VAROITUS: Raision Loimun kotiotteluissa on riehakas tunnelma – joillekin jopa liian äänekäs

Turun suunnalta kuuluu kummia. Raision Loimun kotipelissä on nykyisin ajoittain niin kiihkeä tunnelma, että ei tahdo kuulla edes vierustoverin ääntä – mikäli on uskomista erästä paikalle tullutta satunnaista katsojaa.

Tilanne on melko poikkeuksellinen, sillä enemmänkin ottelutunnelma Turun alueen eri otteluissa on yleensä juuri päinvastainen. Tuppaa olemaan lähinnä kovin hiljaista.

Loimun lentopallo-otteluun eksynyt katsoja otti yhteyttä paikalliseen Turun Sanomiin, sillä hän oli suivaantunut lentopallo-ottelun perin äänekkäästä tunnelmasta. Katsoja kertoi varustautuneensa korvatulpilla – varmuuden vuoksi, jos vaikka Kerttulan liikuntahalliin olisi tullut ottelua seuraamaan kannattajia rumpuineen ja torvineen.

Rumpuja ja torvia ei onneksi tällä kertaa katsomosta löytynyt, mutta ottelun aikana soitettava musiikki ei miellyttänyt. Liikaa desibelejä ja musiikkia soitettiin liian usein. Kokemus oli ollut epämiellyttävä.

Turun Sanomien toimittaja tarttui syöttiin.

Hänenkin mukaansa ottelukokemus on ollut korvat suojattuna huomattavasti miellyttävämpi. Huudot ovat niin voimakkaina, että edes valmentajien ohjeet eivät aina mene pelien tuoksinassa perille. Tuomarin pillinvihellykset ja aikalisien merkkiäänet ovat nekin liian äänekkäitä.

Tästä tuli mieleeni tapaus Tero Töyrylä, salibandymaailman tunnetuin kannattaja.

Tapahtui nimittäin vuosia sitten seuraavaa. Myös Raholan liikuntakeskuksessa Tampereella tapahtui kummia. Salibandyliigaotteluun oli saapunut vierasjoukkueen äänekäs kannattaja Turusta. Jopa liiankin äänekäs. Järjestysmiehet kehottivat Töyrylää jo pariin kertaan rauhoittumaan, mutta kun sillä ei ollut perin innokkaaseen turkulaiskannattajaan vaikutusta, häneltä takavarikoitiin pihakirppikseltä mukaan tarttunut lasten rumpu.

Nykyisin tämän salibandymaailman kestojulkkiksen tunnistavat kaikki. Kun Töyrylä saapuu rumpuineen ja värikkäine vaatteineen paikalle, tunnelma hallissa nousee. Enää ei ole pelkoa rumpujenkaan menettämisestä.

Kerttulassa eletään mielenkiintoista aikaa. Loimu on niitä harvoja joukkueita Turun alueella, joka on onnistunut houkuttelemaan yleisöä runsaasti koronan jälkeen katsomoihin. Jo viime kaudella mainiot peliesitykset saivat paikalliset lentopallon ystävät liikkeelle. Raisiossa pelejä seuraava yleisö on keskimäärin varsin varttunutta väkeä. Vaikka yleisön yleisväri onkin harmahtava, se elää kiihkeästi mukana otteluiden tunnelmassa – musiikin innoittamana jopa liian äänekkäästi. Vähempikin ilmeisesti riittäisi.

Mestaruusliigan pudotuspelit ovat pian alkamassa. Myös Loimun osalta Kerttulassa. Todennäköisesti tunnelma tulee olemaan vieläkin riehakkaampi. Rumpuja ja torviakin nähdään, jos ei kotijoukkueen kannattajilla, niin ainakin Kerttulaan saapuneilla vierasjoukkueen kannattajilla.

Onneksi, jos urheilutapahtuman äänet kokee paikan päällä häiritseviksi, otteluja voi nykyään seurata kotisohvaltakin TV-ruudun kautta.

Jos tämä kannattajajoukko saapuu pudotusotteluissa Kerttulaan, kannattaa varautua meteliin ja äänekkääseen kannattamiseen.
Tero Töyrylä aiheutti vuosia sitten hämminkiä tuodessaan rummut ottelutapahtumaan. Aluksi rummut takavarikotiin, mutta nykyisin hän on odotettu vieras ja otteluiden paras tunnelmanluoja.
Loimun seremoniamestari Matti tietää vuosien kokemuksella, miten hyvällä musiikkivalinnalla saadaan lentopallo-otteluunkin lisää tunnelmaa.
Kerttulassa tulee olemaan keväälläkin riehakas tunnelma.

ETUSIVU

Yhteistyössä

Jälkipeli kurkistaa kulissien taakse.
Nostaa esiin urheilun arjen sankareita ja mielenkiintoisia tarinoita, jotka harvemmin saavat julkisuutta. Yli lajirajojen. Herkullisimmatkaan tarinat eivät katoa, vaan löytyvät Jälkipeli-sivuilta. Kerro oma ehdotuksesi, niin Jälkipeli tulee paikalle!