Valtava helpotus, todetaan Turussa, vaikka tehty päätös ei tullutkaan yllätyksenä

TUTO Volleyn kausi oli pettymys, mutta löytyi sieltä iloisiakin hetkiä.

Toisen epäonni on toisen onni. Jälleen kerran. Mestaruusliiga päätti sulkea oululaisen lentopalloseura Ettan pois pääsarjatasolta. Päätös tarkoitti sitä, että Team Lakkapää ja TUTO Volley eivät joudu pelaamaan esikarsintaa varsinaisiin liigakarsintoihin joutumisesta.

Tehty viime hetken päätös on tietysti Ettan kannalta ikävä, mutta se mahdollistaa kahdelle sarjataulukon peräpäänjoukkueelle oikeudenmukaisemman kauden päätöksen. Liiton sekoilut eli erikoiset pikamääräykset kauden viimeisillä kierroksilla saivat monen lentopalloystävän suun loksahtamaan auki.

Korona oli tietysti tapahtumien taustalla, mutta sen aiheuttamat vaikutukset ulkopuolisena tekijänä eri joukkueiden urheilulliseen menestymiseen kasvoivat liian suureksi. Mestaruusliigan olisi pitänyt tehdä korjausliikkeet ajoissa eikä pakottaa joukkueita pelaamaan vajailla kokoonpanoilla tai farmipelaajilla viimeisiä tärkeitä otteluita.

Kysytään TUTO Volleyn Oskari Ekolta, millaisia henkilökohtaisia tuntemuksia syntyi, kun kuulit tehdystä ratkaisusta ja liigapaikan säilyttämisestä?

– Valtava helpotus. Vaikka joku jo onnitteli liigapaikasta, en halua ottaa vastaan onnitteluja. Ei TUTO Volley tehnyt asian eteen mitään. Toisaalta olemme tehneet asiat myös oikein, kun olemme hoitaneet seurana kaikki velvoitteet. Olemme taloudellisesti hengissä emmekä käyneet kriisipalavereita liiton kanssa. Mutta ei nyt liigapaikasta tullut riemunkiljahduksia, jos vertaa viime kevääseen. Helpotus on päällimmäinen tunne.

Vaikka tämä kääntyi Tuton eduksi, niin ilmeisesti tunnet sympatiaa Ettaa kohtaan?

– Ilman muuta. Tunnen sieltä useita henkilöitä. Urheilussa kuitenkin usein toisen epäonni on toisen onni. Lentopallopiirit ovat sen verran pienet, että tieto Ettan tilanteesta ei tullut yllätyksenä. Kun runkosarjan loppu oli mitä oli, tehty päätös oli torjuntavoitto eli ei jouduttu pelaamaan irvokasta liigakarsintaa farmipelaajilla. Tilanne ratkesi toisella tavalla.

Miten joukkueesi pelaajat ja valmennus ottivat tiedon vastaan?

– Helpotus se oli heillekin. Eivät liigakarsintaottelut olisi olleet mikään mukava asia. Tärkeintä on kuitenkin se, että sairastuneet pelaajat voivat nyt oikeasti ottaa rennosti pari viikkoa toipumisen kannalta. Jos pelit olisivat jatkuneet, olisi moni ehkä palanut liian aikaisin harjoituksiin, tekemisen tahto on niin kova. Pelaaja tekee kuitenkin itse päätöksen jääkö pois vai ei.

Matka Rovaniemelle olisi ollut pitkä ja kustannukset olisivat olleet sen mukaiset.

– Karsintapelit olisivat mahdollisesti jääneet taloudellisesti miinukselle, mutta toisaalta meiltä jää nyt yksi tulonhankinta hyödyntämättä. Ehkä ihmiset olisivatkin innostuneet liigakarsinnoista. Olisimme saaneet myös lajille ja seuralle lisänäkyvyyttä. Menetyksiä tai mahdollisia etuja ei kannata sen enempää arvioida, kun karsintaotteluita ei nyt pelata.

Miten TUTO Volleyn kausi tästä jatkuu eteenpäin?

– Kausi laitetaan pakettiin ja hoidetaan ne velvoitteet, mitä on vielä jäljellä. Sen jälkeen joukkueen rakentaminen alkaa valmentajaneuvotteluilla. Sitä kautta pelaajat alkavat loksahtelemaan paikoilleen. Uskon, että vielä maaliskuun aikana on tiedossa päävalmentaja.

Millä mielin seuraat Mestaruusliigan kevään pudotuspelejä?

– Nyt saan mennä itse katsomaan otteluita hallille eikä minun tarvitse tehdä mitään. Ei tarvitse miettiä tulevia vastustajia. Voin viedä viimekeväisen ykkössarjan mestaruuspytynkin paikan päälle ilman, että joudun pohtimaan tulevaa vastustajaa. Koronan suhteenkin saan nyt olla vain sivustaseuraaja.

ETUSIVU

Yhteistyössä

Jälkipeli kurkistaa kulissien taakse.
Nostaa esiin urheilun arjen sankareita ja mielenkiintoisia tarinoita, jotka harvemmin saavat julkisuutta. Yli lajirajojen. Herkullisimmatkaan tarinat eivät katoa, vaan löytyvät Jälkipeli-sivuilta. Kerro oma ehdotuksesi, niin Jälkipeli tulee paikalle!