TUTO Volleylla on kasassa entistä mielenkiitoisempi ja kovempi joukkue

– Pitää odottaa vielä yhtä pelaajaa ennen kuin voimme aloittaa tiedotustilaisuutta.

TUTO Volleyn urheilutoimenjohtajan, joukkueen energisen taustatyöntekijä Oskari Ekon toteamus tiivistää, missä mennään lentopallon Ykkössarjassa pelaavan joukkueen arjessa. Pelaajat käyvät lentopallon ohessa töissä tai opiskelevat.

Mutta, vaikka ollaan amatöörejä, pyritään tekemään asiat mahdollisimman ammattitaitoisesti. Siitä osoituksena oli joukkueen laadukas tiedotustilaisuus livelähetyksineen Maskussa sijaitsevan Kankaisten Golfin tyylikkäissä tiloissa. Paikan valita ei ollut sattumaa, sillä kyseessä on myös joukkueen lentopallolegenda Ossi Rumpusen kummiyritys.

Jo ennen kyseistä infotilaisuuttakin TUTO Volleyn joukkue oli saatu rakennettua lähes valmiiksi. Nyt esiteltiin vielä muutama jatkosopimuksen tehnyt konkari sekä uudet joukkueen vahvistukset.

– Joukkue on muuten valmis, mutta kahta pitkää keskitorjujaa vielä etsitään, kertoo Eko.

Yksi nimi TUTO Volleyn organisaatiossa on ylitse muiden. Kun päävalmentaja Ruslan Zhbankov allekirjoitti seuran kanssa jatkosopimuksen viime kauden päättymisen jälkeen, oli luonnikasta jatkaa sopimusneuvotteluja pelaajien kanssa. Pelaajat ymmärtävät, että Ruslanin tasoiselle valmentajalle löytyisi ottajia kovista ammattilaissarjoistakin.

On nimittäin poikkeuksellista, että Ykkössarjan joukkueella on Zhbankovin tasoinen valmentaja. Tuleva kausi on hänelle jo kolmas TUTO Volleyssa. Edellisillä kausilla joukkue on ollut runkosarjassa kolmen parhaan joukossa.

Joukkueen eräs kokeneimmista pelaajista on passari Jani Puputti, jonka sopimus seuran kanssa on hauskasti ilmaistuna ”elinikäinen”. Käytännössä se tarkoittaa, että Puputti on mennyt viime aikoina vuosi kerrallaan. Teemu Selänteellä One more year -teema kesti kahdeksan vuotta. Puputilla on menossa vasta neljäs jatkovuosi.

Puputin ja tiedotustilaisuudessa julkistetun keskitorjujan Tuomas Koppasen jatkohalujen taustalla on selvät syyt. Harva pelimies haluaa lopettaa viime kevään poikkeustilanteeseen. Tärkein syy lienee kuitenkin se, että jos Tuto oli jo viime kaudella hyvä, näyttäisi se olevan tulevalla kaudella vieläkin kovempi.

Mielenkiintoinen lisä Tuton joukkueessa on ukrainalaistaustainen vasta 17-vuotias Oleksii ”Olli” Bulgyn. 24 vuotta vanhempi konkari Puputti saa Turun Seudun Urheiluakatemiassa opiskelevasta passarilupauksesta oivan oppipojan ja kovan haastajan. Valmentaja Zhbankov on oppinut tuntemaan Ollin hyvin, onhan Ruslan myös Akatemian lentopallovalmentaja.

– Olen pelannut junnuissa Raision Loimussa ja Maskun Katajassa. Viime kaudella pelasin miesten sarjassa Tuton farmijoukkueessa. Aion jo tällä kaudella haastaa tosissaan joukkueen ykköspassari Puputin, lupaa Bulgyn.

Savon sydänmailta lähtöisin oleva Antti Karttunen on pelaaja, jonka jokainen Ykkössarjan valmentaja ottaisi joukkueeseensa. Kun pienissä lentopallopiireissä alkoi kiertää huhu, että yleispelaaja Karttunen olisi halukas siirtymään Turun seudulle, Tuto laittoi oitis verkot vesille. Pyydykseen tarttui pelaaja, jolla on paljon kokemusta Mestaruussarjasta sekä Ykkösestä. Vammalasta on muistona Suomen mestaruuskin ja samalta vuodelta vielä Suomen cupin voitto. Viime kaudella Karttunen pelasi Ykköstä Pielaveden Sammossa.

Koronan ansiosta TUTO Volleyn kausi alkaa normaalia myöhemmin. Ensimmäinen kotiottelu pelataan Nunnavuoressa lokakuun kymmenes päivä. Runkosarjan ensimmäinen ottelu on samalla Suomen cupin ensimmäinen kierros.

Ennen sarjan alkua Tuto pelaa muutaman harjoitusottelun, muun muassa liigajoukkue Hurrikaani Loimaata (17.9.) ja Loimun ykkösjoukkuetta (24.9.) vastaan Nunnavuoren palloiluhallissa. Yksi treenimatsi on jo takana. Se oli ottelu loimaalaisia vastaan. Tappiosta huolimatta valmentaja Zhbankov oli näkemäänsä tyytyväinen. Altavastaajana Tuto otti ottelusta yhden erävoitonkin.

– Oli positiivinen yllätys, koska tauko on ollut pitkä. Pelaajat ovat harjoitelleet kesän aikana hyvin. Nyt harjoituksissakin on ollut hyvä meno ja ilmapiiri joukkueessa on mainio, totesi Zhbankov.

TUTO Volleyn kauden 2020-2021 pelaajasopimustilanne:

Urho Rytsä, Roope Siliämaa, Valtteri Aaltonen, Tuomas Siirilä, Atte-Elias Puholainen, Ossi Rumpunen, Henri Rajala, Einari Koivisto, Jani Puputti, Tuomas Koppanen, Oleksii Bulgyn, Antti Karttunen.

Kankaisten Golf tarjosi mitä mainioimmat tilat TUTO Volleyn infotilaisuuteen. Oskari Ekon (oik.) haastattelussa Ruslan Zhbankov.

ETUSIVU

Yhteistyössä

Jälkipeli kurkistaa kulissien taakse.
Nostaa esiin urheilun arjen sankareita ja mielenkiintoisia tarinoita, jotka harvemmin saavat julkisuutta. Yli lajirajojen. Herkullisimmatkaan tarinat eivät katoa, vaan löytyvät Jälkipeli-sivuilta. Kerro oma ehdotuksesi, niin Jälkipeli tulee paikalle!