TUTO Volley teki mahdottomasta mahdollisen – suuri ennakkosuosikki Hurrikaani-Loimaa kaatui Kupittaan jännittävässä illassa

TUTO Volleyn koko joukkueen onnistumista yläkanttiin vaaditaan, jos Hurrikaanilta edes erävoittoja meinataan ottaa. Kaikki on kuitenkin mahdollista, yhtään pistettä ei ennen ottelua ole jaettu, vaan aloitetaan nollasta.

Näin ennakoitiin TUTO Volleyn omilla sivuilla ennen Mestaruusliigan toista puolivälieräottelua suurta ennakkosuosikki Hurrikaani-Loimaata vastaan. Asetelma Kupittaan palloiluhallissa oli selvä. Daavid vastaan Goljat, runkosarjan kahdeksikko vastaan runkosarjan ykkönen.

Pikantin lisän otteluun toi myös molempien joukkueiden valmennus. Turkulaisjoukkueella on entinen Hurrikaani-päävalmentaja, loimaalainen Jani Niskakangas. Ja kovin tutulta vaikutti nykyisen Hurrikaaninkin valmennus aina huoltoa myöten. Kolmikko Olli KuoksaJuha LönnqvistPasi Meriläinen toimi vielä viime kaudella TUTO Volleyn organisaatiossa.

Loimaalta Turkuun on lyhyt matka, joten ottelu houkutteli paikalle myös toista sataa vierasjoukkueen äänekästä kannattajaa rumpuineen. Paikallisten järjestysmiesten kanssa piti ottelun alussa käydä lyhyt neuvottelu rumpujen käytöstä. Yhteisymmärrys löytyi kuitenkin nopeasti. Kupittaalla ei ole juurikaan totuttu rumpurytkeeseen ja äänekkääseen kannustamiseen.

Nyt ääntä riitti, sillä loimaalaisten ohella myös jäyhempi turkulaisyleisö innostui todellakin kannustamaan. Siitä iso kiitos menee tietysti kotijoukkueelle. TUTO Volley äityi pelaamaan kauden parasta peliään. Se mahdollisti myös, että mahdottomasta tulikin mahdollinen. Suuri ennakkosuosikki kaatui Kupittaan illassa.

Näytimme viimeistään tänään, miten korkealla tasolla tämä joukkue pystyy pelaamaan. (Jani Niskakangas)

Lentopallo on peli, joka on täynnä tunnetta. Koko ajan sattuu ja tapahtuu. Laaja tunneskaala näkyy kentällä, kentän reunalla kuin katsomossakin. Pelaajat, valmennus ja yleisö elää mukana. Nopeassa pelissä kiistanalaiset tuomariratkaisut tuovat kiihkeään tunnelmaan oman pikantin lisänsä. Näin myös Kupittaan tiistai-illan pelissä.

Tasaväkisessä ottelussa edettiin pitkän kaavan mukaan. Vasta 2,5 tunnin taistelun jälkeen voittaja oli selvillä. TUTO Volley tasoitti puolivälieräsarjan tilanteeseen 1-1. Joukkueet kohtaavat toisensa heti seuraavana päivänä ja kaikkien hämmästykseksi vielä ensi lauantainakin (23.3. klo 18.00) pelataan Turun Kupittaalla.

Voittoa Hurrikaanista on ehditty nimeämään TUTO Volleyn seurahistorian makeimmaksi – tosin eipä seuralla ole nykymuodossaan ikääkään vielä kovin paljon. Kevät näyttää, jääkö vuoden 2024 puolivälieräsarja myös TUTOn seurahistorian viimeisimmäksi. Lopullista päätöstä turkulaisseuran jatkosta ei ole vielä tiedotettu.

TUTO Volley – Hurrikaani-Loimaa 3-2 (25-20,27-29,25-19,22-25,15-12)

Hurrikaani-Loimaan otteluraportti

TUTO Volleyn otteluraportti

Mestaruusliigan otteluraportti

ETUSIVU

Yhteistyössä

Jälkipeli kurkistaa kulissien taakse.
Nostaa esiin urheilun arjen sankareita ja mielenkiintoisia tarinoita, jotka harvemmin saavat julkisuutta. Yli lajirajojen. Herkullisimmatkaan tarinat eivät katoa, vaan löytyvät Jälkipeli-sivuilta. Kerro oma ehdotuksesi, niin Jälkipeli tulee paikalle!