TPS:n erilainen, mutta onnistunut kauden avaustilaisuus kiinnosti turkulaisyleisöä

Muistakaa, että logon päälle ei saa astua.

Siinä tärkein ohjeistus niille TPS-kannattajille, jotka saivat mahdollisuuden tutustua Turkuhallin kaikkein pyhimpään, pelaajien pukukoppiin. Vieläpä samanaikaisesti idoliensa kanssa.

Nimikirjoitukset ja yhteiskuvat mustavalkoisten soturien kanssa olivat monille HC TPS:n järjestämän tapahtuman kohokohta. Harvoin joukkueen kannattaja pääsee näin henkilökohtaisesti tutustumaan joukkueen pelaajiin ja pukukopin tunnelmaan.

Kaikesta näkyi, että pelaajatkin nauttivat ja ennen kaikkea arvostivat hienosti järjestettyä tilaisuutta. Yleensä otteluiden aikana vaihtopenkin takana seisoo vakavailmeisiä valmentajia. Nyt Jussi Ahokas joukkoineenkin oli yhtä hymyä.

Menossa on TPS:n seuraorganisaation 100-vuotisjuhlakausi. Jääkiekon osalta alku oli mainio. Lätkäkauden avaus Turkuhallissa oli tarkoitettu kaikille, mutta perheet oli erityisesti huomioitu. Tarjolla oli poniajelua, kasvomaalausta, temppurataa ja Kaarinan VPK:n esittelyä. Ja on hämmästyttävää, miten Jore-karhu kiinnostaa aina vaan perheen pienempiä.

Tärkeitä kauden avaustilaisuudessa oli tietysti uuden joukkueen pelaajaesittely. Illan isännät TPS:n markkinointi- ja viestintäpäällikkö Eero Tuominen ja mediapersoona Osku Valtonen juonsivat tapahtuman jouhevasti. Sana oli halussa.

Yksi paha ”kämmi” kuitenkin tapahtui. Kesken juonnon Tuomisen puhelin pärähti nolosti soimaan. Langan päässä oli kuitenkin illan yllätysvieras ruotsalaispuolustaja Niklas Arell, jonka tekemä jatkosopimus julkaistiin näin videoyhteyden välityksellä. Turkulaisyleisö reagoi sopimukseen raikuvin taputuksin. Syystäkin, sillä 31-vuotias Arell oli TPS:n puolustuksen johtohahmoja päättyneellä hopeakaudella.

Vähintään yhtä komeita tervetulotaputuksia sai slovakialaishyökkääjä Pavol Skalickyn siirto Raumalta Turkuun. Satakiloinen jässikkä teki Lukossa kahdella edellisellä kaudella runkosarjassa 107 ottelussa 74 tehopistettä. TPS:n pelaajakoordinaattori Tomi Kallio paljasti, että seura on ollut voimahyökkääjän perässä jo pitkään. Nyt tärppäsi.

Lukosta saapui myös joukkuetta vahvistamaan MM-kultamitalisti Arttu Ilomäki.

Kahta viime kauden TPS-pelaajaa olisi kaivattu. Isossa roolissa viime hopeakaudella olleita Juuso Pärssistä ja Eemeli Viroa ei näkynyt jäällä, mutta syykin oli hyvä. Molemmat siirtyvät tulevaksi kaudeksi Atlantin taakse. Mikael Pyyhtiällä on takana läpimurtokausi liigassa. Hän teki keväällä NHL-sopimuksen Columbuksen kanssa, mutta mahdollisesti pelaa vielä ensi vuoden Turussa.

Slovakian huippulupaus Juraj Slafkovsky pelaa todennäköisesti Pärssisen ja Viron tavoin Pohjois-Amerikassa.

Hevosmiesten tietotoimiston mukaan TPS:n kanssa sopimuksen jo tehnyt Andrei Karejev jatkaakin uraansa Venäjän KHL-liigassa. Myöskään TPS:n loppukaudeksi pestatut venäläiset KHL-hyökkääjät Vjatsheslav ja Vladislav Ushenin eivät pelaa Turussa.

Yksi uusvanha paluumuuttaja taisi sittenkin kiinnostaa eniten paikalle saapunutta yleisöä. Sveitsissä lainassa ollut Lauri Korpikoski sai rustata nimikirjoituksiaan ahkerasti.

Vaikka TPS:n 100-vuotisjuhlakauden liigajoukkue on pitkälti valmis, hakusessa on vielä kahdesta kolmeen pelaajaa. Kesäkuussa on luvassa ainakin kaksi uutta sopimusjulkaisua, lupailtiin seuran puolesta. Vaikka KHL:n rooli näivettyi, suomalaispelaajien ykkösvaihto ei ole kotimainen SM-liiga. Paremmin palkatut Ruotsin ja Sveitsin liigat vievät parhaat pelaajat.

TPS:n sopimustilanne.

Maalivahdit: Eetu Anttila.

Puolustajat: Aleksi Anttalainen, Ruben Rafkin, Sisu-Petteri Lehtonen, Valtteri Pulli, Jimi Suomi, Niklas Arell, Eemeli Saari, Aron Kiviharju, Roni Allen, Antti Tuomisto.

Hyökkääjät: Lauri Korpikoski, Mikael Pyyhtiä, Aarne Intonen, Markus Nurmi, Kalle Väisänen, Juraj Slafkovsky, Juhani Jasu, Jonne Tammela, Topias Haapanen, Vili Munkki, Kasper Koskinen, Arttu Ilomäki, Pavol Skalicky.

Valmennus: Jussi Ahokas, Kari Kalto, Vesa Petäjä, Ari Moisanen, Risto Rosendahl, Sami Salo.

ETUSIVU

Yhteistyössä

Jälkipeli kurkistaa kulissien taakse.
Nostaa esiin urheilun arjen sankareita ja mielenkiintoisia tarinoita, jotka harvemmin saavat julkisuutta. Yli lajirajojen. Herkullisimmatkaan tarinat eivät katoa, vaan löytyvät Jälkipeli-sivuilta. Kerro oma ehdotuksesi, niin Jälkipeli tulee paikalle!