Virtanen ja Kaski, TUTO Hockeyn pukukopin vierustoverit, Silvennoisen haastateltavana

– Huutoäänestyksellä valittiin, mutta hyvä, että tultiin. Täällä on ollut mukavaa, paljon porukkaa ja on ollut kiva jutella ihmisten kanssa.

Näin vastasivat TUTO Hockeyn energiapakkaukset ja pukukopin vieruskaverit Valtteri Virtanen ja Topias Kaski, kun tilaisuuden vetäjä Markku Silvennoinen kysäisi, miksi juuri te olette tulleet joukkueen puolesta Kauppakeskus Skanssissa järjestettyyn Turku Card Expo Keräilykorttimessuille.

Väkeä oli saapunut runsaasti paikalle. Hyväntuulinen koko perheen tapahtuma oli lätkäpainotteinen. Kiekkoaiheiset keräilykortit, pelipaidat ja mailat kiinnostivat niin perheen pienempiä kuin myös isejä ja ehkä äitejäkin. Ainakin Virtanen ja Kaski saivat rustata enemmän nimikirjoituksia kuin koskaan aikaisemmin. Yhteiskuvia otettiin useampiakin.

Kun Mestiksen alku on nurkan takana, Silvennoinen pääsi sopivasti kyselemään TUTO Hockeyn pelaajien ajatuksia kauden kynnyksellä. Etenkin joukkueen uusi päävalmentaja Jonne Virtanen ja hänen roolinsa oli Silvennoisen odotetuimpia kysymyksiä.

Miten kuvailisitte Jonne Virtasta valmentajana?

– Minun valmentajistani Jonne on ylivoimaisesti innostunein. Itselleni Virtanen on ollut valmentajana positiivinen yllätys. Hän on myös pelaajien puolella. Jonnen omasta peliurasta on niin vähän aikaa, että hän osaa asettua pelaajien saappaisiin.

– Ennakkoluuloja on ollut varmasti monella Jonnea kohtaan, jotka hän on minusta kumonnut kaikki vääriksi. Fiksu tyyppi, jonka pelitavastakin tykkään. Vajaa 700 liigapeliä. Jonne on nähnyt pelaajia ja on kokenut, joten hänellä on antaa avaimia päästä eteenpäin. Nyt on niin paljon kehuttu Virtasta, luulis, että peliaikaa on ainakin tiedossa.

Kuten moni muukin Mestisjoukkue, myös TUTO Hockey on uudistunut viime kaudesta. Miten uusi joukkue hitsataan yhteen?

– Joukkueen pitää olla yhtenäinen, mikäli haluamme pärjätä. Ekasta päivästä lähtien olemme tehneet yhdessä hommia. Kaikki on ollut samalla viivalla ja samanarvoisia. Virtanen korostaa, että pitäisi muodostaa ikään kuin perhettä. Pelaajat tuntevat toisensa hyvin, mutta paljon on pelaajien omalla vastuulla. Vietämme muun muassa paljon yhteistä aikaa vapaa-ajalla.

Minkälaista peliä TUTO aikoo ensikaudella pelata?

– Varmasti tulee olemaan viihdyttää peliä. Ei seisoskella träpissä. Annetaan painetta ja mennään päästä päähän. Joukkueessa on niin paljon taitoa, että tulee tapahtumaan varmasti paljon asioita. Kannattaa tulla katsomaan.

ETUSIVU

Yhteistyössä

Jälkipeli kurkistaa kulissien taakse.
Nostaa esiin urheilun arjen sankareita ja mielenkiintoisia tarinoita, jotka harvemmin saavat julkisuutta. Yli lajirajojen. Herkullisimmatkaan tarinat eivät katoa, vaan löytyvät Jälkipeli-sivuilta. Kerro oma ehdotuksesi, niin Jälkipeli tulee paikalle!