Tiedossa on turkulaiselle palloilulajien penkkiurheilijalle melkoinen kevätähky – valinnanvaraa on runsaasti

Eräs poikkeus on TPS:n naisten jääkiekkojoukkue. Se lähti ensimmäisenä kesälomille. Kausi päättyi pudotuspelivaiheessa KalPaa vastaan. Sen sijaan moni muu Turun alueen joukkue jatkaa yhä. Jos perinteisesti käy, niin monen turkulaisjoukkueen pudotuspelitaival on myös nopeasti ohi.

Kas, siinä onkin penkkiurheilijalle pulma, minkä joukkueen pudotuspeleihin kannattaa lähteä paikan päälle katsomaan.

Kilpailu katsojista on ollut jo kauden aikana kova. Yhden viikonlopun aikana on saattanut olla tarjolla kymmenenkin eri pääsarjatason tapahtumaa. Turun alueella on ollut mahdollista seurata ainakin kahdeksantoista pääsarjatasoilla (14 liiga ja 4 divari) pelaavien joukkueiden kotiotteluita. Syksystä kevääseen on ollut reilusti yli 200 liiga- ja divaritason ottelutapahtumaa.

Yleisöä ei riitä kaikille ja sen ovat seurat harmikseen myös huomanneet. Harva joukkue on yltänyt koronaa edeltäviin yleisömääriin.

Jääkiekossa tätä kirjoittaessa (maanantai 13.3) TPS kohtaa Ässät Porissa. Joukkueet kohtaavat toisensa uudestaan jo huomenna Turkuhallissa. Liigan osalta turkulaiskausi saattaa olla siinä. Tai sitten ei. Keväällä 2010 TPS jatkoi hurmiossa liki samoista asetelmista pitkälle kevääseen aina Suomen mestaruuteen asti.

Jos TPS:n liigajoukkue putoaa nyt heti jatkosta, saman seuran A-nuoret kiittävät. Tiedossa olisi jälleen yleisöryntäys Turkuhalliin kevään 2015 tyyliin. Silloin ratkaisuottelua seurasi paikan päällä yli 10 000 kiekkojännäriä.

TUTO Hockeyn kausi on ollut mollivoittoinen, mutta alkavissa pudotuspeleissä voi poikkeuksellisen tasaisessa Mestiksessä tapahtua mitä tahansa. TUTO:n pelipäivät Villi kortti -kierroksella ovat maanantai 20.3., keskiviikko 22.3. ja tarvittaessa torstai 23.3. Aloittaako TUTO kotona vai vieraissa, selviää viimeistään ensi viikonloppuna, kun on pelattu runkosarjan viimeiset ottelut.

Salibandyn F-liigan pudotuspeleissä TPS Salibandyn naiset ehtivät jo pudottaa paikallisottelusarjassa FBC Loiston. Viime kauden mestari kohtaa välierissä EräViikingit Helsingistä. Ensimmäinen ottelu on ensi lauantaina Kupittaan palloiluhallissa klo 18.30. Vierasottelun jälkeen kolmas kohtaaminen on keskiviikkona 22.3. Turussa. Jos sarja ei mene kolmella ottelulla poikki, niin pelit jatkuvat. Tarvittaessa Turussa pelataan sunnuntaina 26.3.

TPS Salibandyn miehet aloittavat pudotuspelit eli puolivälierät Espoo Indiansia vastaan jo keskiviikkona 15.3. Turussa klo 18.30. Sunnuntaina 19.3. klo 17.00 kohdataan Turussa uudestaan. Tarvittaessa, jos neljä kohtaamista ei riitä, TPS pelaa vielä kotona perjantaina 24.3. ja tiistaina 28.3. Todennäköistä on, että tällä kaudella TPS-salibandyä pelataan, niin naisissa kuin miehissäkin, vielä pitkälle kevääseen.

FBC Turun miehet karsivat liigapaikastaan. Vastustaja ensimmäisellä kierroksella on Porin Karhut. Otteluajankohdat eivät ole vielä varmistuneet. Ruuhkaa tulee joka tapauksessa olemaan Kupittaan palloiluhallissa. (Lisäys: FBC Turku pelaa lauantaina 18.30. klo 15.00 Kupittaan palloiluhallissa.)

Lentopallon Mestaruusliigassa TUTO Volley kohtaa seurahistorian ensimmäisissä pudotuspeleissä Vammalan, kovimman mahdollisen vastustajan. Lauantaina 18.3. TUTO aloittaa vieraissa ja maanantaina 20.3. klo 18.30 on vuorossa ensimmäinen kotiottelu Kupittaan palloiluhallissa. Kolmella voitolla mennään jatkoon, mutta jos näin ei käy, on mahdollista, että joukkueet kohtaavat Kupittaalla lauantaina 25.3. klo 17.00.

Runkosarjan kolmonen Raision Loimu aloittaa kotiottelulla lauantaina 18.3. klo 17.00 Hurrikaani Loimaata vastaan. Joukkueiden kolmas kohtaaminen on Kerttulan liikuntahallissa keskiviikkona 22.3. klo 18.30. Jos sarja ei ratkea kolmessa ensimmäisessä pelissä, sarjaa jatkuu ensin Loimaalla ja mahdollisesti vielä sunnuntaina 26.3. Raisiossa.

Ei pidä unohtaa Ykkössarjassa pelaavaa Raision Urheilijoiden naisten lentopallojoukkuettakaan. RaiSu eteni jo välieriin.

Jos on vielä Korisliigan ystävä, niin salolaisen Vilppaan pudotuspelit olisivat tarjolla lyhyen ajomatkan päässä.

Selvää on, että eri lajien otteluita menee Turun alueella päällekkäin. Moni paikalle hamuava joutuu tekemään valintoja. Turussa pätee kuitenkin yksinkertainen periaate: menestyvä joukkue kiinnostaa eniten – lähes ihan sama, mikä laji.

Sitten se eräs seurojen kannalta kiusallinen vaihtoehto.

Signaalit viittaavat vahvasti siihen, että penkkiurheilijan kulutustottumukset ovat muuttumassa. Vaikka peli olisi yhä parasta paikan päällä, miksi lähteä otteluun, kun helpommalla ja edullisemmin voit nauttia illan ottelusta juuri silloin kuin itsellesi parhaiten sopii. Suoratoistopalveluiden ansiosta penkkiurheilijan valintamahdollisuudet ovat kasvaneet.

Tässäkö tulevaisuus? Suorat TV-lähetykset kasvattavat suosiotaan.

ETUSIVU

Yhteistyössä

Jälkipeli kurkistaa kulissien taakse.
Nostaa esiin urheilun arjen sankareita ja mielenkiintoisia tarinoita, jotka harvemmin saavat julkisuutta. Yli lajirajojen. Herkullisimmatkaan tarinat eivät katoa, vaan löytyvät Jälkipeli-sivuilta. Kerro oma ehdotuksesi, niin Jälkipeli tulee paikalle!