TUTO Volleyn ensimmäinen voitto Loimusta jäi saamatta – kolmas paikallisottelu, vaikka kausi ei ole vielä edes puolivälissä

Näin ennen isoa ottelua…

Paikallispeli on aina paikallispeli. Sarjataulukosta riippumatta. Totuus on kuitenkin se, että kotijoukkue TUTO Volley ja vieraat Raision Loimu sijoittuvat sarjataulukon vastakkaisiin päihin. Kävi derbyssä miten tahansa, sen jälkeenkin molempien joukkueiden välillä on pisteissä mitattuna vielä iso ero.

– Paikallisottelut ovat kauden kohokohtia. Lauantaina oman hyökkäämisen on oltava kliinistä. Jos meidän torjunta sekä puolustus ovat viime pelien tasolla, niin Loimu on vaikeuksissa. Kaikki joukkueemme pelaajat ovat kehittyneet isoja askeleita ja se alkaa nyt näkyä myös tuloksessa, ennakoi turkulaisten päävalmentaja Olli Kuoksa ennen paikallisottelua.

Ennen Loimun kohtaamista TUTO Volleylla oli alla komea voitto Kokkolasta. Vaikean alkukauden jälkeen nousukuntoa tarvittiinkin – etenkin, kun joukkue ei ollut ennen lauantain kohtaamista voittanut kertaakaan Loimua. Viisi kertaa oranssimustat ovat olleet jo parempia.

Oman haasteensa tuo yleisön houkutteleminen paikan päälle Kupittaan palloiluhalliin. TUTO Volley on vielä melko tuore tulokas ja kestää tovin ennen kuin joukkue tulee tutuksi kaupunkilaisille. Tutossakin tiedostetaan, miten voitot ovat paras mahdollinen houkutin menestysnälkäisille turkulaisille.

Ja sitten itse otteluun…

Jälleen tuli todistettua, miten Mestaruusliiga on tällä kaudella tasainen. Kärjen ja peräpään ero on pieni. Sarjataulukon häntäpää pelasi tasaisen ottelun kärkipään joukkuetta vastaan. Loimu voitti, mutta yhtä hyvin myös TUTO Volley olisi voinut voittaa tasaisen ottelun. Vieraat olivat kuitenkin erien lopussa himpun verran parempia. Loppunumeroiksi kirjattiin 1-3 (25-22-, 24-26, 22-25, 21-25) Loimun vierasvoitto.

Neljännen erän ratkaisuhetkillä tilanteessa 21-23 Loimun johtaessa pallo kimposi torjunnasta korkealle Tuton kenttäpuoliskolle kotijoukkueen pelaajien otaksuessa sen menevän leveäksi. Olli Kuoksa ehti vielä varmuudeksi huutaa ”Out”, mutta pallo tippuikin viivalle. Loimu sai ottelupallon, jonka Pozo Hernandez pamautti heti ensiyrittämällä ässänä kenttään. Ottelu oli ohi.

Mitä tulikaan sanottua…

– Vaikea sanoa mikä ratkaisi ottelun, mutta pelimme kehittyi askel askeleelta ja uskoimme omaan tekemiseen. Saimme puolustuksia ja iskimme palloa tonttiin. Kuumaa pelaajaa ruokittiin, Jokela on avainhyökkääjämme. TUTO Volley tukehdutti hyvin meidän nelospaikan hyökkäykset, mutta Joonas Jokela hoiti oman tonttinsa. (Tomi Saarinen, Loimu)

– Onneksi joukkueelta ei loppunut tänään usko, olimme monta kertaa vaikeassa tilanteessa. Löysimme ensimmäisessä erässä TUTO Volleyn torjunnan aika rumasti, siitä otettiin opiksi. Pidimme pään kylmänä erien lopussa ja saimme kammettua ne itselle. Passari ratkaisee hyökkääjät ja siinä pitää löytää kuuma pelaaja, joka meillä onneksi oli tänään. (Mika Rantanen, Loimu)

– Tämä oli pirteämpi kuin edellinen Loimu-peli, mutta tappio ei tyydytä ja vähän jäi piippuun. Joulukuussa on vähän enemmän pelejä, niin täytyy kääntää katseet nopeasti jo seuraavaan otteluun ja lähteä hakemaan pisteitä Hurrikaanilta hyvällä omalla pelillä. (Akseli Lankinen TUTO Volley)

– Tämäkin oli hyvä peli meiltä, se ei vain riitä liigan kärkijoukkuetta vastaan. Harmittaa vietävästi, kovasti väännettiin side outia monta hetkeä. Loimulla riitti ratkaisuvalmiutta tiukkoihin tilanteisiin. He voittivat jatkopallot paremmalla prosentilla ja siinä tuli ratkaiseva ero, muuten me olimme parempia. Keskiviikkona Hurrikaania vastaan laitetaan järkyttävä rähinä päälle ja otetaan kolme pistettä. (Olli Kuoksa, TUTO Volley)

Paikallisottelu oli joukkueiden kauden kolmas ja viimeinen runkosarjassa, vaikka kausi ei ole vielä edes puolivälissä. Lentopallo ei näytä olevan poikkeus, sillä muidenkin lajien sarjajärjestelmien tavoin nykyisin on vaikea ymmärtää otteluiden laatijan logiikkaa.

Paikallisottelua oli saapunut seuraamaan 501 katsojaa. Mitään suurta jännitettä ei katsomoon paikallisottelusta saatu. Lentopallo on lajina muutenkin kuin yksi suuri perhe. Kaikki tuntevat kaikki, niin pelaajat, valmentajat kuin eri joukkueiden kannattajatkin. Järjestysmiehille lentopallo-ottelut lienevät helpoimmista urheilutapahtumista.

Loimu jatkaa sarjakärjessä tasapistein ottelun vähemmän pelanneen VaLePan kanssa. TuTo on nyt jumbosijalla yhdessä Kyyjärven kanssa. Turkulaisilla on matkaa kuusi pistettä pudotuspeliviivan paremmalle puolelle.

Parhaat pistemiehet

TUTO Volley: Tihumäki 17/+6, Karttunen 15/+7, Vuorenmaa 10/+8

Loimu: Jokela 28/+16, Rahko 16/+7, Layus 10/+4

Parhaat pelaajat

TUTO Volley: Akseli Lankinen, Loimu: Tomi Saarinen

Lisää valokuvia

ETUSIVU

Yhteistyössä

Jälkipeli kurkistaa kulissien taakse.
Nostaa esiin urheilun arjen sankareita ja mielenkiintoisia tarinoita, jotka harvemmin saavat julkisuutta. Yli lajirajojen. Herkullisimmatkaan tarinat eivät katoa, vaan löytyvät Jälkipeli-sivuilta. Kerro oma ehdotuksesi, niin Jälkipeli tulee paikalle!