TUTO Volley otti kolmannen peräkkäisen kotivoittonsa – TUTO Volley – Tiikerit 3–2

Kohti kevättä mennään ja TUTO Volley parantaa menoaan. Mikä ei kylläkään ole yllätys. Olli Kuoksan valmentaman joukkueen kuviot loksahtavat paikoilleen entistä paremmin. Kupittaan lauantai-illassa ei toki nähty Mestaruusliigan huippuottelua, vaan enemmänkin vuoristoratamaista kamppailua sarjapisteistä. Vieläpä pitkän kaavan mukaan.

Sarjataulukossa yhdeksänneksi noussut TUTO Volley sai vieraakseen kuudentena olleen Kokkolan Tiikerit. Molemmilla oli voitto takanaan. TUTO kaatoi keskiviikkona Kupittaalla KyKy-Betsetin erin 3-1 komeasti 800 katsojan edessä.

Tuton laadukkaiden otteluraporttien takaa löytyy nimi Jere Hellsten. Nuoren miehen verbaalisten taitojen tuotoksia käyttää hyväksi myös paikallinen valtamedia, Turun Sanomat. Annetaankin Jeren itse kertoa, mitä Kupittaan palloiluhallin ottelussa tapahtui.

Turun Sanomat

Lentopallo Miesten Mestaruusliigassa yhdeksäntenä olevan TuTo Volleyn viikon toiseen kotiotteluun Kupittaalla vieraaksi saapui kuudetta sijaa hallussaan pitävä Kokkolan Tiikerit.

Ottelusta muodostuikin pitkä taisto sarjapisteistä. Vierailijat saapuivat loukkaantumisten myötä Turkuun hieman muuttuneella kokoonpanolla.

TuTo Volley hallitsi avauserää selvästi, kaksi seuraavaa joukkueet mittelivät tasaisemmin ja kumpikin otti yhden erävoiton. Tiikerit jyräsi isäntäjoukkueen yli neljännessä erässä kylmästi ja ratkaisu haettiin viidennestä erästä, jossa TuTo Volley kairasi voiton ja kaksi pistettä plakkariin erin 3–2 (25–17, 25–27, 25–19, 16–25, 15–11).

TuTo Volleyn päävalmentaja Olli Kuoksalle voitto maistui.

– Toinen voitto putkeen ja viisi pistettä tähän mennessä Tiikereiltä kelpaa minulle. Tuollaiset vastustajan kokoonpanomuutokset eivät ole helppoja toiselle puolellekaan. Harjoittelimme eilen vähän erilaista kuusikkoa varten. Olen tyytyväinen varsinkin ensimmäisestä erästä. Pystyimme pitämään keskittymisen kasassa siinä, Kuoksa summasi.

Tiikereiden päävalmentaja Mikko Keskisipilä ei mennyt loukkaantumishuolien taakse.

– Meillä ei ollut helpoimmat lähtökohdat peliin, mutta parempi joukkue voitti kuitenkin tänään. Ensimmäisen erän jälkeen paransimme peliä, mutta teimme kuitenkin epätavallisen paljon virheitä. Vaihtelevaa peliä, jossa oli hyviä pätkiäkin, Tiikeri-käskijä tuumi.

Kotijoukkue nappasi avauserässä kuskin paikan vahvasti haltuunsa, kun Tiikerit sortui lukuisiin virheisiin niin hyökkäyksissä kuin syöttöruudussakin. TuTo Volleyn hyökkäys puolestaan nakutti pisteitä tehokkaasti, etenkin yleispelaaja Antti Karttunen kuului turkulaisten avainhahmoihin.

Pelin kuluessa Tiikerit alkoi saada myös juonesta kiinni ja lukemat kaventuivat, mutta vieraat alkoivat loppupuolella tehdä jälleen virheitä ja TuTo meni menojaan erävoittoon.

Kamppailun toinen periodi oli varsinaista vuoristorataa, jossa hallinta vaihteli puolelta toiselle. Alkua hallitsivat kokkolalaiset Antti Leppälän johdattaessa joukkoja. TuTo Volley kahmaisi otteen takaisin väkevällä syöttämisellä, kun Tatu Vuorenmaa astui eturiviin. Tiikerit pysytteli kintereillä laitahyökkäyksillään.

Turkulaisisännät näyttivät jo ottavan toisen erän nimiinsä, TuTo johti parhaimmillaan 23–18, mutta sen jälkeen virheet siirsivät otteen kokkolalaisille ja Tiikerit veivät erävoiton jatkopalloilla.

Kolmannessa erässä joukkueet etenivät pitkään tasatahtia, kun molemmat paukuttivat pisteitä omilla laitahyökkäyksillä. Kentällä tunteet alkoivat myös lämmetä ja torikokouksia myös nähtiin. Kotijoukkueen pistenikkarina hääri William Groffier ja Tiikereiltä Matias Saviaro oli iskussa.

Erän lopulla TuTo Volley käänsi taistelun Roope Keskisen syöttöjen siivittämänä ja tulitukea tarjoili Tatu Vuorenmaa. Tiikerit kaappasi neljännen erän otteeseensa heti alusta lähtien, kun laitahyökkäykset tekivät tuhojaan. Puolivälissä TuTolle tuli iso suma virheitä ja joukkueiden välinen ero repesi isoksi.

Kuoksa yritti muuttaa suuntaa pelaajavaihdoilla, mutta se ei toiminut ja Tiikerit karautti erävoittoon.

Lyhyt päätöserä oli tiukkaa vääntöä, jossa TuTo nappasi pienen etumatkan itselleen Groffierin peräkkäisillä onnistumisilla. Tiikerit kampesi vielä tasoihin, mutta ratkaisupalloissa isännät olivat riittävästi edellä. TuTo Volleyn kausi jatkuu ensi lauantaina vieraspelillä Akaassa.

LISÄÄ VALOKUVIA OTTELUSTA

ETUSIVU