Turun historiallinen paikallisottelu keräsi FBC Turun ennätysyleisön

Missä pelattiinkaan aikaisemmin salibandyn liigaotteluita Turussa ennen kuin Kupittaan palloiluhalli valmistui…Jälleen kerran tuli todistettua, mihin tarpeeseen uusi halli tulikaan. Salibandy on ainoa laji Turussa, mikä saa sarjapeleissä Kupittaan palloiluhallin lehterit täyttymään.

Historiallisessa paikalliskamppailussa FBC Turun ja TPS Salibandyn F-liigan ottelua seurasi paikan päällä 1355 katsojaa. Eli kun palloiluhallin tilasta kaksi kolmasosaa oli käytössä, katsomot molemmin puolin kenttää olivat paikallisottelussa lähes täynnä.

Vaikka yleisöä saapuisi Kupittaalle runsaasti, kulut ovat turkulaiselle seuralle aina isot. Yli 500 euroa on maksettava kaupungille jokaisesta kotiottelusta. Niinpä normi sarjaottelun pääsylipputuotoilla on haastavaa kattaa edes pakollisia menoja. Nyt ensimmäisen paikallisottelun järjestäjä FBC Turku jäi taloudellisesti plussalle – ainakin hetkeksi.

– Paikallisottelun tuotto on merkittävä, mutta tulee heti tarpeeseen. Joukkue lähti seuraavana päivänä kohti Oulua. Pelaajat yöpyvät matkalla ja ruokailevatkin. Eli parissa päivässä paikallisottelun tuotto on jo käytetty, toteaa FBC Turun toiminnanjohtaja Ville Lintunen.

Laadukas F-liigan ottelutapahtuma vaatii runsaasti talkoovoimaa. Turun suurimpana salibandyseurana FBC Turusta löytyy riittävästi vapaaehtoisia.

– Aikuisikäisiä mukana oli yli nelisenkymmentä. Siihen pallopojat päälle.

Miten ottelutapahtuma onnistui?

– Onnistuimme mielestäni hyvin. Emme tehneet mitään eri lailla verrattuna kauden avausotteluun ErViä vastaan. Haluamme, että ottelutapahtumamme on joka kerta laadukas. Teimme etukäteen päätöksen, että paikallisotteluun ei tule mitään erityistä, kuten Maamme laulun laulajaa. Siinä on se ongelma, jos olisimme järjestäneet spektaakkelin TPS-otteluun, niin mitä sitten, kun väki tulee katsomaan seuraavaksi LASB-peliä. Entä, jos meillä olekaan silloin samaa ilotulitusta. Katsojat pettyvät. Eli emme halua kikkailla yhdellä ottelulla.

Oliko etukäteen tietoa, kuinka paljon tulee yleisöä?

– Nykyään ottelulippuja myydään lähinnä vasta ottelupäivänä. Ennakkomyynnistäkin puolet lipuista ostetaan ottelupäivänä. Nykyään päätös lähteä otteluun tehdään myöhään.

Turussa pelataan kauden aikana kolme paikallisottelua.

– Teimme TPS:n kanssa herrasmiessopimuksen niin, että se joukkue, joka saa vain yhden kotiottelun, saa järjestää historiallisen ottelun ensimmäisenä.

Ensi viikon keskiviikkona Kupittaan palloiluhallissa pelataan toinen paikallispeli, kun lentopallossa TUTO Volley kohtaa Raision Loimun. Mielenkiintoista nähdä, miten tämä ottelu kiinnostaa paikallisia.

ETUSIVU

Yhteistyössä

Jälkipeli kurkistaa kulissien taakse.
Nostaa esiin urheilun arjen sankareita ja mielenkiintoisia tarinoita, jotka harvemmin saavat julkisuutta. Yli lajirajojen. Herkullisimmatkaan tarinat eivät katoa, vaan löytyvät Jälkipeli-sivuilta. Kerro oma ehdotuksesi, niin Jälkipeli tulee paikalle!