TUTO Hockey mukaan FBC Turun toimintaan – jääkiekko ja salibandy yhdistyivät

Eri seurojen välisiä yhteistyösopimuksia on tullut ja mennyt. Useimmat niistä ovat kuivuneet kasaan ennemmin tai myöhemmin. Harvoin on löydetty malli, josta molemmat osapuolet oikeasti hyötyvät.

TUTO Hockeyn ja FBC Turun välinen yhteistyösopimus saattaa olla poikkeus. Ainakin se on ensikuulemalla poikkeuksellinen. Kovin usein eivät kaksi eri lajin seuraa löydä molempia hyödyntävää synergiaa. Nyt saattaa yksi plus yksi olla jopa kolme, eli molemmat osapuolet hyötyvät. Seurat näkevätkin yhteistyössä enemmän mahdollisuuksia kuin uhkia. Aika näyttää, synnyttikö uusi ajattelutapa jotain konkreettista.

Yhteistyösopimuksen uskottavuutta ja sen onnistumista lisää mukaan lähteneet henkilöt. Idean isä, Turun Teknologiakiinteistön toimitusjohtaja Mikko Lehtinen, on omine yritysryppäineen ja laajoine verkostoineen noussut nopeassa tahdissa turkulaisen liike-elämän huipulle. TUTO Hockeyn hallituksen varapuheenjohtaja, itsekin entinen pelimies, ymmärtää myös joukkueurheilun lainalaisuuksia ja urheilumarkkinointia.

– Perustamme yhdessä osakeyhtiön, jossa TUTO Hockey ja FBC Turun edustusjoukkue muodostaa yhteisen projektin. Yhdessä tekemälle pääsemme eteenpäin. Tutossa koemme tässä paljon synergiaetua. Näemme paljon yhteistä kaikessa siinä, mitä tapahtuu kaukalon ulkopuolella lihashuollosta bussikuljetuksiin. Laittamalla resurssit yhteen saamme enemmän tehtyä. Kolmas syy on se, että mukana pitää olla myös urheiluhulluutta. Turussa on toimittu perinteisesti kukin omassa poterossaan, mutta potero voi olla myös yhteinen, kertoo Mikko Lehtinen.

Monet seurat ovat eriyttäneet edustusjoukkueen toiminnan omakseen. Nyt uuden yhteistyökuvion myötä se on mahdollista myös FBC Turun toiminnassa. TUTO Hockey on toiminut itsenäisenä jo useamman vuoden.

– Edustusjoukkueet ovat seuroille aina pieni rasite. Jatkossa meilläkin edustuksen budjetti tulee kokonaan muualta ja samalla edustuksen varainhankinta yksinkertaistuu sekä muuttuu ammattimaisemmaksi. Uudessa hallissa tapahtumien järjestäminenkin helpottuu, koska TUTO Hockeylla on siitä jo kokemusta, kertoo FBC Turun toiminnanjohtaja Ville Lintunen.

Salibandy on ottanut lajina kukonaskeleita eteenpäin. FBC Turku on kasvanut lyhyessä ajassa kaveriporukasta yli 700 jäsenen seuraksi. Seura hallinnoi jo kahta salibandyhallia, mutta Kupittaan uusi palloiluhalli mahdollistaa ison askeleen ottamisen. Palloiluhallin omistaa sopivasti Turun Teknologiakiinteistö, jonka toimitusjohtajana on Mikko Lehtinen.

Urheiluseurojen laatimissa yhteistyösopimuksissa on yleensä kyse pelaajaliikenteestä. FBC Turun ja TUTO Hockeyn kohdalla hyöty haetaan muun muassa varainhankinnasta. Yhdistämällä kahden organisaation taustavoimat saadaan markkinointiin lisää volyymia. Pienemmällä budjetilla toimiva FBC Turku toivonee saavansa lisää yhteistyökumppaneita. TUTO Hockey saanee lisää laajuutta omiin toimintoihinsa aina ravintola- ja kioskitoimintaa myöten.

Molemmat osapuolet sekä TUTO Hockey että FBC Turku toivovat pelaavansa jossain vaiheessa valtakunnan pääsarjassa.

– Kehitämme hyvin maltillisesti. Tehdään asiat ammattimaisesti, mutta pienin askelin. Nyt hartiat ovat aika paljon leveämmät. Pitkällä aikavälillä siintää haave pelata Salibandyliigassa, kertoi FBC Turun edustusjoukkueen manageri, media-alan ekspertti ja markkinoinnin ammattilainen Antti Vääri.

ETUSIVU

Yhteistyössä

Jälkipeli kurkistaa kulissien taakse.
Nostaa esiin urheilun arjen sankareita ja mielenkiintoisia tarinoita, jotka harvemmin saavat julkisuutta. Yli lajirajojen. Herkullisimmatkaan tarinat eivät katoa, vaan löytyvät Jälkipeli-sivuilta. Kerro oma ehdotuksesi, niin Jälkipeli tulee paikalle!