TUTO Volleyn Talvilomaleiristä tuli menestys – runsas osallistujamäärä, etenkin tyttöpelaajien määrä, yllätti

Turun Nunnavuoren palloiluhallista sammuvat valot aivan yllättäen. Ei, kyse ei ole teknisestä viasta, vaan omintakeisesta ratkaisusta. On menossa TUTO Volleyn järjestämä Hiihtolomaleiri junioreille. Nuorten osallistumisen into on niin kova, että taukoon tarvitaan hallin valojen hetkellinen sammuttaminen. Näin saadaan liike edes hetkeksi pysäytettyä.

TUTO Volleyn puuhamiehille syntyi taannoin ajatus järjestää lentopallosta kiinnostuneille kahden päivän leiri koululaisten hiihtoloman aikana. Ajankohta on otollinen, mikäli kaipaa sporttista ajanvietettä hauskan lajin parissa lomansa aikana. Töissä käyville vanhemmillekin omien lasten pääsy ohjattuun toimintaan koko päivän ajaksi kuulostaa hyvältä vaihtoehdolta.

Ennakko-odotuksia osallistujamäärän suhteen ei ollut, koska TUTO Volley ei ole aikaisemmin järjestänyt vastaavanlaista tapahtumaa. Mielikuva, että lentopallo ei nykyisin kiinnostaisi nuoria, ei ainakaan Nunnavuoren palloiluhallissa toteudu. Mukaan nimittäin ilmoittautui liki nelisenkymmentä lentopallosta kiinnostunutta pikkunatiaista.

Iso määrä lapsia ja nuoria ei ole edes ongelma, sillä osa TUTO Volleyn Mestaruusliigan pelaajista on lähtenyt mukaan leirin ohjaajiksi. Valmennuksesta vastaa joukkueen päävalmentaja Jani Niskakangas.

Lentopalloleiri on tarkoitettu lähinnä E-A -ikäisille tytöille ja pojille, mutta mukana on myös vanhempaa junioriosastoa. Leirin tavoitteena on yksilötaitojen kehittäminen. Osallistujat jaetaan kolmelle kentälle iän ja taitotason mukaan. Nunnavuoren etuna onkin se, kun sali voidaan jakaa kolmeen eri osaan. Verkkokin voidaan asentaa eri kentillä eri korkeudelle.

Osallistujia on tullut Turun alueen eri seuroista, mutta sana on kiirinyt kauemmaksikin. Eurasta ja Koskelta asti on ilmoittauduttu mukaan. Poikkeuksellisen moni tyttöpelaaja on mukana.

Leiri kustantaa ruokailuineen osallistujalle muutaman kympin, mutta tarjolla on ollut myös mielenkiintoinen porkkana. Leirin päätteeksi pelataan Kupittaan palloiluhallissa Mestaruusliigaotteluun TUTO Volley – VaLePa. Myymällä lippuja otteluun saa hyvityksen leirimaksusta. Viidellä myydyllä lipulla on jo puolet leirimaksusta kuitattu. Perjantain leiripäivän päätteeksi leiriläiset pääsevät yhteiskuljetuksella Nunnavuoresta Kupittaalle.

Leirin päävetäjä Niskakangas tekee pitkää päivää. Ensin koko päivä leiriläisten kanssa, sen jälkeen TUTO Volley iltaharjoitukset ja toisen päivän päätteeksi vielä Mestaruusliigan ottelu. Joten yksi asia on ainakin varma, Loimaalla nukutaan lauantaiaamuna pitkään.

ETUSIVU

Yhteistyössä

Jälkipeli kurkistaa kulissien taakse.
Nostaa esiin urheilun arjen sankareita ja mielenkiintoisia tarinoita, jotka harvemmin saavat julkisuutta. Yli lajirajojen. Herkullisimmatkaan tarinat eivät katoa, vaan löytyvät Jälkipeli-sivuilta. Kerro oma ehdotuksesi, niin Jälkipeli tulee paikalle!