Uusi Valkeavuoren liikuntahalli tarjoaa Ura Basketille uusia mahdollisuuksia

Kaarinalaisen Ura Basketin uudella toiminnanjohtajalla Timo Virkkulalla on hymy herkässä – huolimatta koronakurimuksen uhatessa seuratoimintaa. Tuore tieto kertoo, että kauan kaivatun Valkeavuoren liikuntahallin rakentaminen voi alkaa. Valmista on vuodenvaihteessa 2021-2022.

– Salitilanne on Kaarinassa tällä hetkellä katastrofaalinen, ei pelkästään koripallon, vaan myös muiden lajien kohdalla. Ura Basketilla on nyt lyhempiä vuoroja kuin haluaisimme, vähemmän kuin haluaisimme ja pienemmissä saleissa kuin haluaisimme, toteaa Virkkula.

Ura Basket ry:n toiminnanjohtaja Virkkula aloitti työnsä, kun edellinen toiminnanjohtaja Sunniva Solstrand siirtyi takaisin Turun kaupungin palvelukseen. Virkkula on entuudestaan tuttu kaveri uralaisille, sillä hän on ollut jo muutenkin mukana seuran toiminnassa.

– Olin jo pidempään miettinyt, mitähän minusta tulee isona. Parikymmentä vuotta meni muun muassa radiohommissa. Olisihan ollut helpompiakin hetkiä aloittaa kuin keskellä koronakurimusta. Vaihto tapahtui vielä kauden kiireimpään käynnistämisen aikaan. Teen kaikkia asioita ensimmäistä kertaa ja paljon on opettelemista. Nyt on korona-ajan taloushuolia, mutta kaikki on järjesteltävissä. Seuran ydintehtävä eli koripallotoiminta kuitenkin pyörii hyvin.

Ura Basketin Korisliigassa pelaavaa edustusjoukkuetta pyörittää VS Basket Oy. Virkkula toimi on ry:n puolella.

– Olemme samaa seuraa. Meillä on sama logo, mutta edustusjoukkue vastaa hallinnollisesti ja taloudellisesti omasta toiminnastaan. Autan heitä, minkä voin seuran puolesta käytännön asioissa.

Valkeavuoren liikuntahallin rakentaminen herättää Ura Basketin toiminnanjohtajan silmissä paljon uusia visioita.

– Uusi halli avaa mahdollisuuksia kasvattaa toimintaa ja laadun korottamista. Esimerkiksi, kun tulevaisuudessa samassa paikassa on samaan aikaan useammat harjoitukset, valmentajat näkevät toisiaan ja toistensa harjoituksia. Seuran valmennuspäällikkökin näkee kerralla useammat harjoitukset.

Kaarinan keskusta on kasvanut viime vuosikymmenien aikana, mutta muuten pikkukaupungin asutus on levinnyt laajalle.

– Kaarina on kuin haulikolla ammuttu kylä. Taajamia on siellä sun täällä. Ura Basketin toimintaakin on useissa eri paikoissa, kuten Littoisten monitoimitalolla ja eri koulujen pienissä liikuntasaleissa. Ongelmana on, kun kolmenkymmenen hengen ryhmää ei saa mahtumaan pieneen tilaan. Piispanlähteen yläkoulun sali on hyvä. Siellä on parkettilattia ja tilaa isommillekin pelaajille.

Uuden ja isomman hallin myötä Virkkula uskoo seuran yhteisöllisyyden kasvavan entisestään.

– Kaarinassa pelataan joka viikonloppu hyvätasoisia koripallo-otteluita. Toiminta on ollut hieman pimennossa, kun pelataan eri puolilla kaupunkia. Uuden hallin myötä ottelut voidaan viikonloppuna keskittää samaan paikkaan. Yhteisöllisyys syntyy, kun tapahtuma on niin sanotusti keskellä kylää.  Tosin Littoisten monitoimitaloon eli Monnariin ihmiset ovat tottuneet. Se on tullut tutuksi niille, jotka haluavat nähdä koripalloa.

Seitsemän miljoonaa euroa maksava Valkeavuoren liikuntahalli rakennetaan Veitenmäentien varteen. Se korvaa Valkeavuoren alakoulun ja yläkoulun salit, mutta tarjoaa enemmän tilaa kuin edeltäjänsä yhteensä. Samalla uudesta tulee täysimittainen, SM-tason vaatimukset täyttävä palloiluhalli.

Koripallo ei ole kuitenkaan uuden hallin ainut käyttäjä.

– En ajattele hallia pelkästään Ura Basketin salina, sillä se on kaikkien seurojen etu. Muillakin lajeilla on omia tarpeitaan. Eihän Kaarinassa ole yhtään sellaista salia, mihin mahtuisi täysimittainen salibandykenttä. Ymmärrän siis hyvin, että lajien pitää elää rinnakkain. Mutta kaiken otan, minkä saan ja käyttöä varmasti löytyy. Uudesta hallista huolimatta Monnari tulee joka tapauksessa säilymään seuralle tärkeänä paikkana. Siellä on seuran toimistokin.

Ura Basketin edustusjoukkue pelaa nyt Korisliigaottelunsa pääosin Kupittaan palloiluhallissa. Muutama ottelu on pelattu Koripalloliiton poikkeusluvalla Littoisten monitoimitalolla. Valkeavuoren liikuntahalli ei täytä liiton katsomovaatimuksia.

– Koripalloliiton raja, 1200 katsojaa, on aika hulppea. Valkeavuoreen mahtuu yli 700 katsojaa eli enemmän kuin, mitä viime kaudella kävi Ura Basketin kotiotteluissa Turussa. En kuitenkaan osaa sanoa edustusjoukkueen puolesta, missä tulevaisuudessa pelaavat.

Valkeavuori tarjoaisi kuitenkin kaupungin omalle joukkueelle oman ”pesäluolan”, missä tunnelma olisi parempi kuin isossa Kupittaan palloiluhallissa.

– Omasta mielestäni hallin hyvyys, oli sitten divaria tai liigaa, on juuri siinä, kun tunnelma Kaarinassa olisi ihan toinen kuin isossa 2 000 katsojan hallissa. Kun Monnarille ahdetaan 500 katsojaa, tunnelma on parempi kuin sama määrä katsojia Kupittaan palloiluhallissa.

Ura Basketin edustusjoukkue on pelannut kotiottelunsa Turussa Kupittaan palloiluhallissa. Mielenkiinnolla odotamme, onko mahdollista, että Korisliigaa pelattaisiin Kaarinan uudessa hallissa.
Valkeavuoren liikuntahallin pitäisi olla valmis on vuodenvaihteessa 2021-2022.

ETUSIVU

Yhteistyössä

Jälkipeli kurkistaa kulissien taakse.
Nostaa esiin urheilun arjen sankareita ja mielenkiintoisia tarinoita, jotka harvemmin saavat julkisuutta. Yli lajirajojen. Herkullisimmatkaan tarinat eivät katoa, vaan löytyvät Jälkipeli-sivuilta. Kerro oma ehdotuksesi, niin Jälkipeli tulee paikalle!