Vilpas ja Pyrintö tarjosivat hyvää viihdettä heti ensimmäisessä pudotuspelissä

Näkihän sen nyt kaikesta. Niin pelaajista kuin katsojistakin. Korisliigan jännittäviä pudotuspelejä on tyystin toinen pelata, kun yleisö pääsee paikalle. Vieläpä rajoituksetta.

Mutta millaista se olisikaan ollut viime keväänä, jos kaikki salolaiset Vilppaan kannattajat olisivat päässeet todistamaan hallin sisäpuolelle seurahistorian ensimmäistä Suomen mestaruutta ja Teemu Rannikon komean uran päättymistä.

Oli silti koskettava näky viime keväänä nähdä, miten joukkueen kannattajat ilmestyivät Salohallin ulkopuolelle heti mestaruuden ratkettua. Siinä humussa vallitsevat koronarajoituksetkin taisivat hieman unohtua. Myöhemmin valmentaja Sami Toiviainen kävi noutamassa mukavan palkinnon, kun Vilpas palkittiin Varsinais-Suomen urheilugaalassa maakunnan Vuoden joukkueena.

Nyt tilanne on toinen. Peli on todellakin parasta paikan päällä. Koripallo on vieläpä laji, joka on perin yleisöystävällinen. Siinä sattuu ja tapahtuu koko ajan. Pudotuspeleissä ei jaeta sarjapisteitä, vaan pelkät voitot ratkaisevat.

Mestaruuden uusiminen on aina vaikeaa. Eikä Vilppaan runkosarjan ottelut antaneet aihetta odottaa suurempaa menestystä keväällä. Pääsy loppusarjaakaan ei ollut itsestäänselvyys.

Mutta sitten alkoi tapahtua.

Vilpas oli jatkosarjojen paras joukkue, sillä se voitti kymmenestä pelistään peräti kahdeksan. Tappiot tulivat vain Seagullsille ja Kouvoille. Nyt pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, puolivälierissä, salolaisten vastustaja on Tampereen Pyrintö. Sikäli tuttu vastustaja, nimittäin Vilpas kohtasi päävalmentaja Miikka Sopasen joukkueen runkosarjan viimeisellä kierroksella. Dramatiikkaakin nähtiin, sillä Sopanen ”seurasi” osan ottelusta ulosajon myötä pukuhuoneen puolelta.

Pyrintö voitti loppusarjan kymmenestä ottelusta vain kolme ja niistäkin yksi tuli luovutuksella,

Korona on kurittanut tälläkin kaudella kaikkia joukkueita. Onpa nähty Korisliigassa harvinaisia luovutusvoittoja. Toki myös peliin kuuluvat normaalit loukkaantumiset on koettu Vilppaankin joukkueessa. Roope Ahonen ja Trey Niemi ovat ainakin puolivälieräsarjan alussa poissa kokoonpanossa. Oleellista Vilppaan kannalta on se, että Korisliigan syöttötilaston toiseen kertaan voittanut Jeremiah Wood on palanut parketille.

Salohallin parkkipaikat täyttyivät hyvissä ajoin ennen puolivälieräottelun alkua. Yli tuhat katsojaa on mainio määrä pudotuspelisarjan ensimmäiseen otteluun. Pääsylipulle tuli myös vastinetta, sillä ottelusta tuli jännittävä.

Puolustusvoittoisessa ottelussa koreilla ei mässäilty (70-64), mutta mukaan mahtui muutama näyttävä kori. Kun Brian Fobbs iski pallon koriin koko kentän kuljetuksen jälkeen, Salohallin katto nousi metrin ilmaan. Seisomaan nousseen yleisön reaktio oli huumaava. Tilannetta edelsi vielä Bryan Griffinin upea torjunta.

Kotijoukkueen parhaana palkittiin nuorimies Perttu Blomgren, jonka viidestä kolmosesta neljä onnistui. Ratkaisuhetkillä päätösneljänneksen kolme peräkkäistä kolmosta sai yleisön villiintymään.

Ottelun jälkeen Pyrinnön pelaajat poistuivat nopeasti pukukopin puolelle, mutta Vilppaan pelaajat viihtyivät pidempään voitonhuumassa kentän puolella. Hymy oli kaikilla herkässä. Eikä kyse ollut vain yhden ottelun voittamisesta.

Vilppaan ja Pyrinnön toinen ottelu pelataan keskiviikkona Pyynikillä ja kolmas jälleen Salohallissa. Sen jälkeen tiedetään, tarvitaanko lisäpelejä. Neljäs kohtaaminen on maanantaina Tampereella ja mikäli mennään viidenteen peliin, se pelataan heti tiistaina Salohallissa.

VALOKUVIA OTTELUSTA

ETUSIVU