TPS Salibandy onnistui siinä, missä monet muut seurat ovat joutuneet pettymään – yleisöä saapui runsaasti lehtereille

Hyvä Yleisö. Tässä kohtaa on suurten kiitosten aika. Katselijoita on tänään Kupittaan palloiluhallissa 725. TPS kiittää!

Näillä sanoin TPS-Classic -ottelun kuuluttaja saattoi todeta ylpeänä. Kyse ei ollut TPS Salibandyn ennätysyleisöstä, enemmänkin normaalista määrästä, mutta Kupittaan palloiluhallin lehtereille saapunut runsas väkimäärä oli vahva merkki koronakurimuksen hellittämisestä. Kaikesta myös näkyi, miten TPS oli panostanut ottelutapahtumaan.

– Kaksi päivää ennen ottelua alkoi näyttämään siltä, mitä odotin. Tietysti aluksi arvelutti, miten väki lähtee liikkeelle, mutta etukäteen tehtiin paljon tapahtuman eteen. Käytimme mainontaan kaikkia kanaviamme, kertoo TPS Salibandyn toiminnanjohtaja Toni Autio.

Erityistä on se, että moni muukin seura on toivonut yleisön palaavan rajoitusten purkautuessa katsomoihin, mutta ei ole pettymyksekseen siinä onnistuneet. TPS Salibandy onnistui.

Mutta oli lähtökohtakin keskiviikkoillan otteluun mainio. Sarjakakkonen TPS kohtasi sarjakärki Tampereen Classicin. Valtakunnan kiistaton ykkösjoukkue herättää mielenkiintoa Turussakin. Niinpä palloiluhallin parkkipaikat alkoivat täyttyä jo hyvissä ajoin ennen ottelun alkua.

Nähtiinpä sellainenkin erikoisuus pitkän tauon jälkeen, että TPS oli viisaasti ottanut käyttöönsä koko palloiluhallin. Näky oli pelipaikalle vaeltaneille katsojille hieno ja vahva signaali urheiluelämän siirtymisestä kohti normaalia. Kun vielä seuralegenda ja syntymäpäiväsankari Tomi Aaltonen ja TPS:n MM-kisojen hopeamitalistit kukitettiin, oli tunnelma heti mainio.

– Teimme päätöksen ottaa koko halli käyttöömme ajoissa. Arvioimme, että kaksi kolmasosaa hallia ei ehkä riitä. Koko halli tekee tapahtumasta myös koronaturvallisemman. Lisäksi tapahtuma näyttää paremmalta, kun kenttä on keskellä areenaa ja kentän päädyn valkoinen pressukin on poissa käytöstä. Samalla, kun on koko halli käytössä, saamme kolme lisäaitiota käyttöömme. Kun saa yhdenkin myytyä, sillä kattaa jo hyvin lisäkuluja.

Ennen illan ottelua TPS ja Classic olivat kohdanneet kauden aikana virallisissa otteluissa kahdesti – kerran F-liigassa ja kerran Cupin välieräottelussa. Molemmat pelit olivat kotimaista salibandyä parhaimmillaan. Odotusarvo oli suuri nytkin eikä siinä petytty.

Oli tiedossa, että TPS oli latautunut hyvin otteluun, mutta ehkä monia kuitenkin yllätti se, että turkulaiset vaikuttivat olleen itse ottelussa piirun verran parempia kuin tamperelaiset. TPS:llä oli omat hetkensä jopa karata karkumatkalle, mutta joukkueen muutamat virheet ja huono viimeistely pitivät Classicin voittotaistelussa mukana. Classic on Suomen vaarallisin ja taitavin joukkue kääntämään peliä ja iskemään vastahyökkäyksistä maaleja.

Lopputulos oli Tepsille tyly, 3–5 (2–2, 1–0, 0–3). Classic tuli aina tasoihin ja meni lopuksi melkoisella tuurimaalilla ohi. Tamperelaiset olivat jälleen kerran lopussa vahvempia.

– Kun ei riitä, niin ei riitä. Tämäkin vääntö tamperelaisia vastaan oli ihan voitettavissa. Jos pääsee ottelussa viisi kertaa kaksi vastaan yksi -ylivoimahyökkäykseen eikä saa edes vetoa aikaiseksi, ei ansaitakaan voittaa. Ei tästä jää kuin armoton ketutus ja litimärkä paita käteen. (Lauri Stenfors Turun Sanomat)

– Kyllä me onnemme olisimme tänään ansainneet, mutta nyt Lady Fortuna käänsi selkänsäkin meille. Molemmissa viimeisissä maaleissa oli epäonnea. Meillä oli maalipaikat karata kahdessa ensimmäisessä erässä. Sapettaa niin maan penteleesti. (Santeri Raatarila Turun Sanomat)

Ei tarvitse olla taitava ennustaja, jos toteaa, että runkosarjan jälkeen nämä kaksi joukkuetta kohtaavat vielä toisensa pudotuspeleissä. Keväällä 2019 samat joukkueet, TPS ja Classic, kohtasivat finaaleissa. Niissä turkulaisilla ei ollut juurikaan mitään jakoa. Nyt tilanne olisi tyystin toinen. Joskus ne pitkäkestoisetkin dynastiat päättyvät.

ETUSIVU

Yhteistyössä

Jälkipeli kurkistaa kulissien taakse.
Nostaa esiin urheilun arjen sankareita ja mielenkiintoisia tarinoita, jotka harvemmin saavat julkisuutta. Yli lajirajojen. Herkullisimmatkaan tarinat eivät katoa, vaan löytyvät Jälkipeli-sivuilta. Kerro oma ehdotuksesi, niin Jälkipeli tulee paikalle!