Jenkki Bailey Conger tuli ja meni – Jonne Jantunenkaan ei jatka

Ennakko-odotukset olivat kovat. Amerikkalaisen Bailey Congerin piti olla TUTO Hockeylle vahvistus. Toisin kävi. Tryoutin ja Pitsiturnauksen jälkeen kaverin sopimus turkulaisjoukkueen kanssa ei kuitenkaan toteutunut.

Mitään dramatiikkaa Congerin lyhyeen Turku-vierailuun ei kuitenkaan liity. Joukkueen valmennus ei saanut sitä, mitä alun perin oletettiin.

TUTO Hockey järjesti tiedotustilaisuuden heti Congerin Suomeen saapumisen jälkeen. Siinä vaiheessa kaikki näytti positiiviselta, vaikka häntä ei oltu vielä kertaakaan nähty Kupittaan jäällä. Bailey itse vakuutti olevansa innoissaan ja valmis tekemään kovasti töitä.

Conger pelasi viime kaudella AHL:n farmiliigassa ECHL-sarjassa hyvin tehoin. Pelkästään tilastojen avulla Mestikseen ei hankita vahvistuksia.

– Pitkään seurattiin videolta Baileyn pelaamista, mutta onhan se ihan eri asia, kun pääsee seuraamaan paikan päällä. Mutta mitä nopeammin saa selville, sitä parempi. Syynä oli pelilliset perusteet. Bailey ei osunut siihen sabluunaan, mitä haettiin. Eikä hän ollut siinä kunnossa, mitä Mestis pelaajalta vaatii. Hänen kohdallaan edessä olisi ollut liian pitkä prosessi, kertoo TUTO Hockeyn urheilukoordinaattori Jouni Virpiö.

Mestis on sarjataso, jossa pelataan vauhdikasta kiekkoa. Se saattaa yllättää ulkomailta Suomeen saapuvan pelaajan.

– Asiat puhuttiin rehellisesti ja Bailey on nyt vapaa etsimään uutta seuraa. Eiväthän nämä ole pelaajan kannalta mukavia asioita. Varmasti Baileykin oli pettynyt. Tämä on kuitenkin kilpaurheilua.

Vahvistuksien etsinnässä ensimmäinen kriteeri on aina pelipaikka ja rooli, mihin pelaajaa haetaan. Tuton valmennusjohto on korostanut, että tulevalle kaudelle myös eräs ensisijainen vaade on pelaajan urheilullisuus.

– Tavoitteellisuus ja urheilullisuus ovat olleet yksi tärkeimmistä kriteereistämme, mitä on käytetty pelaajia rankattaessa. Mutta rakennamme kuitenkin aina joukkuetta.

Mestiksen fyysisestä vaatimustasosta oli hyvä esimerkki Kiekko-Espoota vastaan pelattu harjoitusottelu. Pelissä riitti vauhtia.

– Treenipeliksi vaatimustaso oli siinä pelissä kova, paljon kovempi kuin edellisissä harjoitusotteluissamme.

TUTO Hockey ilmoitti myös, että Jonne Jantunen ei jatka TUTO-paidassa, vaikka seura olisi tehnyt hänen kanssaan sopimuksen. Otetaan selvää, mistä oikein on kysymys.

– Huomasin, että ei ollut enää riittävää paloa pelata. Monta vuotta yritin vakiinnuttaa ammattilaisasemaa niin, että lätkästä voisi saada leivän pöytään. Päätin vielä kerran tulla yrittämään Tutoon, mutta pelaaminen ei enää tuntunut omalta jutultani. Ikääkin on tullut jo sen verran, että haluan panostaa myös siviilityöhöni ja aion opiskellakin lisää. Ei se helppo päätös ollut, mutta välillä pitää ajatella asioita järjellä, toteaa Jantunen.

Hermanni Vidmanille (oik.) ja Jouni Virpiölle pelaajan urheilullisuus on yksi tärkeimmistä kriteereistä. Mestis on sarja, jossa tarvitaan fyysisyyttä ja hyvää kuntoa.

ETUSIVU

Yhteistyössä

Jälkipeli kurkistaa kulissien taakse.
Nostaa esiin urheilun arjen sankareita ja mielenkiintoisia tarinoita, jotka harvemmin saavat julkisuutta. Yli lajirajojen. Herkullisimmatkaan tarinat eivät katoa, vaan löytyvät Jälkipeli-sivuilta. Kerro oma ehdotuksesi, niin Jälkipeli tulee paikalle!