TUTO Volley sai valmennukseensa ison annoksen intohimoa ja kokemusta

TUTO Volleyn uusi valmentaja on Olli Kuoksa.

Jalkarätin kokoisia lumihiutaleita satelee taivaalta ja lentopallon Suomen mestarikaan ei ole vielä tiedossa. Silti TUTO Volley järjesti jo ensimmäisen tiedotustilaisuuden liittyen seuraavaan kauteen. Hyvä niin, sillä viime vuonna tilanne oli tyystin toinen.

Silloin TUTO Volley joutui odottamaan juhannukseen asti tietoa tulevan sarjapaikan kohtalosta. Seura sai kuitenkin kasattua kokeneen joukkueen, jonka runko oli pitkälti sama kuin aikaisemmilla kausillakin.

TUTO Volleyn ensimmäinen kausi pääsarjatasolla Mestaruusliigassa päättyi erikoisella tavalla. Korona sotki monen muukin joukkueen viimeiset ottelut. Kun pahimmillaan TUTO Volleyn vakiokokoonpanosta puuttui yli kymmenen pelaajaa, se tietäisi mille tahansa joukkueelle ongelmia.

Turkulaisjoukkue ajautui loppukauden huonosti menneiden otteluiden takia liigakarsintoihin. Vaarana oli pudota takaisin 1-sarjaan. Lentopalloseura Ettan maksamattomat laskut koituivat Tuton eduksi. Oululaisseura suljettiin Mestaruusliigasta. Samalla päätettiin, ettei miesten liigakarsintoja järjestetä.

Näin TUTO Volley säilytti suoraan liigapaikkansa. Viime kauden voitot Savo Volleysta ja Hurrikaanista, liigan yhdestä parhaimmista joukkueista, todistivat, että Tuto ansaitsee paikan valtakunnan pääsarjassa.

Oli etukäteen tiedossa, että seuraavalle kaudelle joukkueessa tulee tapahtumaan muutoksia. Esimerkiksi päävalmentaja Ruslan Zhbankovin pesti päättyi. Aikaisemmin onkin hämmästelty, miten 1-sarjassa pelanneen turkulaisjoukkueen valmennusvastuussa on ollut maailmanluokan valmentaja.

Mutta eipä ole TUTO Volleyn uusi päävalmentajakaan mikään keltanokka. Rovaniemeltä lähtöisin oleva ja lentopalloon intohimolla suhtautuva Olli Kuoksa ehti valmentamaan pitkään Oulussa. On melkoinen meriitti voittaa nuorelle seuralle SM-hopeaa liigan pienimmällä pelaajabudjetilla ja vieläpä ilman ulkomaalaisvahvistuksia. Onpa Kuoksalla palkintokaapissaan pelaajana myös yksi SM-kulta, yksi SM-hopea ja yksi SM-pronssi.

Tiedotustilaisuutta vetäneen Tuton urheilutoimenpäällikkö Oskari Ekon maireasta hymystä syntyi vaikutelma, että nyt turkulaisjoukkue sai hyvän korvaajan edelliselle kovan luokan valmentajalle. Kuoksalle itselleen uusi pesti etelässä tarkoittaa myös isoa elämänmuutosta, sillä päätoimisen valmentajapaikan myötä koko perhe muuttaa Oulusta Turkuun. Pitkään ei kuulemma siirtoa Turkuun tarvinnut miettiä.

Juha Lönnqvist jatkaa joukkueen toisena valmentajana. Hänelle Kuoksa on entuudestaan tuttu pelaajana Lönnvistin opiskeluajoista Rovaniemellä. Nyt miesten tiet kohtaavat uudestaan. Lönnqvist kokee 41-vuotiaan Kuoksan tulon isona mahdollisuutena viedä lentopallotoimintaa Turun puolessa eteenpäin.

Pelaajien osalta TUTO Volleyn joukkue tulee osin muuttumaan. Joillakin peliura pääsarjatasolla saattoi tulla päätökseen. Osan viime kauden pelaajien kanssa on sovittu jatkosta ja uusiakin sopimuksia on työn alla.

Ihan kokonaan pajatsoa ei tässä vaiheessa vielä kannatta medialle tyhjentää, totesi Eko. Niinpä ensimmäisessä infotilaisuudessa kerrottiin vasta kahdesta tuoreesta sopimuksesta.

Toinen heistä, tuttu mies jo edellisiltä kausilta, joukkueen yleispelaaja Tuomas Siirilä, oli päässyt itse paikalle. Sen sijaan Kokkolan Tiikereissä kaksi edelliskautta pelannut Ville Sihvonen kertoi ajatuksiaan videoyhteyden välityksellä. Ei libero Sihvonenkaan ole vieras Turun alueen lentopallon ystäville, sillä hän on pelannut kolme kautta Loimussa. Sekä Siirilän että Sihvosen sopimukset ovat kaksivuotisia. Nyt kun TUTO Volleyn meritoituneen päävalmentajan nimi on julkaistu, olettavasti urheilutoimenpäällikkö Ekon puhelin alkaa pirisemään.

Ja sitten se kaikkein tärkein.

Pasi Meriläinen jatkaa huoltopäällikkönä, joten joukkueen parhaat jutut saivat näin jatkoa.

Juha Lönnqvist jatkaa joukkueen toisena valmentajana.
Tuomas Siirilä teki TUTO Volleyn kanssa kaksivuotisen jatkosopimuksen.
Tuton kaksi päällikköä, Oskari Eko (vas.) ja Pasi Meriläinen.

ETUSIVU

Yhteistyössä

Jälkipeli kurkistaa kulissien taakse.
Nostaa esiin urheilun arjen sankareita ja mielenkiintoisia tarinoita, jotka harvemmin saavat julkisuutta. Yli lajirajojen. Herkullisimmatkaan tarinat eivät katoa, vaan löytyvät Jälkipeli-sivuilta. Kerro oma ehdotuksesi, niin Jälkipeli tulee paikalle!