli hyväntuulista väkeä ja moni piti tunnelmaa mainiona.

Ehtikö toimitusjohtaja seuraamaan lainkaan itse ottelua?

– Toivotin ovilla ihmisiä tervetulleiksi otteluun. Ehdin seurustella yritys- ja yksityisasiakkaiden kanssa Legendaklubilla. Välissä keräsin astioita. Vein kahvit fanikatsomoon ja minttukaakaota sekä olutta asiakkaille. Pienen yrityksen toimitusjohtajalla on kädet savessa eli yhdessä tätä tehdään.

Millaiset ajatukset ottelu jätti itsellesi?

– Olen oikein tyytyväinen. Minusta onnistuimme. Moni tuli kertomaan, että tällaista on kaivattu. Moni myös totesi, että meillä on paljon opittavaa Jokereiden kannattajilta. Kävin myös ottelun jälkeen erikseen kiittämässä vierasjoukkueen faneja.

Kuinka suuri taloudellinen merkitys (pääsyliput, oheismyynti) on tällaisella yksittäisellä ottelulla Mestis-seuralle?

– Tavoitteemme on, että runkosarjassa olisi tuhat katsojaa per ottelu. Nyt oli kolminkertainen määrä ja kaikilla oli ostettu lippu. Ravintola- ja kioskimyynti olivat myös oleellisesti suurempia kuin normaalisti.

Kun ottelu oli ohi ja pääsit palaamaan kotiin, kestikö tavallista kauemmin ennen kuin perheen normiarki lähti rullaamaan?

– Pelipäivänä oli tyttären syntymäpäivä, eli meillä oli aamupäivällä kotona kaverisynttärit. Sen jälkeen lähdin hallille ja muu perhe tuli perässä. Ennen puolta yötä olin takaisin kotona. Ihan heti ei tullut uni. Seuraavana aamuna saapui sukulaisia kylään brunssille. Meitä oli yhteensä seitsemäntoista koolla. Eli tänään on ihan normaali sunnuntai.

ETUSIVU

Yhteistyössä

Jälkipeli kurkistaa kulissien taakse.
Nostaa esiin urheilun arjen sankareita ja mielenkiintoisia tarinoita, jotka harvemmin saavat julkisuutta. Yli lajirajojen. Herkullisimmatkaan tarinat eivät katoa, vaan löytyvät Jälkipeli-sivuilta. Kerro oma ehdotuksesi, niin Jälkipeli tulee paikalle!