Yleisökato riivaa – tarjonta on niin laajaa, että katsojia ei riitä kaikille joukkueille

Turussa oli valittavana kymmenisen pääsarjatason ottelua viime viikonloppuna perjantai-illasta sunnuntai-iltaan!

Turkulainen urheilupainotteinen viikonloppu ei ollut edes poikkeus, vaan ihan normaalia. Urheilunälkäisille on mistä valita. Turun alueella on tarjolla ainakin kahdeksantoista pääsarjatasoilla (14 liiga ja 4 divari) pelaavien joukkueiden kotiotteluita.

Isoista palloilulajeista seitsemän eri lajia on edustettuina: jääkiekko, jalkapallo, salibandy, koripallo, lentopallo, käsipallo ja futsal.

Pelkästään salibandyssä on neljä turkulaista liigajoukkuetta. Se tekee Turussa kauden aikana runkosarjassa yhteensä yli 50 salibandyottelua.

Kun lätkässä on tarjolla Turun Palloseuran kolmisenkymmentä runkosarjan kotiottelua ja TUTO Hockeylla lähes saman verran sekä vielä TPS:n naisillakin parisenkymmentä ottelua, nousee jo kahden lajin (salibandy+lätkä) jälkeen kauden kotiotteluiden määrä reilusti toiselle sadalle.

Lentopallon ystäville Mestaruusliigan otteluita on tarjolla yhteensä kolmisenkymmentä (TUTO Volley, Raision Loimu). Siihen päälle vielä Raision Urheilijoiden naisten ja Turun Urheiluliiton naisten 1-sarjajoukkueiden kotiottelut.

Koripallossa Kristika Turku pelaa yksitoista kotiotteluaan Kupittaan palloiluhallissa. Lisäksi Samppalinnan palloiluhallissa pelataan pääsarjatasolla käsipalloa (ÅIFK) ja futsalia (TPK). RaiFun naiset pelaavat Futsalliigaa Kerttulan liikuntahallissa.

Kun lasketaan kaikkien edellä mainittujen talvilajien ja joukkueiden kotiottelut yhteensä, Turun alueella järjestetään syksystä kevääseen reilusti yli 200 liiga- ja divaritason ottelutapahtumaa. Tähän päälle vielä pudotuspelit. Mukana laskuissa eivät ole alasarjojen lukemattomat ottelut. Tai ne lajit ja joukkueet, jotka jäivät vielä mainitsematta.

Tarjonta on kattavin syksyisin ja keväisin, kun kesä- ja talvilajien ottelut menevät päällekkäin. Jalkapallokierrokset ulottuvat pitkälle syksyyn ja alkavat varhain keväällä. Keinonurmien ansiosta lähitulevaisuudessa talvi- ja kesälajit menevät yhä enemmän päällekkäin. Turkulainen penkkiurheilija voi siis nauttia pääsarjatasojen otteluista paikan päällä lähes vuoden jokaisena päivänä.

Kun urheilua välittävien suoratoistopalveluiden määräkin kasvaa vuosi vuodelta, penkkiurheilijoita kiinnostavien otteluiden määrä on moninkertaistunut. Kotisohvalta ei tarvitse lähteä minnekään.

Niinpä voi pohtia, riittääkö Turun alueella yleisöä kaikille liiga- ja divaritason joukkueille.

Urheilutarjonta Turun alueella on laajaa.

ETUSIVU

Yhteistyössä

Jälkipeli kurkistaa kulissien taakse.
Nostaa esiin urheilun arjen sankareita ja mielenkiintoisia tarinoita, jotka harvemmin saavat julkisuutta. Yli lajirajojen. Herkullisimmatkaan tarinat eivät katoa, vaan löytyvät Jälkipeli-sivuilta. Kerro oma ehdotuksesi, niin Jälkipeli tulee paikalle!