TUTO Volley matkalla pohjoiseen – kannattajat pääsevät mukaan virtuaalisesti

Ei epäselvää, mikä joukkue on lähdössä Turusta pitkälle pelimatkalle pohjoiseen. Yhteistyökumppani Vianorin parkkipaikka on täyttynyt pelaajien autoista. Joukkueen bussin kylkeen on ikuistettu näyttävästi TUTO Volleyn värikäs logo.

Kamat sisälle ja menoksi. Jokaiselle pelaajalle on merkitty etukäteen oma istuin. Hierarkia on selvä, vaikka siinäkin on ollut pilke silmäkulmassa. Huumoria tarvitaankin, sillä edessä on kauden pisin reissu. Valmentaja Ruslan Zvankoville on erityisjärjestely. Pitkänhuiskealle kaverille on varattu ekstratilaa poistamalla yksi penkkirivi. TUTO Volley kohtaa PerPon (Team Lakkapää) perjantaina ja seuraavana päivänä lauantaina vastassa on Oulussa Etta.

– Olen kertonut kuljettajalle lähtöpaikan ja määränpään. Hän saa itse valita reitin Turusta Ouluun, missä majoitumme kahdeksi yöksi samaan hotelliin. Huomenna jatkamme matkaa Oulusta Rovaniemelle ja ottelun jälkeen palaamme takaisin Ouluun yöpymään, kertoo joukkueen ”matkanjohtaja” Oskari Eko.

Miten olet valinnut joukkueen yöpymispaikan?

– Majapaikan valinnassa ratkaisevat hinta ja laatu, mutta jokaisella pitää olla kunnon sänky. Näinä aikoina hotellien perustuskäytännöt ovat tärkeitä. Ottelu voidaan peruttaa lyhyelläkin varoitusajalla. Meilläkin on mukana kasa kotitestejä, joita voidaan tarvittaessa ottaa käyttöön.

Oliko matka pohjoiseen lentäen yhtenä vaihtoehtona?

– Viikonpäivät vaikuttavat lentomatkojen hintoihin. Bussimatka on kokonaisuutena edullisempi ja sen antaa meille myös joustoa, esimerkiksi ruokailupaikkaa valittaessa. Säästämme siinä ison summan rahaa, kun emme joudu käyttämään takseja. Viikonloppu olisi ollut siinä mielessä parempi, kun pelaajille olisi tullut vähemmän poissaoloja töistä.

Voiko pitkän bussimatkan kääntää myös positiiviseksi asiaksi?

– Bussimme on varusteltu hyvin ja kyse on aina joukkueen yhteisöllisyydestä. Videopalaveritkin pystytään pitämään matkan aikana. Myös joukkueen johto ja valmentajat ehtivät rauhassa keskustelemaan keskenään.

Lentopallojoukkueen kokoonpanossa on aina toistakymmentä pelaajaa. Heistä kuusi pääsee avaukseen. Osalle tulee vain jämäminuutteja ja joku ei pääse kentälle lainkaan.

– Lähtökohtaisesti kaikki pelaajat lähtevät aina mukaan matkalle. Kauden budjettimme on rakennettu niin, että aina kaksikymmentä henkilöä on matkassa. Pelaajat ymmärtävät oman roolinsa joukkueessa. Kaikki eivät pelaa aina kotipeleissäkään. Eli ei se ole ongelma.

Vastassa on nyt kaksi joukkuetta, jotka ovat sarjataulukossa Tuton takana. Etta on viimeinen ja PerPo toiseksi viimeinen. Kyseessä lienee teille tärkeät ottelut?

– Kyllä. Kyseessä on tähän mennessä kauden tärkeimmät ottelut. PerPo tulee vielä viikon päästä Turkuun pelaamaan meitä vastaan Kupittaalle. Eli seuraavat kolme peliä ovat todella merkityksellisiä. Nämä ovat jo nyt meidän omia pudotuspelejä. Tiedossa on meille kevään pudotuspelejä ajatellen pakkovoittoja.

Tuto pelasi keskiviikkona Akaata vastaan ja nyt heti perään on kaksi tärkeää ottelua kaukana kotoa. Onko vaarana, että Ettaa vastaan, kiertueen toiseen otteluun, tulee vastaan väsynyt turkulaisjoukkue.

– Enemmänkin pelottaa pelaajien ylilatautuminen kuin väsyminen.

Raision Loimu toteutti varsin onnistuneelta vaikuttaneen virtuaalimatkan pohjoiseen. WhatsApp-ryhmässä oli kahden päivän ajan vilkasta. Pääsylipun ostaneet Loimun kannattajat tekivät ahkerasti omiakin päivityksiä. Nyt TUTO Volley toteuttaa saman idean.

Onko seuran puolesta tarjolla jotain mielenkiintoista WhatsApp-ryhmän jäsenille?

– Muun muassa erilaisia kilpailuja ja palkintona on yhteistyökumppaneiden tarjoamia palkintoja osallistujille. Katsotaan, mitä pelaajat itsekin laittavat WhatsApp-ryhmään.

Miten valmennus ja pelaajat ottivat vastaan idean virtuaalimatkasta?

– Näin erikoisina aikoina valmennus ja pelaajat ymmärtävät tilanteen. Kaikkia erilaisia kampanjoita pyritään käyttämään. Normaaliaikoina pitää harkita, miten toimitaan.

ETUSIVU

Yhteistyössä

Jälkipeli kurkistaa kulissien taakse.
Nostaa esiin urheilun arjen sankareita ja mielenkiintoisia tarinoita, jotka harvemmin saavat julkisuutta. Yli lajirajojen. Herkullisimmatkaan tarinat eivät katoa, vaan löytyvät Jälkipeli-sivuilta. Kerro oma ehdotuksesi, niin Jälkipeli tulee paikalle!