TUTO Hockeyn punaiset joulupaidat toivat tuulahduksen seuran alkuaikojen historiasta

Upea peliasu TuTo:lla. Komiat on. Makeet kuteet! Sais olla vaikka loppukauden. Siis aivan mahtavat paidat. Hyvältä näytti. Onnea idean keksijälle! Onnistui! Ainakin peli kulkee näissä. Todellakin!! Just makeet!!! Joulun punaiset sopii Tutolle.

Aivan hirveen värinen.

Mestis-joukkue TUTO Hockey yllätti luistellessaan kaukaloon Iisalmen Peli-Karhuja vastaan täysin uusissa joulunpunaisissa pelipaidoissaan. Osa varttuneimmista katsojista koki tuulahduksen menneistä ajoista, kun Turun Toverit pelasi Kupittaan avojäällä. Sen aikaiseen aatteen henkeen tietysti sopi, että turkulainen ”punakone” pukeutui asianmukaisella tavalla.

Liekö ollut komeiden pelipaitojen ansiota Tuton mainio peliesitys Kupittaan joulukuun illassa. Vastustaja IPK on Mestiksen sarjataulukon tämän hetken selkeä kärkijoukkue. Ottelu äityi sen verran kiihkeäksi, että huoltajat saivat pestä lattioilta samanvärisiä tahroja kuin oli joukkueen peliasukin. Laastareita, ehkä tikkejäkin ja jääpusseja tarvittiin enemmän kuin normaalisti.

Janne Marjamäki on tuttu monille TUTO Hockeyn Mestis-kiekkoa seuraaville. Hän pyörittää Kupittaan hallilla Tuto-teemaista fanikauppaa. Marjamäen vastuulla on myös joukkueen käyttämät pelipaidat. Mestiksessä tehdään yhdelle kaudelle tietty määrä paitoja, 30 kotiasua ja 30 vierasasua. Myös viime pelissä nähdyt joulupaidat kulkivat Marjamäen verstaan kautta.

– Osa mainoksista oli jo valmiina, kun paidat tulivat minulle viimeisteltäväksi. Mutta muun muassa pelaajien nimet laitoin paikoilleen. Päätös uusien paitojen tekemisistä pitää tehdä ajoissa, jo muutamia kuukausia etukäteen. Tutossa päätös tehtiin elokuussa.

Lisätöitä on aina tiedossa, kun käytetään erilaisia pelipaitoja.

– Usein näkee, miten liigassakin on käytetty erilaisia juhlavuoden pelipaitoja, mutta niiden tekeminen on aina iso projekti. Kun nykyään pelaajat vielä siirtyvät kauden aikana joukkueesta toiseen, se aiheuttaa paljon lisätöitä. Tutossakin jo kahdeksan pelaajaa on vaihtunut tämän kauden aikana.

TUTO Hockey käyttää punaisia joulupaitoja kolmessa ottelussa. Viimeinen on tammikuun Jokerit-ottelu.

– Sen jälkeen paidat myydään halukkaille. Itse asiassa lähes kaikki paidat on jo myyty.

Voisiko kyseiset paidat olla tulevaisuudessa TUTO Hockeyn virallinen pelipaita?

– Nyt käytössä oleva joulupaidan punainen ei ole seuran käyttämä oikea punainen väri. Viralliset värit löytyvät seuran logosta. Eli siinä värit ovat samat kuin Ranskan lipussa. Nykyisessä, muutama vuosi sitten käyttöön otetussa peliasussa, värit ovat hieman väärin. Sininen on liian tumma. Alun perin joukkueen kotipelipaitakin oli valkoinen. Nyt se on vieraspelipaita. Ja ihan alussa Tuton pelipaitahan on ollut beigen värinen. Se oli alkuaikoja, kun kokoonpanossa oli vain yhdeksän kenttäpelaajaa ja maalivahti.

TUTO Hockeyn toimitusjohtaja Kimmo Hollmén on tyytyväinen joulupaitojen saamaan suosioon,

Yllättikö kannattajien jouluisista pelipaidoista tullut positiivinen palaute?

– Ei se yllättänyt. Tosin, kun nykyään ollaan somemaailmassa, olisihan se voinut mennä kumpaan suuntaan tahansa. Nähtyämme paidasta tehdyt luonnokset, ne näyttivät tosi hyviltä. Toivoimme hyvää vastaanottoa ja näinhän kävikin.

Onko käyty keskustelua siitä, että peliasuihin tulisi seuran oikeat värit?

– On käyty keskustelua, etenkin nykyisestä sinisestä väristä. Viimeistään, kun seura täyttää 100 vuotta vuonna 2029, se olisi hyvä hetki palata takaisin alkuperäisiin väreihin. Valkoinekin voisi olla jälleen meidän kotipeliasun väri.

Vielä muutama vuosi sitten TUTO Hockeyn peliasun sininen oli lähempänä alkuperäistä.

ETUSIVU

Yhteistyössä

Jälkipeli kurkistaa kulissien taakse.
Nostaa esiin urheilun arjen sankareita ja mielenkiintoisia tarinoita, jotka harvemmin saavat julkisuutta. Yli lajirajojen. Herkullisimmatkaan tarinat eivät katoa, vaan löytyvät Jälkipeli-sivuilta. Kerro oma ehdotuksesi, niin Jälkipeli tulee paikalle!